Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobiety na tym forum nie maja empati ani kultury

Polecane posty

Gość gość

Bawicie się kosztem rodziców umierajacego dziecka?Jak tak można, to obrzydliwe chore, poniżej krytyki, czujecie sie lepsze bo macie zdrowe dzieci? Pożartowałyście, co lepiej wam? Nie wypowiadałam sie nawet w temacie rodziców tamtej dziewczynki-nie słyszałam wczesniej o tym przypadku dowiedziałam sie z tematu tu, poszukałam w necie widziałam artykuły, po ludzku im współczuje. Co to w ogóle za teoria jakiejś anonimowej osoby, ze oni powinni przezywać te sytuacjie w ciszy?! A niby dlaczego? Winni błedów musza ponieśc konsekwencje, takie jest moje zdanie. Niektóre tu bawia sie wysmienicie, nie wstyd wam na miejscu tej małej mogło być wasze dziecko, dziecko kazdej z nas! Zresztą czy my wiemy co zdarzy sie jutro-nie dlatego ja nigdy w przeciwieństwie do niektórych z was nie wyśmiewam- oni walczą, maja do tego prawo. Jestem zażenowana poziomem niby matek tu..

Gość gość
o kimś konkretnym piszesz czy tak ogólnie?

Gość gość
wiesz.. wydaje mi się, że co niektórzy nie zastanowili się zbyt dfługo nad wspiami - a są tacy zgorzkniali, że mieli ochotę się wyładować.. a że najłatwiej kopnać leżącego no cóż.. Nie brałabym na serio tych wpisów..

Gość miłka13
Przecież nikt się nie naśmiewa z dziecka chorego! kobieto! co ty bredzisz! my żeśmy sie broniły przed atakami ojca tej biednej dziewczynki ja bogu dziękuje za zdrowe dziecko,rodzicom współczuje ale jak widać ktos ma problemy z emocjami i nie znosi jak ktos ma do powiedzenia nie po myśli,więc sama wyciagnnij wnioski sama uczestniczyłam w dyskusji,gdzie byli wyzywani i wyśmiewani? bo sobie nie przypominam! ehhh szoda nerwów i tłumaczeń bo i tak nic nie do ciera.

Gość gość
Pisze ogólnie, wkurza mnie to że niektórym w róznych tematach tak łatwo przychodzi ocenianie innych, często zdarza się to w tematach o poronieniach o nieszczepieniu dzieci o wadach wrodzonych. Zawsze trzeba sie liczyć z uczuciami innych, nie raz czytałam tu kretyńskie komentarze, i zastanawiałam czy naprawde pisza to dorosłe kobiety. Mi nie podoba sie postawa wielu ludzi, w róznych sytuacjach ale swoje zdanie wyrażam w miare kulturalny sposób, ludzka przyzwoitośc nie pozwoliła mi na zabranie głosu w dyskusji która wzbudziła dzis tu takie emocje. Jest mi zal kazdego kto patrzy na cierpienie swego dziecka, gdy moje dziecko w ubiegłym roku lezało w klinice, czekajac na diagnoze byłam kłebkiem nerwów, nie wyobrazam sobie zycia w takim permanentym stresie przez rok, dwa a nawet dłużej, i nie czuje sie upowazniona do oceniania ludzi którzy musza decudowac o życiu badz smierci swego dziecka. Nie wiem jak w takim temacie można żartować, obrzydza mnie to, naprawde szczerze obrzydza.

Gość gość
Gdzie byli wysmiewani? A pisanie ze trzymaja przy zyciu dziecko po to zeby rente ciagnac albo ze chca zarobic na odszkodowaniu od szpitala?albo ze powinni odlaczyc dziecko itd? To wg coiebie jest objaw empatii i czlowieczenstwa?

