Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Cytat z kafeterii czyli zapraszam do syksusji nad tym czemu upieracie się, ze dz

Polecane posty

Gość gość

dziecko nic nie zmienia w życiu, skoro rozstania i kłótnie wyglądają inaczej niż bez dziecka, a także codzienność; rodzicielstwo to akt wyrzeczenia się tego co do tej pory w imię zastąpienia tego i wynagrodzenia w osobie dziecka, wszytko z zamian za dziecko, ale niestety zapominacie o jednym: dziecko może i wiele wynagradza.....ale nic nie zastępuje. Oto cytat z kafeterii: ale napyisala uzytkowniczka wyzej. Ja nie mam meza, ale mam KONKUBENTA, z ktorym mam dziecko i dla nas to silneijsze wiezy niz malzenstwo. I w dobrym, i w zlym sensie, bo czasami chcialabym uciec, i gdyby byl tylko mezem, to rozwod i czesc, a z dzieckiem nie uciekne nigdzie. Przykro to jest, co piszecie niestety. Przykre jest tez to, ze ja kocham mojego partnera i weim, ze on mnie tez, ale to po prostu nie dziala. Ostatnio gdy sie klocimy, on wpada w jakis szal, bije od niego taka nienawisc i zawzietosc, mowi takie rzeczy, ze mam ochote go spoliczkowac.

Gość gość
gdyby autorka tego cytatu nie miała dziecka, to miałaby inne mozliwosci pokierowania życiem, a tak nie ma. i nawet jeśli kocha dziecko, to nie wiem na ile obo jej zastepuje udane zycie, a wręcz wątpię czy jej cokolwiek wynagradza, bo gdyby wynagradzało, to byłaby szczęśliwa. a nie jest. nie wierzę w to, że dziecko wszystko wynagradza. to nie jest możliwe.