Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Załamana Mag

Proszę pomocy ! Ten facet mnie wpędzi do grobu

Polecane posty

Gość Załamana Mag

Zawiedziona Magg dziś [21:34] Witam, piszę tutaj bo już na prawdę nie wiem co mam myśleć ani jak postępować. On już kilka razy z rzędu obraził się na mnie, do takiego stopnia, że cały czas się o to kłócimy. Do sedna: żyjemy w związku na odległość (tak jakby bo widujemy się od środy do niedzieli jezyk.gif ) problem w tym, że przez te 3 dni mam tak napięty plan zajęć, że w ciągu dnia mam mało czasu, żeby z nim porozmawiać przez telefon. I tak spędzam na rozmowie telefonicznej każdą wolną chwilę łącznie z jazdą autobusem, jedzeniem śniadania kolacji itd. Drugą sprawą jest to, że mam przyjaciela od zawsze - widuję się z nim raz na jakiś czas. Mój facet nie chce, żebyśmy się widywali w 3 bo podobno "szkoda naszego wspólnego czasu jak chcesz to się z nim sama spotykaj" No więc zaprosiłam go do siebie już drugi raz w tym miesiącu na kawę, a że jemu pasowało dopiero po godzinie 18 (wtedy, kiedy mój facet kończy zajęcia i ma czas rozmawiać przez telefon), to już drugi raz wielka afera, że przecież mogłam się z nim umówić wcześniej albo wcale itd. itd.. Czy on ma rację? Przyjaciel powiedział, że to zwykła zaborczość i zaczyna mnie kontrolować. Boję się, nie chce kolejnego chorego związku !!!! Wiem, że to nie jest zazdrość o przyjaciela bo oni się poznali i on mi ufa w tej kwestii w 100%.

Gość gość
nie wiem czy zaborczosc, ale normalne to nie jest :( juz sam fakt, ze kaza wolna chwila na telefonie powinien budzic twoj niepokoj.

Gość Załamana Mag
Właśnie wieczory calutkie :/ co z tym zrobić ?

Gość gość
zacznij od nagrania sekretarki: milo ze dzwonisz ale nie moge w tej chwili rozmawiac po czym wycisz dzwonek w telefonie i sprawdzaj poczte wylacznie wieczorem

Gość gość
trudno cos doradzic, bo sytuacja jest dla mnie tak abstrakcyjna ze nie jestem w stanie ogarnac. sam potrafie sie naprawde mocno zaangazowac. byl czas ze potrafilem zaczynac dzien od smsa o 6 z 'dzien dobry', a konczyc dzien o polnocy buziakowym 'dobranoc'. w miedzyczasie potrafilismy wymienic kilkadziesiat wiadomosci, ale to byly rozmowy o wszysckim i niczym, flirty, rozmowy o zyciu, plany, sprawy zawodowe... natomiast jezeli ktos nie odp, albo nie pisal przez dluzszy czas nie robilismy z tego afery. jezeli sie dusisz, to mu to powiedz wprost. bo wyglada na to ze latwiej nie bedzie.

Gość Załamana Mag
Sama nie wiem, lubię z nim rozmawiać nawet i godzinami zawsze mamy miliony tematów i nie jest nudno. Chodzi mi tylko o to, że nie mogę się spotykać ze znajomymi wtedy kiedy on zaplanuje sobie czas na rozmowę ze mną. Jego argument : MIAŁAŚ CAŁY DZIEŃ DO GODZINY 18 MOGŁAŚ ROBIĆ CO CHCESZ .. .i tak w kółko. Ja mówie, że to jedyna pora, w jakiej mi pasuje spotkać się z nim to jego to nie obchodzi, bo jemu jest "smutno" że wole rozmawiać z kumplem niż z nim.

Gość gość
dajesz sobą manipulować to siedź z tym psycholem, jasno i wyraźnie zakomunikuj, że Twoi znajomi maja czas o różnej porze i koniec tematu, chcesz sie spotkać do 18 to sie spotkasz, chcesz o 19 to też sie spotkasz i ma Ci więcej nie truć o tym, a najlepiej to zwiewaj od tego świra bo z takimi to z czasem tylko gorzej

Gość Załamana Mag
Kocham go dogaduje się z nim, tylko ta chora sytuacja. Już zrezygnowałam z imprez, picia, papierosów (ok to wszystko wyszło mi na dobre) ale jak mam mu wbić do łba, że tym razem nie ma racji ?

Gość gość
nie wbijaj, postaw sprawe jasno i koniec, ignoruj wszelkie jeki na ten temat i rób swoje, jedyna metoda

Gość gość
za chwile zrezygnuszesz z zycia bo jemu jest smutno. nie rob tak.