Gość gość
Założycielko tematu widze że jednak ciebie to bawi a wiesz czemu tak myśle?bo szukasz sensacji i nie potrzebnych ataków! po co ci to!Nie oceniaj wszystkich pohopnie na każdym forum znajdzie sie osoba która napisze jakies kretyńskie uwagi,i nie wydaje mi sie zeby jaka kolwiek osoba zle zyczyła choremu i biednemu dziecku ! A jezeli padło oskarżenie o wyłudzanie pieniedzy czy rente to niektórzy ludzie widocznie sami sobie sa winni bo takie sytuacje się zdarzają,wiele razy widziałam w telewizji a już nie wspomne o ludziach na ulicy którzy żebrają wykorzystując dzieci i udają kaleki i z góry zaznaczam że nie mam na myśli pana Arkadiusza i jego rodziny nie znam ich i nie mi to oceniać! bo zaraz ja zostane pozwana do sądu ;-) wątpie by w tej sprawie prokuratura coś zdziałała.

Gość gość
Zwrócenie uwagi na ogólne chamstwo to szukanie sensacji? Pewnie wychowałyśmy się w dwóch całkiem różnych rzeczywistościach..

Gość gość
Ja jestem dobrze wychowana, więc nie wypisuj tu o jakiś dwóch rzeczywistościach ,czy ja napisałam obrażliwe uwagi odnośnie tej rodziny? nic do nich niemam!nie! współczuje im tak! czytaj ze zrozumieniem, napisałam że słyszy się o takich rzeczach i nie miałam nic złego na myśli. Dyskusja z tobą nie ma sensu,zamiast dać tej rodzinie spokój roztrząsasz temat nie potrzebnie wiedząc że będą ataki,bez komentarza...

Gość gość
Autorka tego tematu: Gościu Z 18.09 a czy ja napisałam gdzieś że obraziłaś tę rodzine? Absolutnie nie, a nawet tamtego tematu nie czytałam w całości, i nie w jego kontekście założyłam ten temat. Nawet nie wiem dokładnie o co tam poszło i kto kogo obraził, i wiec nie gorączkuj się.Tamten temat był dla mnie tylko impulsem do wyrażenia tego jak odbieram niektóre wypowiedzi na tym forum. To ty w jakiś głupi sposób nawiązujesz do tamtego tematu gdy ja pisałam ogólnie o braku zasad na forum.

Gość kasia66
I kolejny temat żeby się pokłócić.Gratuluje autorko.

Gość gość
kasia66 też tak uważam,autorce się nudzi to na drutach niech robi albo do roboty!

Gość gość
A rozumie że oburzone to są tu teraz te których dotknęło to że napisałam prawde, ze w wielu tematach plujecie jadem i obrazacie innych?

Z przykrością muszę się z godzić z tematem tego wątku. I nie chodzi mi o konkretne przypadki (ta cała akcja z jakąś fundacją) tylko o to, że jak jest jakaś niezgoda na forum to lecą takie wyzwiska, że hej! Ale autorko, mam nadzieję, że nie wrzucasz wszystkich do jednego wora :) ps. Znacie jakieś inne określenie niż "plucie jadem"??

Gość gość
Sikam na stojąco jak cię czytam kobito ;-) weż idz do roboty i nie zajmuj się głupotami albo chałupe wysprzątaj a jadem wypastuj podłoge ;-)

Gość gość
znamy- sranie kasztanem :-)

Gość gość
A ja rzygałam na stojąco gdy jakaś inteligetna na tym forum zwyzywała mnie że nie zaszczepiłam dziecka na krztusiec w wieku6lat że zagrażam innym etc, przy tym napisałam że dziecko odroczone było a tam dalej kilka dni później były bluzgi

Ja na nikogo nie rzucam obelg, nie wyzywam od takich czy siakich. Wyrażam swoją opinię bez wyzwisk ale jak widać nawet swojego zdania, które jest odmienne, nie można wyrazić, bo człowiek dowiaduje się ze w takim wypadku jest zły, bez serca i empatii.