Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przeraża mnie ludzka głupota i zwyrodnienie

Polecane posty

Gość gość

Np. jak czytam komentarze różnych osób pod artykułami o Amazonie. Bo nie rozumiem że jak ktoś może pisać że 1500zł za 10h pracy, ciężkiej pracy fizycznej, latania po halach, dźwigania, że to jest BARDZO dobra pensja i jednocześnie wyzywa ludzi tam pracujących od nieuków, że przecież mogli się uczyć, to by więcej zarabiali, a jak nic nie umieją to na takie właśnie marne pensje zasługują. Zastanawiam się jakim zwyrodniałym trzeba być żeby tak pisać. Przecież nie chodzi o kwalifikacje tylko o to, że to jest ciężka praca fizyczna, wyczerpująca, taki ludzie powinni godnie zarabiać, no mieć co najmniej te 2500zł do łapy, nawet jeśli nie mają szkoły, nie znają języków, jakie to ma znaczenie. Ktoś musi wykonywać tę pracę, a ponieważ jest ciężka i męcząca to powinien godnie zarabiać, nawet jeśli nie ma szkoły. Chyba tylko w Polsce jest takie zwyrodnienie i brak szacunku do "roboli", za granicą nie ma czegoś takiego, tam nawet robotnik dobrze zarabia i na wszystko go stać. Nie pojmuję skąd się bierze takie zbydlęcenie i brak szacunku do robotników u polactwa. Przecież nie każdy miał możliwości, żeby iść na medycynę i teraz trzepać 20tys miesięcznie, zresztą kto by po was sprzątał kible czy ulice gdyby każdy był lekarzem? Poza tym życzę takim zarozumiałym osobom żeby kiedyś zostały wypieprzone z pracy albo żeby ich kwalifikacje na rynku pracy stały się bezużyteczne i żeby nikt ich nie chciał zatrudnić, może wtedy zmądrzeją choć wątpię. A ja niedługo spadam stąd do UK szukać godnej pracy i płacy, i już nie wrócę.

Gość gość
Było się uczyć zdziro a nie za penisami latać jak oszalała.

Gość gość
jak słyszę określenie "godne" wynagrodzenie, to od razu się we mnie gotuje. To elektorat pana prezesa.. im mniejsza inteligencja tym większa własna "godność" :D Źle ci, niegodna zapłata, załóż wlasną firmę i godnie sobie płać :) Ale najlepiej nic sobą nie reprezentować a mieć wymagania.. Jedź do tej Anglii, tam pieniadze przecież na ulicy leżą i przyjmą cię z otwartymi rękoma godnie za to płacąc :)

Gość gość
Do gość z 9.49. jesteś dur'niem takim samym jak ryży guru. Jak jesteś taki przedsiębiorczy to sam pracuj w swojej firmie, co najwyżej zatrudnij swoich bliskich niech robią na rzecz PANA za friko.

Gość gość
A mnie przeraza to, ze ludzie z przykladowej Capiej Wolki, gdzie wynajem mieszkania kosztuje 600zl krzycza, ze to dobra pensja, podczas, gdy nie starczy nawet na wynajem kawalerki w Poznaniu i dojazd, nie mowiac o jedzeniu. Zlosci mnie tez pisanie, ze Poznan to ziemia obiecana, bo latwo tam znalezc prace. Latwo, ale umowe zlecenie albo na czarno za 800zl. Sami zobaczcie, w tym artykule o Amazonie napisali, ze prawie rozwalil rynek pracy w Poznaniu, bo ludzie tam masowo ciagna. To jak jest w Poznaniu? Tragicznie. I prawda jest taka, ze nawet jak skonczyles studia z wyroznieniem i jak masz doswiadczenie zawodowe trudno znalezc prace z umowa (chocby zleceniem) strarczajaca zarazem na zycie.

Gość gość
Rozbiór ekonomiczny Polski trwa w najlepsze. Nie budujemy nic za swój własny POLSKI kapitał, bo go nie mamy. Już nawet Polskich banków praktycznie nie mamy. Ostatnie 25 lat "wolności" zrobiło z Polski kolonię Zachodu. A sami Polacy już nie mają nawet żadnej chęci czuć się z Polską związani, czuć się Polakami, wolą pracować przy byle czym na zachodzie i dostawać tam za byle co pensję o jakiej w Polsce mogą tylko pomarzyć. Polska tożsamość narodowa biorąc pod uwagę cały Naród zanika powoli, wraz z emigracją, stosunkiem do kraju czy po prostu ze zwykłym wymieraniem związanym z ujemnym przyrostem naturalnym. Wytrzymaliśmy wiele przez setki lat ale ile można, w końcu kiedyś będzie Nas tyle że już Polski nie damy rady utrzymać. A przed wiekami za czasów Korony Królestwa Polskiego dumny naród, a dziś murzyni( z całym szacunkiem do murzynów, nie jestem rasistą) Europy. Przykład Narodu Polskiego i Polski to niemalże idealny wzorzec upadku Narodu.