Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roszpulka

zaparcia nawykowe, jakieś porady??

Polecane posty

Gość roszpulka

witam, Moja 3letnia córka od 1,5 miesiąca jest na lekach,a i tak są dni,że potrafi sie tak spiąć,że nie zrobi nic. zaczelam jej zmieniac slowa piosenek,tak by było np "stary niedzwiedz kupe chce" itd. Ponakupowałam jej różnych książek o.... kupach. przeglada je,pokazuje jak zwierzatka robia kupe,zaglada do pieluszki bohaterom opowiesci,smieje sie z tego,wrecz uwielbia je rysowac i rozwiazywac quizy ktore jej wymyslam. Mowie,ze to wazna rola dla 3latki,zeby sie nauczyc robic kupke i ze ja w jej wieku tez z tym mialam problem,ale sie w koncu nauczylam i ze jak ona bedzie gotowa to tez sie nauczy,bo to jest praca brzuszka przerobić to co zjemy,a nasza zrobić kupke raz dziennie. Duzo z nia o tym rozmawiam,wszystkie zabawki chodza zrobic kupke,a to nic nie daje...jak czytam ze taka "terapia" moze trwac pol roku albo i rok,to sie zalamuje.... nie moge patrzec jak sie meczy,a jeszcze wszyscy komntuja,ze taka duza a w pampersie.... czy ma ktos jakies rady? jak moge córce pomóc przestać bać się pojsc do toalety? z gory dziękuję

Gość gość
śliwki suszone i małe ilośc***iołunu najlepiej nalewka i 2-3 krople przed jedzonkiem więcej picia.

Gość gość
piołunu co za nęd..

Gość roszpulka
suszone sliwki jej podaje, rano zjada activie z suszonymi śliwkami, przed drugim sniadankiem pije tez actimela, do obiadu troszke wypije soku z suszonych sliwek,ale ciezko jej wchodzi,za to mus z suszonych sliwek na deserek lubi i w sumie ja po tym goni,ale ona i tak sie powstrzymuje. A o piołunie nie słyszałam, dzieki wielkie,zaraz poszukam gdzie to mogę znaleźć! dziekuje!

Gość gość
zywe jedzenie czyli naturalne czyli ma zaparcia to krutka drga to zatrucia organizmu toksynami błonik płatki owsiane gotowac lub zapazyc i jabłka jesc

Ja bym jej podała probiotyk. Dla dzieci jest na przykład trilac plus, a jeśli to nie pomoże, to niech lekarz radzi.