Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krj123

była żona zabiera alimenty ale nie łoży na syna

Polecane posty

Gość krj123

płacę spore alimenty, ale moje dziecko jest głodne ( obiady w szkole nie kupione ), nie kupiona kurtka i buty a syn przyszedł , że nie ma zapłacone za wycieczkę i nie ma na książkę do historii , którą powinien mieć już miesiąc temu.Wszstko kupiłem ale zastanawiam się co była robi z pieniędzmi które płacę? co zrobić żeby zmusić ją do łożenia na dzicko?

Gość gość
bierz rachunki za to co kupujesz i podaj ja do sadu ze zaniedbuje dziecko

Gość gość
albo wez dziecko do siebie i jej nie płac

Gość gość
dokładnie! zabierz dziecko do siebie i pokaż jak się trzeba zajmować synem a twoja nowa, młodsza niunia zgodzi się na to, czy założy szlaban na tyłek?

Gość gość
do lozenia na dziecko czy do zajecia sie nim? co w twoim pojeciu znacza spore alimenty? dlaczego nie postarasz sie o osobista opieke nad wlasnym dzieckiem?

Gość krj123
dziecko jest ciągle głodne, ale nie moge zabrać bo polskie sądy zawsze daja dziecko matce. Jak mam zabrać ? porwać ? oddaje dziecko po weekendach jak trzeba . Z bólem ale nie chcę łamać prawa

Gość gość
ile tych alimentów płacisz?

Gość krj123
300 zł - i nie mówcie, że to mało

Gość gość
i chyba nie bardzo wierzę, ze matka głodzi swoje dziecko. Ile ten syn ma lat? Nastolatki wciąż są głodne :) Może syn ci ściemnia, żeby dodatkową kasę pociągnąć :)

Gość gość
Jeśli dziecko jest zaniedbane (głodne, brudne, brak mu odpowiedniej odziezy) wnieś o ograniczenie opieki rodzicielskiej dla matki. Nie jest prawdą, że sąd "zawsze" przyznaje dziecko matce. Sądy bardzo uważnie rozparują sprawę zaniednania dziecka - a tu chodzi o to, a nie o wasze personalne spory o opiekę.

Gość krj123
Więcej mi szkoda jej dawać.

Gość gość
no to faktycznie dość "spore' :D:D:D Proponuję założyć sprawę w sądzie, wziać dziecko do siebie, opłacić obiady, kupować buty, kurtki, wycieczki, książki prać, prasować, opłacać media w domu i sprawdzić czy 600 zł/miesiąc na to wystarczy :D Szybko oddasz dziecko mamusi, żeby pozostać przy tych 300 złotych i mieć święty spokój i ponarzekać na rozrzutną byla :D

Gość krj123
ktoś się pode mnie podszywa, alimenty 2000, syn 16 lat

Gość krj123
tak na marginesie ciekaw jestem jak się łamie hasła kafeterii

Gość krj123
czytaj ze zrozumieniem

Gość krj123
książki też ja kupowałem

Gość gość
atakujecie kolesia a nie wiecie co kreci si w jego głowie ja zarabiam 2600 place dobrowolnie 600 matka dziecku nic nie kupuje dziecko tylko u niej tylko spi a w dodatku chodzi caly tydzien w tym samy do szkoly jest brudna i ma brudna smierdzaca bielizna mamusia podrz uca ja babci wiedzac ze jestem w domu a to tylko dlatego ze mamusia w czasie trwania rozwodu ma facecika. kupiła sobie auto i meble do swojego pokoju to co mam placic dalej tyle czy uciac