Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tamaraa21

renta rodzinna

Polecane posty

Gość Tamaraa21

Witam, jestem Tamara i mam 21lat. Mianowicie mam problem z matką, a raczej z moją renta po zmarłym ojcu, którą upoważniłam matkę żeby ją brała wiadomo na życie, mając wtedy 18lat. moja mama nie pracowała nigdy bo opiekowała się nami - mną i trójką starszego rodzeństwa po śmierci taty (zmarł gdy miałam 5 lat). problem tkwi w tym, że nie mieszkam juz z mamą, tylko z chłopakiem, a dalej renta idzie do niej. denerwuje mnie to bo uczę się i chciałabym mieć dla siebie te pieniądze tylko nie wiem jak jej to powiedziec.. ciągle mnie wykorzystuje tzw. finansowo, a sama do pracy nie pójdzie, po prostu wygodnie jej z tym bo nie pracując i tak na kasę, powiedzcie mi co mam zrobić?

Gość gość
Idziesz do ZUSu i tam załatwiasz ,żeby twoja działka z renty rodzinnej była przesyłana na twój obecny adres -i to wszystko...

Gość gość
aha - mama wcale nie musi o tym wiedzieć,tylko trochę się zdziwi ,jak dostanie mniejszą kwotę....

Gość renta rodzinna
no tak, wiem o tym. ale potem relacje rodzinne. pewnie będzie z tego powodu kwas..

Gość renta rodzinna
no tak.. wiem, że w zusie wszystko załatwię - ale relacje rodzinne tez są dla mnie ważne, a z tego powodu będzie kwas..

Gość gość
jeszcze tylko 4 lata masz prawo do renty