Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wredna znajoma

Polecane posty

Gość gość

W naszym towarzystwie mamy taką jedną wredną znajomą. Dziewczyna cały czas mówi tylko o sobie, jest złośliwa do innych kobiet, krytykuje. Strasznie mnie kiedyś naśladowała, małpowała w ubraniu, ciuchach, jakby konkurowała. Odseparowałam się od niej trochę i staram się unikać kontaktu, bo niezbyt przyjazną atmosferę wytwarza. Ostatnio jednak odezwała się i zaprosiła naszych znajomych na piwko. Na początku miałam nie iść, bo znów usłyszę jakieś jej bzdury i przytyki i będzie ze mną rywalizować nie wiadomo o co. ale w sumie zaczęłam się tak zastanawiać - ja nigdy jej się nie odgryzłam na te jej złośliwości,po prostu nie reagowałam. Jestem raczej cichą i spokojną osobą. Może jedna iść na to piwko i jak zacznie to jej walnąc jakąś cięta ripostę, żeby sobie nie myślała, że nie umiem się bronic? Co sądzicie?

Gość gość
Ja bym po prostu ograniczała kontakt do absolutnego minimum. To nie o to chodzi, zeby pokazać jej, ze umiesz pyskować jak ona, bo to zniżanie się do jej poziomu. Po co Ci to? Ni szkoda czasu? Przestańcie ją tolerować, zapraszać itd.