Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Córka już napisała lit do Mikołaja! To przerażające co jest w tym liście!

Polecane posty

Gość gość
Jest tyle genialnych zabawek uroczych słodkich i sensownych że trudno wybrać dorosłemu a co dopiero dziecku!

Gość gość
Wiecie co Macie rację że dziecku nie powinno się kupować wszystkiego co chce. Bo potem rośnie w świadomości że jest lepsze od innych, że jest jakimś arystokratą a przecież nie jest więc prędzej czy później zderzy się z twardą rzeczywistością.

Gość gość
Moja córa mimo że zna na pamięć bajkę o rybaku i jego chciwej żonie to wciąż nie potrafi tego przełożyć na siebie:) A ma chciwą naturę .

Gość gość
Ale w czym problem? Bo nie rozumiem. Dziecko ma jakieś marzenia / zachcianki / kaprysy. No ma. Prawo dziecka. Ale rolą rodzica jest rozsądnie powyższe moderować. Poza tym wywalanie kilku stów na coś co dziecko walnie w kąt lub zepsuje po kilku tygodniach a nawet dniach uważam za idiotyczne pompowanie przemysłu zabawkarskiego oraz przyzwyczajanie dziecka do konsumpcjonizmu. Rodzice którzy to robią muszą mieć świadomość że dzieci będą roszczeniowe, materialistyczne, a ich żądania będą eskalować. Każdy decyduje sam.

Gość gość
Jeszcze trochę i będą święta ...fajnie:)

Gość Komandor Zielononóżka
powiedz jej że mikołaja nie ma - do ukończenia przez nią 14 rż masz luz od prezentów :D

Gość gość
list moze byc dlugi i pojemny, ja swojej corce zawsze tlumaczylam ze na swiecie jest duzo dzieci i musi starczyc prezentow dla wszystkich i napewno nei dostanie calej listy ktora sobie zazyczyla, wiadomo ten najdrozszy kupowalismy my rodzice i a pozniej jedni dziadkowie , drudzy... zawsze byla zadowolona i nigdy nie musialam wydawac fortuny na swieta

Gość gość
boze! ja dzieci nie oklamuje nie wciskam im ciemnoty ze jest Gruby Mikolaj jak z reklamy coli nie gadam o pisaniu listow po co to wszystko? u nas sa swieta, choinka, prezenty, Tlumacze dziecom ze to my kupujemy prezenty, ze babcia kupuje ze wujek... a czemu bo sie kochamy i chcemy robic sobie przyjemnosc. Tlumacze ze tak jak oni beda szczesliwi jak dostana nowe lego czy kolejke tak ja bede szczesliwa jak mi kupia kolejny kubek :D czy jakas broszke:D proste logiczne i prawdziwe nie zapomne nigdy oczu dziecka mojej przyjaciolki kiedy wrocilo z jakiegos spotkania mikolajkowego i tam go oswiecono ze mikolaj bujda - zawod w oczach dziecka.....

Gość gość
a jak napisze, ze chce braciszka to co zrobisz?