Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

prawie półroczne niemowlę stoi samo trzymając się wersalki

Polecane posty

Gość gość

niby fajnie, siedzi też już sam przez około 20-30 sekund, i wczoraj stał sam tylko trzymał się tapczanu przez jakieś 10 sekund, niby fajnie tylko czy nie za wcześnie ?

Gość gość
to super, im szybciej tym lepiej, a potem tylko skrzywienie kręgosłupa, zrotowana miednica, słabe mięśnie przykręgosłupowe, ciekawe tylko czy samo stanęło ty mądrzy rodzice je stawiają, bo jakoś mi się nie chce wierzyć że jeszcze dobrze nie siedzi a już stoi

Gość gość
Nawet nie wiesz autorko ile ja takich idiotek jak ta powyżej się nasłuchałam. Szybko przestałam mówić o tym że mały w wieku 6 mcy sam siadał (i siedział) i sam wstawał przy meblach, raczkował również w tym okresie, bo słyszałam właśnie "a wiesz, czytałam/lekarz mi mówił/koleżanka wspominała że tak szybko to też niedobrze, dziecko może mieć skrzywione nóżki/słaby kręgosłup"... grr. Po co i dlaczego takie teksty, co ma na celu wzbudzanie we mnie niepokoju i zabijanie jakiejkolwiek przyjemności? Przecież nie stawiam dziecka i nie przywiązuję go do kija od szczotki, maluch rozwijał się w swoim tempie, a każda nowa umiejętność była dla mnie radością. Teraz chodzi już do przedszkola, ma zdrowy, prosty kręgosłup, nogi również, jest bardzo sprawny fizycznie. Nie rozumiem co ma na celu straszenie możliwymi konsekwencjami, przecież nie pisze tu matka sadzająca na siłę czteromiesięczne niemowlę, tylko kobieta obserwująca naturalny rozwój synka. Rozumiem że powinna jeszcze na 2-3 mce związać go i zostawić w łóżeczku.

Gość gość
Siada też pewno nie samo, tylko rodzice sadzają...

Moj syn mial ponad 7,5 mies. jak zaczal stawac przy meblach. jeszcze dobrze nie raczkowal. teraz raczkuje, wstaje, potrafi stanac przez pare sekund bez trzymania sie; ale jeszcze nie chodzi. oczywiscie nie bylo niczego na sile, chodzika tez nie mam , wszystkiego uczy sie sam. jak mial 6 mies to uczyl sie przekrecania na brzuch dopiero i chyba wtedy zaczal pelzac po podlodze. samodzielnie zaczal siedziec jak mial niespelna 8 miesiecy :)

Gość gość
Moje dziecko mialo tak samo ale pediatra mnie uspokoila a teraz maly ma 5 lat i wszystko jest ok