Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

WYBORY WYBORY czyli Kaczki na taczki 1 archiwum

Polecane posty

Gość gość
Nie. Porsche tak jak Opel są produkowane w Niemczech.Ale nie wiem kto jest włąścicielem Porsche.

Gość gość
Już wiem. Włascicielem Porsche jest Volkswagen.

Gość gość
Cos sie stalo z Kafe. Bede wieczore... Chyba...Shatyn

{ Obecnie sytuacja własnościowa tych firm jest skomplikowana. Porsche Automobil Holding SE posiada 50,7 akcji Volkswagen Aktiengesellschaft (Volkswagen AG). Z kolei oba te podmioty tworzą holidng, którego 50,1 proc akcji należy do Porsche SE, a 49,9 proc akcji - do Volkswagen AG. Ów holding jest natomiast wyłącznym właścicielem (100 proc. akcji) Porsche AG, czyli firmy produkującej sportowe samochody. Natomiast bezpośrednio do Volkswagen AG należą pozostałe marki, czyli Volkswagen, Skoda, Seat, Bugatti, Audi, Bentley, Lamborghini, Scania, MAN. Ponadto do Audi od niedawna należy Ducati. Teraz dojedzie jednak do poważnej zmiany. Volkswagen AG odkupi od Porsche SE cały pakiet akcji holdingu, czyli 50,1 proc. W efekcie powstanie ciekawa konstrukcja: Porsche SE będzie miało 50,7 proc. akcji Volkswagena AG, Volkswagen AG będzie właścicielem 100 proc. akcji holdingu, który, z kolei jest wyłącznym właścicielem Porsche AG... Za akcje holdingu VW AG zapłaci Porsche SE 4,46 mld euro. Transakcja dojdzie do skutku zapewne w sierpniu, po tym gdy wyrażą na nią zgodę niemieckie organa podatkowe. Do integracji dojdzie dwa lata wcześniej niż zakładano. Plan połączenia obu firm powstał w 2009 roku, gdy Porsche nabyło pierwszy pakiet akcji Volkswagena} o Niezły misz masz..

Gość gość
Nie wydaje wam się dziwne, że dorosły śmiem powiedzieć dojrzały gość siedzi całymi dniami na cafe i myli oczy propagandą Powsoką? Czy on nie jest projektem kafe za kase? Pewnie na emeryturze sobie dorabia ?

Gość gość
Myro jest na bezrobociu to siedzi calymi dniami i nocami.

Gość gość
Na pewno tak.Niemozliwe żeby po tylu aferach PO ktoś normalny mógł by ich bronić. Niemożliwe żeby normalny człowiek na nich glosowal. Chyba ze ma w tym interes

Gość gość
Nie mówie o Myro ale o Shatynie...

Gość gość
Orange...To było o mnie na poprzedniej stronie?:DPopatrz na strony poprzednie a zobaczysz, że mnie tu nie było od paru dni. Dopiero wczoraj wieczorem wróciłem.I moja rada.Zanim coś napiszesz, zorientuj się w temacie...

Gość gość
otulona_snem dziś wlascicielem porsche i VW- zawsze bylo ss,ktora rozwiazano dopiero oficjalnie w 1984rxxZ tego co wiem to Porsche było zawsze prywatną własnością Ferdinanda Porsche i nigdy nie należało do ss.

Gość gość
gość dziś Myro jest na bezrobociu to siedzi calymi dniami i nocami.xxTo już bardziej prawdopodobne...

Gość gość
W sondażach prowadzi PiS (37 proc.). PO traci do lidera 13 punktów procentowych (24 proc. poparcia). Ta różnica podczas głosowania może być jeszcze większa, gdyż wyborcy PiS są bardziej zmotywowni (89 proc. na pewno pójdzie zagłosować - w badaniu Ariadna) niż PO (79 proc.). Pozostało jeszcze 40 dni kampanii, ale ta jest najczęściej oceniana przez badanych negatywnie (53 proc.). xxIdą ciekawe czasy...:O

Gość gość
Ciekawie to będzie Shatyn jak ludzie dowiedzą się o wielu sprawkach PO i jej wyznawcow.Jak media zdominowane przez resortowych pozbeda się tych ludzi. Jak TV publiczna przestanie być peowska.

Gość gość
PO nie ma wyznawców. To partia wolnych ludzi w przeciwienstwie do pis.Nikt z PO np nie uwierzyłby w taką bzdurę jak zamach w Smoleńsku.W psie w to wierzą. M.in. dlatego, że muszą.Taka jest m.in. różnica.A co do meritum.Nie wiem o czym mieliby ci "ludzie" się dowiedzieć.Ale ty pewnie wiesz to napisz o tym.

Gość gość
PO nalega na debaty z Szydło i Macierewiczem. Zaprasza "w czwartek w samo południe". PiS: To kuriozum, arogancjaxZgodnie z propozycją PO o gospodarce z Beatą Szydło miałby rozmawiać Janusz Lewandowski, a o sprawy bezpieczeństwa narodowego z Antonim Macierewiczem spierałby się Tomasz Siemoniak. Szczegóły miałyby zostać ustalone "w czwartek w samo południe". - To śmieszne, science fiction - mówią "Wyborczej" o propozycji Platformy politycy PiS.xxWyraźnie się boją.

