Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

efekty uboczne ciazy?

Polecane posty

Gość gość

Jak zmienily sie Wasze ciala po ciazy? Ja strasznie przytylam efekt jojo bo cale zycie na diecie az tu nagle ze zgrabnej kobiety zrobil sie slon, powychodzily mi piegi, popekaly naczynka na rekach i dekolcie, piersi w rozstepach i zwisy, to chyba na tyle....

Gość gość
ja w zasadzie w ogole nie przytylam bo po urodzeniu wazylam identycznie jak na poczatku ciazy, z tym ze niestety u mnie zeby sie pogorszyly. Nigdy nie mialam super ale widzialam ze w trakcie ciazy i po bylo gorzej.

Gość gość
gorszy wzrok, troche rozstepow na biodrach, zapalenie tarczycy hashimoto, brzydsze piersi, ciemniejsze ale i gestsze wlosy

Gość gość
rozstępy na brzuchu i piersiach, zwisy, wałek na brzuchu, gorszy metabolizm, teraz zeby utrzymac wagę muszę jesc chyba co drugi dzien tylko suchą kromkę chleba:( ogólnie po dwóch ciążach stałam się brzydka, w drugiej ciąży o mało nie umarłam, jesli kiedys zajdę w ciążę to na pewno usunę, chociaz to raczej malo prawdopodobne bo nie mam z kim:D mój facet juz nawet mnie nie chce, nie dotyka, nie przytula, raczej mnie zostawi... a mam dopiero 30 lat

Gość gość
No i to jest wlasnie skutek uboczny ze faceci spiertalaja od nas jak cialo sie troche zmieni tepe strzaly najpierw placza na porodowce a pozniej...kazdy taki sam.Na palcach jednej reki moge policzyc dojrzalych normalnych co wspierajs swoja zone i dbaja o rodzine.Reszta to szczeniaki zero zrozumienia i wsparcia.Ja np mam tylko brzuszek do zrzucenia i kilka doslownie rozstepow ktore smaruje dbam o siebie ladnie wyglądam, synek zadbany nieraz zarywam noce ale daje rade bo kocham dziecko nad zycie A jesli facet mnie zostawi-bo czuje ze ma taki zamiar...trudno jego strata.

Gość gość
Mi wyszło na dobre. Zawsze byłam szczupła , ale przed ciążą miałam za dużo o ok 2 kg i brzuszek po fastfoodach, w ciąży przytyłam 19 kg, a po schudłam 25 i wróciłam do młodzieńczej niedowagi. Synek miał 4200 a pół roku po porodzie nie miałam śladu po ciąży A mąż jest cudownym tatą, mimo że pracuje po 12 h (ale od 4-5rano) to zajmujemy się domem i synkiem ok 50/50 procent.

Gość gość
Nie ciesz sie i tak zdradzi i pozniej powie ze obowiazki go przytloczyly.

Gość gość
To nie są obowiązki, to życie, które normalnie nam wychodzi. Mąż sam garnie się do synka. Nawet jak pracuje od 3 rano (własna firma) to wieczorem nie daje sobie odebrać np. kąpieli synka. Ja może ja zdradzę? :-D On mógłby tylko stracić. Trzeba mieć swoją wartość, wtedy niedrżałabyś o zdradę :-D

Gość gość
Jestem wielorybem,mam zwisy,postarzalam sie,stracilam kilka zebow.

To nie są obowiązki, to życie, które normalnie nam wychodzi. Mąż sam garnie się do synka. Nawet jak pracuje od 3 rano (własna firma) to wieczorem nie daje sobie odebrać np. kąpieli synka. Ja może ja zdradzę? smiech.gif On mógłby tylko stracić. Trzeba mieć swoją wartość, wtedy niedrżałabyś o zdradę x Dałabym ci lajka gdybym mogła ;-)

Gość gość
Ale pitolenie.Znam swoja wartosc ale to ma sie nijak do tego jakimi pajacami sa faceci.To deie rozne sprawy.

Ja po ciąży mam mocniejsze włosy i ciemniejszą karnację (szybciej się opalam). Ale ogólnie mam wrażenie, że trochę mi się rysy twarzy zmieniły, jest coś takiego czego nie umiem dobrze nazwać, ale tego nie lubię. Być może po prostu się postarzałam :)

Gość gość
Rostepy na piersiach d***e i posladkach. Krocze r*******e troche i obolale Na zmiane pogody mnie rwie :(boli Po porodzie to juz Wiecej tradzikow wychodzi Dupa i uda i piersi wieksze Piersi sutki kolor zmienily sie Byly jedrne a teraz takie wiszace Brzuch plaski ale skora wisi i jest brzuch bardzo brazowy chociaz ja blada jestem I ogolne zmeczenie

Włosy w zdecydowanie gorszej kondycji i waga niższa niż przed zajściem w ciążę. Jednak myślę, że jedno i drugie jest raczej spowodowane karmieniem piersią a nie ciążą samą w sobie.

Gość gość
Rozstepy, obwisly biust, zmarszczki, szersze biodra, zmuana twarzy.

Gość nana28
U mnie po 3 miesiecznym karmieniu córeczki wogóle zanikły piersi a pare miesięcy temu okazało się że moje sutki zaczynają wciągac się do środka:(( strasznie się przestraszyłam bo to może byc nowotwor jestem na etapie badań, a pozatym to figura bez zarzutu brzuch mam szczuplejszy niż przed ciążą bez jednego rozstępa, rodziłam naturalnie i żąłuje bo wiadomo tam to już rozciągnięta troche:(((

Gość gość
nana, mam nadzieję,że nie okazało się,że to coś poważnego ;( u mnie to wiadomo - standard, rozstępy, wiotka skóra...ale nic mnie tak nie podłamało jak przyrost wagi, w ogóle nie umiałam dopasować sobie diety, nic nie skutkowało i wyglądałam jak słoń totalna załamka... do czasu aż nie znalazłam historii tej babeczki http://slimcenter.pl/moja-historia/ - jakbym czytała o sobie. Postanowiłam napisać i dzięki pomocy Pani Pietrych udało mi się schudnąć po ciąży. Jak dla mnie najważniejsze było wsparcie i motywacja z jej strony, bo już przestawałam wierzyć że cokolwiek da się z tym zrobić.

Gość gość
mój mąż bez przerwy się do mnie dobiera :-) po samej ciąży parę kg więcej i rozstępy na biuście. w trakcie karmienia piersią miałam najlepsza w życiu cerę i włosy. generalnie bardzo dbam o siebie przed i w trakcie ciąży bez przerwy miałam zapalenia pochwy, po porodzie i czyszczeniu na znieczuleniu od 1.5 roku nic się do mnie nie przyczepiło