Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Matematyka

Polecane posty

Gość gość

Witam. Właśnie zaczęłam naukę w najlepszym liceum w moim mieście. Problem w tym, ze mam juz dwie 1 z matematyki. Z innych przedmiotow idzie mi w miare w porzadku. Nie potrafię logicznie myslec, gubie sie przy zadaniach i robie bardzo glupie bledy, a potem placze w domu z glupoty jaka napisalam. W domu kiedy rozwiazuje zadania, przewaznie rozumiem je i wychodza mi dobrze, a w szkole..w czasie sprawdzianu stres mi dodatkowo nie pomaga. Nie wiem co robic, boje sie ze bede miala wieksze problemy z matematyka. U mnie w klasie wszyscy nie maja raczej z nia kłopotów. Moze 1,2 osoby ma slabsze oceny. Nie wiem co robic, dopiero zaczal sie rok szkolny, a ja juz sobie nie radze. :(

Gość gość
Wejdz sobie na strony typu matematyka.pisz.pl albo matemaks. Tam wszystko jest wytłumaczone, są nawet filmiki. Sama byłam straszna noga z matmy, żałuje że nie zaczęłam się uczyć z tych stron jak byłam w pierwszej klasie liceum. Dzięki nim zdałam sama maturę

Gość gość
Ta szkoła to nie 13 w Szczecinie?

Gość gość
Mój syn kończył tą szkołę.

Znakomitą pomocą do matematyki w liceum jak i do matury jest z pewnością strona http://matfiz24.pl/ Znajdziesz tu całą masę filmów z różnych działów matematycznych obowiązujących w liceum ze świetnym tłumaczeniem. Ponadto znajdziesz na tej stronie wiele arkuszy maturalnych, w tym próbną maturę z matematyki CKE opartą na nowych zasadach. Jeżeli nie lubisz stron www, wejdź bezpośrednio na kanał You Tube, który prowadzi Marek Duda i właściciel Matfiz24: - https://www.youtube.com/user/edudamarek Naprawdę pomocny!