Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wolicie Warszawę czy Kraków

Polecane posty

Gość gość

Które miasto i dlaczego ?

Gość gość
Krakow. Piekniejszy. Cudowna starowka. Przyjemniejsi ludzie.

Gość gość
Mieszkalam w Krakowie, a teraz mieszkam w Warszawie. Wole Warszawe zdecydowanie, bo: 1) to miasto mi sie zwyczajnie podoba wizualnie 2) wiekszy rynek pracy, wyzsze zarobki 3) duzo sie dzieje, duzo wydarzen kulturalnych i imprez Jedyne co jest na minus w Warszawie w porownaniu z Krakowem to komunikacja - Krakow ma lepsza siatke autobusowo tramwajowa i nie ma takich korkow jak w Warszawie :O

Gość gość
No raczej, że Kraków - bo tu się urodziłam, wychowałam i mieszkam do dziś! Aha...i u nas nie ma "starówki" - jest Stare Miasto ;)

Gość CamillaMonicca
Oczywiście że Kraków! Sam fakt, że jest o wiele przyjemniejszy i piękniejszy niż W-wa. No i jest tu tyle wspaniałych wydarzeń... wystarczy zobaczyć: http://lovekrakow.pl/aktualnosci/kultura - wczoraj był Elton John a w przyszłym roku będzie Robbie Wiliams w Kraków Arenie! :) Warszawa to sama polityka, a Kraków ma duszę!

Gość gość
Kraków to chyba najbardziej przereklamowane miasto w polsce...ale wybierajcie Kraków, jak najbardziej jestem za...w Warszawie już nie ma miejsca dla przyjezdnych.

Gość gość
Akurat jesli chodzi o wydarzenia kulturalne (nie mowie tu o otwarciach butikow dla celebrytow) to Krakow ma duuuzo wiecej do zaoferowania: festiwale, koncerty itd (wystarczy sprawdzic) poza tym w krakowie w nocy jest tyle samo ludzi co za dnia, miasto nie spi, klub obok klubu puby, kawiarnie itd. No a w Wawie - kazdy wie jak jest. No i jak ktos wspomnial nasze MPK duzo lepsze

Gość gość
Warszawa jest lepsza tylko pd wzgledem wiekszych mozliwosci zarobkowych

Gość gość
Warszawa to mniejsza wiocha niż reszta kraju. Jestem warszawianka lubię wszystkie miasta. Mam znajomych w Krakowie Wroclawiu Gdańsku na mazurach ale najlepiej mi w mieście rodzinnym. Juz wolałabym zmienić kraj niż na inne polskie miasto. Lubię tlum anonimowość korki sklepy parki puby baseny i to ze nie mudze wynajmować mieszkania:)