Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do mam brązowookich dzieci

Polecane posty

Gość gość

Witam! Moja córeczka skończyła 2 miesiące. Jej oczka są koloru jasnoniebieskiego. Ja mam oczy jasnozielone, mąż- brązowe. Wiem, że kolor oczu dziecka "ustala się" około roku życia. Ciekawi mnie, czy jest możliwość, że kolor oczu mojej córci zmieni się tak diametralnie- z tak jasnych na ciemne? Jak to było u Was? Zanim spadnie na mnie fala hejtu, że przejmuje się pierdołami, chciałabym uprzedzić- nie jest to dla mnie żaden problem, pytam ze zwyczajnej, ludzkiej ciekawości.

Gość hh29
kolor oczu zmienia sie do 6 miesiecy. mojej corce zostaly niebieskie, ja po urodzeniy tez mialam niebieskie, a w ciagu kilku miesiecy zrobily sie brazowe.

Gość gość
dzieci, ktore mają mieć ciemne, brązowe oczy od początku mają je prawie granatowe :) Skoro twoje dziecko ma jasne tęczówki, to brązowe na pewno nie będą

Gość gość
Kolor oczu zmienia sie do 3 roku zycia.

Gość gość
Nie prawda ze sie zmienia do 6 miesiąca.Mój do 5 mial niebieskie teraz ma jasno brązowe (ma 9 miesięcy) podejrzewam ze ściemnieją mu jeszcze do poziomu taty. Ja mam niebieskie a mąż ciemnobrązowe. Myslalam ze niebieskie zostana ale sie zaczely zmieniac.

Gość gość
a ja w ogóle jeszcze nie widziałam, zeby komus zmienil się kolor oczu- fakt: nie mam w rodzinie duzo dzieci. co najwyzej jakaś lekka zmiana w intensywności odcienia, ale takiej diametralnej zmiany z jasnych na brązowe, to nie

Też mi się wydaje, że jeśli córka ma jasne tęczówki, to kolor oczu będzie jaśniejszy. Moja córka po urodzeniu miała oczy niemal granatowe. Potem zaczęły jej się robić pojedyncze, brązowo-piwne plamki, teraz jest już na maksa brązowooka (skończyła rok). Nasz (rodziców) kolor oczu taki sam jak u Ciebie, tylko na odwrót, ja brązowe, mąż zielone :)

Gość gość
Mój syn miał granatowe i około 8 miesiąca zmieniły mu sie na brązowe. Przy czym my z mężem mamy szare - zielone, natomiast piękne brązowe ma moja teściowa

Gość gość
Moj syn odrazu po narodzinach mial bardzo ciemno brazowe i tak mu zostaly ma 6 lat i oczy prawie czarne.Oboje z mezem mamy tez takie ciemne oczy

Gość gość
dzieci nie mam, ale mama i tata mówili, że jak się urodziłam to wyglądałam jak opalona bo mialam żółtaczkę i miałam granatowe oczy, dziś mam ciemnobrązowe.

Gość gośćop
U nas ja mam oczy ciemno brązowe a mój mąż niebieskie. Syn jak się urodził miał granatowe które przed roczkiem zmieniły się na brązowe .

Gość gość
Moj synek miał jasnoniebieskie a ok 6 miesiaca zmieniły mu sie na ciemnobrązowe. Ja mam też takie a mąż zielone.

Gość gość
Mój syn miał niebieskie jak tata, ok. 6 miesiąca zauważyłam plamkę na jednym oku. Ostatecznie ma wielokolorowe. Jedno niebieskie, a drugie niebieskie w 3/4 i jedna ćwiartka piwna po mamie.

Gość KingaStefankaFanka
Moje dziecko po urodzeniu miało oczy ciemnoniebieskie, prawie granatowe, a po dwóch miesiącach już były brązowe i takie już zostały :) po tatusiu :)

Gość gość
Mój synek ma właśnie fazę przejściową, plamki brązowe na granatowym tle. Jak się urodził oczy miał granatowe bez domieszki brązowego. Pewnie za jakiś czas zrobią mu się całe brązowe, tak jak u nas (obydwoje mamy brązowe oczy).

Gość gość
Moja córka miała niebieskie oczy po urodzeniu i też zmnieniły jej sie na ciemno brązowe, teraz ma 6 lat i prawie czarne oczy i jasno blond włosy.

Gość cześć i czołem kluski
Moje dzieci miały oczy ciemno granatowe po urodzeniu. Zrobił się z tego ciemny brąz.

ja mam ciemne brązowe mój mąż też nasz pierwszy synek miał śłiczne blekitne oczka gdy się urodił i takie pozostały do teraz a ma 2,5 roczku kolor odziedziczył po mojej tesciowej bo w obu rodzinach tylko ona takie ma młodszy synek urodził się z ślepkami jak węgielki ma 7 mc obecnie i nadal są ciemne tyle ze jedno prawie czarne a drugie gdy spojrzy pod światło ma odcień ciemnej zieleni(moja mama tez tak ma)

Gość gość
Moja córka ma jasnoniebieskie. Maz ma ciemne brązowe, ja zielone. Córka ma 4 lata

Gość gośćinka
U mnie oboje mają niebieskie, gdy się urodziły miały granatowe po kilku miesiącach się rozjaśniły i tak już zostało. Ja też mam niebieskie więc mają po mnie.

Gość gość
Ja mam jasnoniebieskie, maz brazowe. Syn urodzil sie z granatowyni oczami, od razu bylo widac, ze mu sie zrobia z czasem piwne. Jak mial 5 miesiecy byly juz brazowe i z czasem juz tylko coraz ciemniejszy ten braz sie robil.

Gość gość
ja mam brązowe, mąż niebiesko-szare, syn jak się urodził miał szare i cały czas mu ciemnieją, podejrzewam, że będzie brąz, syn ma 5 mscy

Gość gość
Ja mam zielone, mąż brązowe, nasze 3 córki mają zielone, jak się urodziły miały niebieskie, a zmieniały się po 6 miesiącu zycia, jedna jest podobna do mnie, druga do teściowej, a trzecia do męża.

Gość gość
moi rodzice maja szare i brązowe oczy, dziadkowie mieli brązowe oraz niebieskie. ja mam jedno całkiem niebieskie, drugie zupełnie brązowe. teraz jestem w ciąży, mąż ma szare i mamy nadzieję ze dziecko będzie miało brązowe oboje oczu:)