Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Studzia

Pomocy jestem prześladowana przez cyganów, czy zawiadomic policję?

Polecane posty

Dzisiaj rano jakieś 200 m od mojego bloku stała jakaś baba, z daleka przypominała wygladem cygankę, stala i patrzyła w moją stronę, więc żeby jej nie mijać to szybko przeszłam na drugą stronę ulicy. Odwrociłam się i ona też przeszła i szła za mną, przyspieszyłam kroku, ona też szła szybko. Na szczęście ją zgubiłam, ale wydawało mi się ze ona naprawdę szła za mną i chciała mnie okraść :( Co robić? Co jeśli sytuacja się powtórzy?

Może jestem przewrażliwiona, ale stała, gapiła się a jak mnie zobaczyła to nagle podążyła za mną to chyba nie przypadek prawda? Chciałabym mieć ochronę...bardzo boję się tym bardziej, że mieszkam sama w mieszkaniu. Boję się cyganów, bo tydzien temu zostałam okradziona (100 zł)

Gość gość
Jak sytuacja sie powtorzy to dzwon.

Gość pitopanterka
policja nic im nie zrobi, bo oni są chronieni, święte krowy, jeszcze dostaniesz mandat za rasizm :( musisz się zaopatrzyć w gaz

z drugiej strony przecież nie wiedziała, że akurat będę o tej porze wychodzić, bo niby skąd? Nie wychodzę codziennie o jednakowej porze z domu. No i nie jestem pewna czy to była cyganka, ale miała chyba wielkie ciemne oczy, chyba ciemna cere i spodnice oraz jakies futro na sobie. Boję sie, ze mnie napadną ;( bo wyczuli że łatwo moga mnie okraść.

Gość gość
Trzeba bylo siedziec na d***e u matki i ojca :classic_cool:

Przecież jak mnie napadną to chyba nie będą nadal bezkarni? Gdzie można kupić taki gaz? Dlaczego sie na mnie uwzieli? ;(

masz samochód? skąd wiedziała , że będziesz szła? pewnie wywróżyła to :/ jak zrobią krzywdę to oni pójdą na dołek na 24 a potem i tak ich wypuszczą , bo policja boi się cygańskich klątw

Jak jestem na mieście i ktoś do mnie podchodzi np. z ulotkami, albo się o coś pytać to od razu mam myśl "zaraz mnie okradnie" i zaraz chwytam mocniej torebkę.

nie wierzę w tej cyganskie klątwy i wróżby :D pierwszy raz mieszkam w dzielnicy gdzie krążą cyganie. Na szczęście mogę sie wynieść w każdej chwili. No i jestem tu na 3 miesiące jeszcze.

To jakaś paranoja, boję sie ludzi na mieście, jak idę chodnikiem to ciiągle sie odwracam za siebie, trzymam torbkę z calej siły, po prostu czuję sie zastraszona przez tych romów.

Gość gość
Dobrą inwestycją jest gaz pieprzowy kupisz go bez problemu za jakieś 20 pln w większości przypadków gdy ktoś idzie za Tobą i dziwnie się zachowuje lub nagaduje Cię na siłę samo wyjęcie go załatwia sprawę to działą na zasadzie że nikt nie lubi problemów i skoro ty się stawiasz to okradną kogoś innego kto jest łatwiejszym celem. Po za tym nie rozsądnie jest podawać na ogólnym forum takie informacje jak to że mieszkasz sama.

Gość gość
Mieszkasz sama? Nie wiedziałem... weź prysznic, będę za godzine❤️:classic_cool:

tak, życie bez współlokatorów na studiach to coś wspaniałego. 3 lata męczyłam się z jakimiś kur/winami w przeróżnych mieszkaniach. Teraz mam spokój, już prawie urządziłam mieszkanie na przyjazd mojego faceta ❤️

Gość gość
Nie napalaj się, gość nie jest frajerem i na 100% nie będzie się wlókł taki kawał tylko by p*****ać.:)

Gość gość
3 lata? jesteś rocznik 1990 jakim cudem dopiero na 4 roku studiów?

Gość gość
Twój facet nie przyjedzie gdyż byłaś tylko tymczasowym pokrowcem na k****a, wszystko jasne?:D

tak pomarańczowy przychlaście ty wiesz lepiej :D:D przyjeżdża na 100% i to już za kilka dni :D

Gość gość
Jasne, że wiem lepiej.:) Byłem kiedyś taki sam:D

Wracając do tematu to jestem pewna, że ona chciala mnie okraść. Wszystko się składa w jedną całość. Stała i wypatrywała. Wyglądała jak cyganka-choć nie widziałam dokładnie twarzy. Jak przebiegłam na drugą stronę to nagle ruszyła za mną. Myślała, że przejdę obok niej i mnie zaczepi, a ja od razu pomyślałam, żeby uciec jak najdalej od tej osoby. :( Czego oni ode mnie chcą? Pójdę naprawdę na policję, jeśli zobaczę w pobliżu cyganów. Nikt mnie nie będzie zastraszał :O