Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dynia pomóżcie

Polecane posty

Gość gość

Zakupiłam sobie taką małą dyńkę, 3 kg. Chciałabym wydobyć środek a z reszty może zrobić lampion na Halloween. Czy ktoś pomoże, jak się do tego zabrać najlepiej? x Czy miąższ zamiast gotować można upiec w piekarniku? (będę robić zupę krem z dyni dla dziecka 1r).

Gość gość
Odciąć górę (czapeczkę) i wydrążyć. Można piec. Bardzo dobra jest dynia upieczona i polana miodem :)

A gotowana (nawet dla roczniaka) jest przepyszna z mlekiem kokosowym (dodajesz pod koniec gotowania) i odrobiną startego imbiru :)

Gość gość
Dziękuję za radę, brzmi smakowicie :) Dyni niestety nie udało mi się wydrążyć, ledwo ją pokroiłam ;) Teraz siedzi w piekarniku i mam nadzieję, że skóra odejdzie łatwiej w ten sposób. x btw, grzebiąc w necie natknęłam się też na sałatkę z dyni, rukoli i orzechów i chyba też wypróbuję. x A wiecie może gdzie można w Warszawie kupić dynię makaronową?

Gość gość
Ostatnio robilam pyszna zupe z pieczonej dyni. Przepis wzielam z bloga kwestia smaku. W warszawie duży wybór dyń jest na bazarkach. Nie znam sie na konkretnych gatunkach ale tam bym szukala.

Gość waiting for

zupa krem dla dziecka spoko. a wiesz skąd ta dynia pochodzi? w sensie czy nie była opryskiwana itd? bo ja sie tak raz nacięłam i przypadkiem doweidziałam się ze dynia, ktora miala byc od super rolnika rosła przy autostradzie...powiedziałam sobie nigdy więcej. jak juz kupuję warzywa i owoce dla dziecka to w sklepie eko albo od naprawde zaufanych rolników, a jak nie mam czasu to daje kaszki eko, np Holle - oni tez mają jedną fajną z dynią.