Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy w pracy na produkcji jakiejś na trzy zmiany...

Polecane posty

Gość gość

można sobie słuchać radyjka w słuchawkach albo audiobooków? czy to jest zabronione? chodzi mi o jakąś pracę na produkcji gdzie sie ciagle wykonuje te same żmudne czynności.

Gość gość
niektóre większe fabryki mają radiowęzeł i puszczają non stop radio w innych możesz sobie przynieść boomboxa

Gość gość
W większości znanych mi firm produkcyjnych jest jakieś radio lub inna muzyka. Własne słuchawki można czasem mieć, ale to zalezy od przepisów zakładu. Chodzi głównie o bhp - jeśli w obszarze Twojej pracy są ciężkie maszyny, przejeżdżają wózki widłowe i ciężkie palety, to słuchawki mogą być niebezpieczne, więc są zakazane. Jesli praca odbywa się w wydzielonym laboratorium lub obszarze, gdzie nie ma ruchu pojazdów ani ciężkich maszyn - może być dozwolone. W swojej karierze widziałam 2 firmy, gdzie wolno było mieć słuchawki cały czas i jedną, gdzie wolno było mieć tylko jedną słuchawkę w uchu, a drugie musiało być wolne. W kilku innych obowiązywał całkowity zakaz, moim zdaniem zresztą uzasadniony, bo faktycznie łatwo było o wypadek, gdy ktoś nie dosłyszy.

Gość gość
dzięki za odpowiedź. Ja nie cierpię sluchac radia, bo w kolko puszczają to samo i ciagle reklamy, mozna oszalec. Dlatego wolalabym sluchac jakiegos audiobooka, no ale to się okaże czy mi pozwolą, zapytam

Gość gość
jak trafisz na bardzo głośną halę to uja se posłuchasz ;)

Gość gość
są sluchawki douszne, wiec moze cos bedzie slychac ;)

Gość gość
słuch stracisz !!! nie warto

Gość gość
Ja pracuję na trzy zmiany, na produkcji właśnie.Mamy na hali hałas,dosc głośne maszyny (wtryskarki),przejezdżajace wózki widłowe itd. I generalnie mamy zakaz słuchawek w uszach ze wzgledow BHP ale na popoludniówkach czy nockach i tak słuchamy.

Gość gość
ja bym w ogole tego nie chciala robic to beznadzieja 444 www.youtube.com/watch?v=hKlbr5Ip8nY

Sugeruję zastanowić się, przed włożeniem do uszu słuchawek i puszczeniu muzyki/audiobooka na tyle głośno, by zagłuszyć szum hali. Sądzę, że po góra dwóch latach, będzie to skutkowało początkami głuchoty :(.