Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Palikarp

pytanie do osób mieszkających w woj. śląskim

Polecane posty

Gość Palikarp

Lubię Was Ślązaków, charakterni ludzie jesteście i bardzo pracowici, gospodarni , tak sobie myślę po ostatniej tragedii w Katowicach, że mieszkacie na tak zwanej tykającej 'bombie' i już się chyba przyzwyczailiście, że co najmniej raz w miesiącu szklanki, kieliszki, talerze .. itd. przesuwają się na półkach kredensie a obraz na ścianie jest pochylony nie tylko w kamiennicy w Bytomiu , co chwilę są wstrząsy tektoniczne i oglądając ostatnie relacje telewizyjne z tej tragedii w Katowicach , tę relację powinien wszystkim przedstawić Dariusz Kmiecik jako korespondent ale na NIEGO trafiło i jego Brygidę , i tak się zastanawiam, gdyby każdy dom, budynek na Śląsku posiadał instalację - czujki wykrywania gazu i wyjące wściekle syreny to być może Darek i Brygida oraz ich dziecko teraz w tym momencie jako żywi by byli między nami ? Moim zdaniem wojewoda śląski już kilka lat temu powinien nakazać wykonanie instalacji z czujkami wykrywania gazu, syreny alarmowe i monitoring do straży państwowej , tak małe koszta a można ocalić ogromnie dużo ludzi ! Owszem, wypadki się zdarzają ale obszar Śląska jest pod względem tektonicznym najbardziej narażony , Wojewoda Śląski - czy mnie słyszy ?

Gość gość
też nie mogę zapomnieć o Państwu Kmiecikach

Na śląsku nie jest lekko,pomimo wszystko to bardzo dobrze rozwinięty gospodarczo region,i chyba najlepsza infrastruktura w całym kraju.Na szczęście u mnie szklanki nie dzwonią.

Gość Palikarp
uważam, że każdy administrator budynku, zarządca, właściciel domu lub kamiennicy tam w woj. śląskim powinien wykonać instalację - czujki gazu i syreny alarmowe , system połączony ze strażą pożarną i co najmniej dwa razy w roku powinna być kontrola gazowników , sprawdzanie szczelności instalacji i metodą 'zadymienia' czujek kontrola monitoringu , jeżeli tego nie zrobicie to za chwilę będzie kolejna tragedia , napiszcie apel do pani Bieńkowskiej , dziewczyna z Sosnowca, więc zna temat i powinna pomóc finansowo !

>>>mieszkacie na tak zwanej tykającej 'bombie' i już się chyba przyzwyczailiście, że co najmniej raz w miesiącu szklanki, kieliszki, talerze .. itd. przesuwają się na półkach kredensie a obraz na ścianie jest pochylony nie tylko w kamiennicy w Bytomiu , co chwilę są wstrząsy tektoniczne<<< Widzę, że głupi neohitlerowiec Śląskiem się zainteresował :(. I jak zwykle wymyśla swoje "prawdy" :(. Za chwilę będzie z nas robił drugie Haiti :D. Posłuchaj ograniczony antysemito: na Śląsku występują TĄPNIĘCIA (związane z wydobyciem węgla) i nie są one w niczym związane ze wstrząsami tektonicznymi matki Ziemi :). Ale żeby to wiedzieć trzeba przynajmniej skończyć podstawówkę, a nie chwalić się publicznie planami mordowania Żydów i zakopywania ich w lesie (jakoś nie wierzę by wykładowca uniwersytecki Ci takie zabawy proponował). x Prawie pół wieku mieszkam na Śląsku i jeszcze świadkiem bezpośrednim tąpnięcia nie byłem. Jedyny krzywy blok, w którym turlały się szklanki widziałem w... Warszawie :D. Nie masz pojęcia, jak wygląda życie na Śląsku i tylko chcesz sobie znowu głupio pomędrkować :(. x >>>tak się zastanawiam, gdyby każdy dom, budynek na Śląsku posiadał instalację - czujki wykrywania gazu i wyjące wściekle syreny to być może Darek i Brygida oraz ich dziecko teraz w tym momencie jako żywi by byli między nami ? Moim zdaniem wojewoda śląski już kilka lat temu powinien nakazać wykonanie instalacji z czujkami wykrywania gazu, syreny alarmowe i monitoring do straży państwowej , tak małe koszta a można ocalić ogromnie dużo ludzi !<<< Efekty Twoich przemyśleń są jak zawsze g_wno warte. Popatrz na statystyki i zrozumiesz, że na Śląsku jest najmniej tragedii wywołanych wybuchem gazu w porównaniu do reszty kraju (w przeliczeniu na jedno gospodarstwo domowe). Może lepiej zamontować u Ciebie czujkę głupoty, która będzie wyłączać prąd i uchroni nas przed Twoimi kolejnymi DURNYMI pomysłami. x >>>Owszem, wypadki się zdarzają ale obszar Śląska jest pod względem tektonicznym najbardziej narażony<<< Gdzieś Ty się MATOLE geografii uczył ??? W tych Twoich ukochanych NImcach? Nawet oni wiedzą, że Śląsk jest stabilnym tektonicznie rejonem. Ale MATOŁ jak zawsze musi czymś błysnąć :(. x >>>Wojewoda Śląski - czy mnie słyszy ?<<< Twoje wycie osła słychać daleko, ale mam nadzieję, że śląski wojewoda nie będzie marnował czasu na słuchanie neohitlerowca-kretyna.

