Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chłopak chce mi dać w prezencie mieszkanie. Przyjąć czy nie?

Polecane posty

Gość gość

Dzisiaj są moje urodziny i jeszcze nie wyszłam z szoku. Dał mi do ręki kluczyki od mieszkania. Powiedziałam, że nie mogę przyjąć takiego prezentu i nie wzięłam tych kluczyków. Jestem strasznie zaskoczona, mimo, że go kocham to myślę, ze takich prezentów się nie powinno robić. Co się może za tym kryć? Myślicie, że jest jakieś drugie dno tego podarunku?

Gość gość
jest. teraz musisz zapłacić podatek od darowizny

Gość gość
I to spory podatek! Ja bym przyjela darowizna,ale pamietaj ze jak będziesz niewdzięczna to on moze ja cofnąć a podatek ci przepadnie..kilka tysięcy,

Gość gość
Ile kosztuje ten podatek? Poza tym jak to cofnąć? Inna kwestia, że mieszkanie mieszkaniem ale przyjmowanie takiego drogiego prezentu jest dla mnie niekomfortowe.

Gość gość
To już lepiej zrobić fikcyjną sprzedaż, taniej wyjdzie...tylko opłata notarialna i 2 % podatku i w razie czego nie może cofnąć transakcji...:)

Gość gość
przyjmuj i sie nie zastanawiaj

Gość gość
Bierz dziewczyno te mieszkanie koniecznie takim sposobem, typu sprzedaży. Nawet jak się rozejdziecie to mieszkanie będzie twoje. Korzystaj!

Gość gość
dlaciebie mieszkanie w ktorym oboje bedziecie mieszkac i jak sie roztaniecie to juz nie bedzie twoje ? :P czy masz to na papierku ze jest twoje :P