Gość gość
- Ja nie mam dzisiaj odwagi powiedzieć: wracajcie do kraju. Czy jest więcej miejsc pracy, czy łatwiej prowadzić działalność gospodarczą, czy obciążenia są mniejsze? Ja tych zmian nie widzę. Polski rozwój jest głównie w statystykach - mówił Andrzej Duda do reprezentantów polskich organizacji w Wielkiej Brytanii.xPrezydent podkreślił, że "w Polsce stopa życiowa jest cały czas dużo niższa niż na zachodzie Europy".xCimoszewicz: Jestem zaskoczony tą niewiedzą Senator, były premier i były minister spraw zagranicznych Włodzimierz Cimoszewicz, nazwał słowa zwyczajnie nieprawdziwymi. - Jeżeli prezydent nie rozumie, dlaczego w Polsce ciągle produkt krajowy brutto jest 3-4 razy niższy niż w wysokorozwiniętych krajach Europy Zachodniej, gdzie albo wojna nie zniszczyła w 80 proc. gospodarki, albo plan Marshalla pozwalał wszystko odbudować, to jestem tym zaskoczony. Tą niewiedzą jestem zaskoczony. Albo mówi ktoś, kto nie wie, albo mówi do ludzi, o których sądzi, że nie wiedzą - stwierdził w TVP Info.x- To jest pewna maniera polityczna. Nieodpowiedzialna. Dlatego że lekceważy to, że rozmija się z faktami - podkreślił.

Gość gość
Cimoszewicz podkreślił, że takie zachowanie "nie mieści się w standardach uprawiania polityki w demokratycznych krajach". - To jest oczywiste. To nie jest rodzaj jakiejś współczesnej "dulszczyzny". Wszyscy wiedzą, że są sprawy do omówienia w kraju, wszyscy wiedzą, że coś wymaga publicznej debaty z obywatelami w kraju, z władzami itd. Nie spotkałem się z politykiem państwa demokratycznego, który by w innym państwie narzekał na swój kraj - mówił.xxNo i się spotkał wreszcie z takim przypadkiem.Szkoda, że to był nasz prezydent...:O

Gość gość
Skoro to dowcip to podaj jakikolwiek przykład z PO na "wierzenie" typu "zamach w Smoleńsku".Jakikolwiek tak oczywisty.I zobaczymy czy to był dowcip czy może jednak prawda.

Gość gość
Ale wolność polega na powiedzeniu swojego zdania. Na wolności wypowiedzi.Czy kiedyś ktoś z pisu powiedział, że żadnego zamachu nie było?A swoje rady możesz.. No to już wiesz.

Gość gość
A poza tym chodziło o "wyznawców" i w tym kontekście napisałem o wolności.

Gość gość
Ale w PO sami przyznali, że są jedynie maszynkami do głosowania wg partyjnych wytycznych. xxPo pierwswze wiadomo po głosowaniach, że nie wszyscy się temu podporządkowują.Po drugie, w Sejmie juz tak jest i do tego stosują sie wszystkie partie.Czy widziałaś kiedykolwiek, żeby zagłosował ktoś przeciwnie do linii partyjnej w pisie?A w PO czesto sie to zdarza. Niestety.

Gość gość
a co, miał zachęcac do powrotu???xxNie. Już napisałem. Nic nie mówić bo prezydent nie powinien tak mówić o własnym państwie.

Gość gość
Wyznawcy PO są szalenie zabawni.Po tak fatalnym prezydencie jakiego mieli atakują teraz nie wiadomo po co mlodego prezydenta poruszajacego sie po salonach Europy bez tlumacza i bez zginania w pas przed merkelami i innymi

Gość gość
Wiadomo po co i wiadomo za co.Za żalenie się na Polskę podczas zagranicznych wizyt.

Gość gość
Revelstein...xRozbawił i na swój sposób rozczulił mnie biskup Mendyk. Mendyk jest z tych mend, co to zowią się Episkopatem Polski, a on wśród nich szefuje komisji wychowania i wyrachowania. Gość nagle obudził się z letargu i z nowym rokiem (szkolnym) wziął się do liczenia krzyży. x…No, dobrze ale czym mnie tak naprawdę rozbawił? Ano tym, że zaapelował o obecność krzyża… we wszystkich salach w szkole. Sorry, ale czy coś jest nie tak, czy jest inaczej?xBo mnie się wydaje, że nie ma w już Polsce klasy, w której by nie zwisał krzyż, wliczając w to także sale gimnastyczne. A wielkość krzyża jest z reguły wprost proporcjonalna do częstotliwości wylizywania dupy przez dyra miejscowemu klesze lub biskupowi.xWięc po mojemu, w ogóle nie ma problemu z niedomiarem krzyży, a jeśli już, to z nadmiarem. Więc albo kolega Mendyk żyje w jakimś innym kraju, albo jest kompletnie oderwany od rzeczywistości, buja w obłokach i nigdy nie był w jakiejkolwiek polskiej szkole.xxCAłość:https://tabloidonline.wordpress.com/2015/09/15/niepokojacy-deficyt-krzyzy/

Gość gość
A czy ja gdziekolwiek coś takiego udowadniałem?Ty juz też zaczynasz miec swój omam i bazujesz na faktach rodem z niego?

Gość gość
Miarą wolności jest odwaga, a ja nie widzę w PO odważnych ludzi.xxBo?Wg mnie jest zupełnie odwrotnie.Własnie w wolności człowiek bojący się może gadać co chce byle zgodnie z prawem. I nie musi się bac, że go za to ktoś ukarze.Ale moze ty masz rację? Kto wie a więc czekam na odpowiedź.

Gość gość
Czy to, że partia PO jest partią wolnych ludzi jest wg ciebie tym: "Udowadnianie, że PO jest ok, a PiS be jest idiotyczne."???PO nie jest OK chociaż pis jest be...

Gość gość
_iftar_ dziś Fakt, gadają co chcą. Najczęściej głupio.xxAle to nie jest odpowiedź na moje pytanie.