Gość gość
Misio1 znudziło ci się już pisanie jako pulchny ?

może któremus zdażyło się nie skończyc podstawówki. chociaż pewnie większość skończyła. no ale potem to wiesz pan panie. trza fedrować co by zarobic na rodzine np. także już sie tak nie angażuj :)

gameover dziś ciekawe co na to "osly" i "matoły", które pracują w kopalniachsmutas.gif x Należy im się wdzięczność,że tyłek dzisiaj nie marznie.

Gość Palikarp
misio1 to mieszkaj sobie nadal na tej 'tykającej' bombie i nie rób kompletnie NIC , wiem jak w Katowicach, Sosnowcu, Bytomiu, Będzinie są zbudowane te bardzo stare domy , mają ponad 100 lat, stropy drewniane i zjedzone przez korniki, zgnite i nie połączone z murem , tak , mam sporo rodziny w woj. śląskim i znam temat , minimalne rozszczelnienie instalacji gazowej doprowadzi do tego co się wydarzyło ostatnio w Katowicach , możesz mnie nazywać jak chcesz , durniem, idiotą , burakiem , mnie to wisi i powiewa ale szkoda ludzi , którzy za chwilę umrą w tych starych kamienicach bez instalacji wczesnego powiadomienia , a Ty nie masz zwyczajnie wiedzy i wyobraźni !

>>>ciekawe co na to "osly" i "matoły", które pracują w kopalniach<<< Dlaczego nazywasz w ten sposób ludzi, dzięki którym masz ciepło w d_pę? Oni ciężko pracują. A ich praca jest bardziej skomplikowana i dużo bardziej niebezpieczna od pracy np. budowlańca.

a wiesz pan panie ilu górników w administracji i zarządzie kopalni (zapewne po studiach) zginęło pod ziemią? strzelam: żaden. pewnie dlatego, że sie uczyli geografii i innych przydatnych pod ziemia rzeczy:)

misio ale to są wg twoich kryteriów osły i matoły. nie przekręcaj kota ogonem bo cie drapnie w ten koslawy ryj;) zmierzam do tego, że zagrożenie nie było nowością. no chyba że dla "osłów i matołów" bo przecież nie dla takich lludzi jak ty po studiach no i na stanowiskach:)(

myślisz że pisali jakieś wnioski o chęć pracy w warunkach zagrożenia zycia:) albo w soboty np? no dobra już nie pije do tego tematu.W sumie to cie lubie...gnoić:)

pewnie sie nie doczekam zanim wszystko skopiujesz wkleisz i dopiszesz "osły i matoły" więc w razie czego dobranoc:)

Gość Palikarp
zapytam wprost , ile jeszcze chce zobaczyć spalonych trupów wojewoda śląski zanim zrozumie, że sytuacja jest bardzo poważna i ludzie się palą , ponieważ nie ma instalacji wczesnego powiadomienia o zagrożeniu życia ?

>>>to mieszkaj sobie nadal na tej 'tykającej' bombie i nie rób kompletnie NIC<< U mnie jakoś nic nie tyka :). Może porozmawiaj z psychiatrą o tych odgłosach w Twojej głowie :D :D :D. x >>>wiem jak w Katowicach, Sosnowcu, Bytomiu, Będzinie są zbudowane te bardzo stare domy , mają ponad 100 lat, stropy drewniane i zjedzone przez korniki, zgnite i nie połączone z murem , tak , mam sporo rodziny w woj. śląskim i znam temat , minimalne rozszczelnienie instalacji gazowej doprowadzi do tego co się wydarzyło ostatnio w Katowicach<<< I nigdzie więcej w Polsce nie ma tak zapuszczonych starych domów? Idiota ! Na Górnym Śląsku domy są w dużo lepszym stanie niż w takim wałbrzyskim, o innych rejonach Polski już przez grzeczność nie wspomnę. Na Śląsku jest ZWARTA ZABUDOWA i dlatego nie można tak łatwo wyburzyć pojedynczego budynku. Niemniej średni stan techniczny tych budowli jest dużo lepszy niż w reszcie Polski. Większość Śląska została przez Rosjan przejęta prawie bez wystrzału, więc budynkom oszczędzono udarów, które były udziałem zabudowy reszty Polski. Dlatego budynki nadal trzymają się mocno. x >>>możesz mnie nazywać jak chcesz , durniem, idiotą , burakiem<<< Nazywam Cię głupim neohitlerowcem, bo swoimi wypowiedziami w innym temacie w stu procentach na takie miano zapracowałeś. x , >>>szkoda ludzi , którzy za chwilę umrą w tych starych kamienicach bez instalacji wczesnego powiadomienia<<< Ty się zajmij powiadamianiem w swojej dzielnicy i przestań na siłę uszczęśliwiać innych. Rozumiem, ze marzy Ci się czyste rasowo społeczeństwo posłuszne niemieckiemu prawu :D :D :D, ale nie dla wszystkich taka wizja jest miła :(. x >>>a Ty nie masz zwyczajnie wiedzy i wyobraźni<<< W odróżnieniu od Ciebie potrafię odróżnić tąpnięcie w kopalni od wstrząsów tektonicznych :D. Potrafię też zrozumieć podstawowe dane statystyczne, czego Ty zrobić nie potrafisz :(.

wiem co chcesz powiedzieć. wiem wiem. autoalarmy w mercedesach to teżsystemy wczesnego ostrzegania. Trudno sie z tym nie zgodzić. no dobra to dobranoc

a co jest łatwiej przewidzieć. Tapniecie w kopalni czy wstrząsy sejsmiczne. Poza tym wstrząs to wstrząs. A czy sejsmiczny czy akurat prezes holdingu węglowego spad z d**y na podłogę to już k***a bez różnicy

>>>zapytam wprost , ile jeszcze chce zobaczyć spalonych trupów wojewoda śląski zanim zrozumie, że sytuacja jest bardzo poważna i ludzie się palą , ponieważ nie ma instalacji wczesnego powiadomienia o zagrożeniu życia ?<<< Jak Ty wszędzie ogień i pożogę widzisz, to psychiatra jest Ci potrzebny na wczoraj :D :D :D. Tylko do łóżka, po tych marzeniach o ogniu, nie nasikaj :D :D :D. Chociaż masz tam zapewne instalację wczesnego powiadomienia, która zaraz pielęgniarza przywoła i przed zapięciem w pasy, zmienią Ci prześcieradło :D :D :D.

a miałem k***a iść spać to żeś musial wypełznąć z tej gawry...Idżesz spać misiu zima za pasem k***a jaja se przeziębisz

Gość Palikarp
misio1 prawdziwy ślązak/ślązaczka takich głupich odpowiedzi nie udziela , zachowujesz się jako wróg Ślązaków i NIC konstruktywnego nie proponujesz , tak myślę , że gdy pojawisz się w parku w Katowicach albo w Królewskiej Hucie ze swoimi poglądami to zaliczysz kopa w zad i na drogę dzbuka !

gameover dziś xen dziękiusmiech.gif jestem myśliwym. poluje na fałszywe misie x Polujesz,czy demaskujesz?To jednak co innego:).