Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czwarta ciąża czwarte dziecko

Polecane posty

Gość gość

macie czworo dzieci ? jesli tak to w jakim wieku ? u mnie wkrótce narodzi sie czwarte - niespodzianka moze nie do konca planowane ale bardzo oczekiwane i kochane

Gość gość
też mam czwórkę 21,20 ,17i 13 lat:)

Gość gość
powodzenia. A środki na utrzymanie i wykształcenie tej czwórki są, czy do MOPS-u od razu po zasiłek? Bo na gumki zabrakło..

Gość gość
9:51 daruj sobie dziecinko :) 9:50 super moja córka najstarsza tez ma 21 lat i ona najbardziej sie cieszy :)

Gość gość
ja jestem teraz w piątej ciąży, dzieci siedmioro, bo pierwsza i czwarta ciąża były bliźniacze. trzech chłopaków (7 l, 3 l, 10 mies.) i cztery dziewczynki (7 l, 4 l, 2 l, 10 mies). teraz znowu wpadka :( urodzi się w marcu 2015 płci jeszcze nie wiemy, czekamy do porodu. chyba jacyś z nas debile z mężem, bo miało się skończyć na najstarszej czwórce (2 córki, 2 synów), ale potem poszliśmy na całość i się pojawiła kolejna trójka. a teraz kolejne...

Gość gość
gość dziś też mam czwórkę 21,20 ,17i 13 latusmiech.gif x :D:D mam podobnie 20,19,17 i 12 :D🖐️

Gość gość
Chyba te czwarte nasze dzieciaczki(najmłodsze) to same niespodzianki:D ale jak starsze rodzeństwo się wtedy cieszyło:D

Gość gość
u mnie ta 12 latka mi najmniej ciśnienia podnosi 20 i 19 to chłopcy a 17 i 12 to dziewczynki :P ale jest naprawde czadowo:D

Gość autorkategopostu
siedmioro to masz co biegac :) ja mam sporo przerwy miedzy dziecmi ale juz jest wesoło . Najwazniejsze by urodziło sie zdrowe bo mam 43 lata . Lekarz mówi ze wszystko dobrze ale obawy są .

Gość gość
ja miałam tylko siostrę-a jak pojawiła się mi czwórka dzieciaków,to czasami sajgon nie do ogarnięcia-ale przynajmniej jest wesoło:D

Gość autorkategopostu
ja mam 21 , 17 , 7 i w styczniu czwarte a może w grudniu nawet :)

Gość autorkategopostu
moja babcia zawsze mówiła ze dziecko czasami szybciej niz nowa sukienka he he

Gość gość
43 lata(to tyle ile ja mam:D) nie przejmuj się-jak rodziłam drugie,była ze mną kobitka 53 lata-własnie jej matka zmarła no i tak się z mężem pocieszali,że...:D dopiero w 6 m-cu się dowiedziała,że jest w ciąży-urodziła zdrowego synka:)będzie dobrze-trzymam kciuki:)

Gość poznamamusia
ja mam czworo,synkowie 25 i 17 lat, coreczki 20 lat i roczek. mam 44 lata, pierwszego syna urodzilam niedlugo po slubie (szybko sie z mezem poslubilismy ;)). no i rok temu sie trafila jeszcze Amelka, myslalam, ze juz menopauza, miesiaczki nieregularne, a tutaj ciaza! ale nie zaluje, maz dobrze zarabia, a ja moge jeszcze siedziec w domu z maluchem :) pozne dziecko, nieoczekiwane, ale chciane i kochane

Gość gość
to spory przestrzał :) u mnie poszło szybko jedno po drugim a dzis czasem sama w domu zostaje 😭

Gość gość
ja mam 40 lat :) i wiele wolnych wieczorów a nawet weekendów ;)

Gość gość
kurcze marzyłam o takim temacie:)

Gość autorkategopostu
ja tez bede miała wolne wieczory i weekendy ...... mam dorosłe córki które ochoczo mi pomogą ..lekarz powiedział : a ile kobiet nie może miec dzieci .. i maja wolne weekendy i wieczory a w nocy rycza do poduszki bo dziecka ni widu ni słychu :(

Gość gość
Super temat-mam 2 synow a teraz spodziewamy sie blizniakow,sa powakacyjna pamiatka:-)jeszcze nie znamy plci,ale chlopcy woleliby siostrzyczki,zobaczymy,oby zdrowe sie urodzily.mamy spore mieszkanie wiec wystarczy troche przystosowac pokoj dla maluchow i bedzie ok.zmienic musimy tylko samochod na 7osobowy.sami z mezem pochodzimy z duzych rodzin i cieszy nas taka perspektywa.pozdrawiam

Gość gość
http://free.amciu.com/news.php darmowe rzeczy dla maluszków, pieluszki, smoczki, buteleczki, mleko itd. Polecam sobie pozamawiać zupełnie za darmo przesyłka również!

Gość gość
Dziewczyny nie martwcie się moja prababcia ósme dziecko też rodziła w wieku 43 lat, cała ósemka zdrowa i w wieku 70-85 lat :)

Gość gość
gość dziś powodzenia. A środki na utrzymanie i wykształcenie tej czwórki są, czy do MOPS-u od razu po zasiłek? Bo na gumki zabrakło to się nazywa gość z klasą , kulturą i wykształceniem :) żartowałam to zakompleksiona istotka którą wszystko obchodzi :potocznie: osoba gadatliwa, lubiąca dużo mówić o byle czym; pleciuga, pleciuch, papla, gaduła i wścibska kobieta interesująca się cudzymi sprawami; ciekawska tylko po co ? znowu mnie to rozbawiło ps. ja mam 5 dzieci i nic nikomu do tego co jeszcze mam a czego nie.

Gość gość
No i widać że jej mama nie miała środków na wykształcenie, po poziomie inteligencji, i teraz ma żal do świata.

Gość gość
z tym MOPSem to ktos pojechał :P ciekawe ile ten MOPS tak naprawde daje??:D:D z tego co wiem to alkoholikowi starczy na całe 3 flaszki :classic_cool:

Gość gość
Może to jakiś pracownik Mopsu był a wiadomo kto siedzi w tych urzędach:) klofty 150 kilowe które nienawidzą wszystkich ludzi na ziemi.

Gość gość
Rowniez mam 4 dzieci w wieku 24,23,15 i 5 lat :) Powodzenia zycze,a i nie uwazam ze 4 dzieciakow to duzo.

Gość gość
Raz w życiu poszłam do Mopsu po zasiłek rodzinny i dodatek mieszkaniowy . Rodzinnego dostałam woowczas 200 zł a dodatku mieszkaniowego 100 zł . Papierów mnóstwo . Ale straciłam wtedy prace i nie miałam wyboru . Po kilku miesiacach córka wówczas uczennica gimnazjum przyszła do mnie z wiesciami ze wychowaczyni pytała ja czy rodzice maja prace itd A córka ze tak ( wtedy juz pracowałam ) bo jeden z rodziców poinformował wychowawce ze " taka bieda w domu a córka ma najwyzsza srednia" !!!!!!!!!!! Pewnie ktos zyczliwy pracował w Mopsie he he i doniósl kolezance która zawsze rywalizowala z córka .

Gość gość
Z MOPSu korzystałam jedynie ,kiedy mój syn (też mam czwórkę dzieci)zachorował na białaczkę-z tego co widzę każda z nas świetnie sobie daje radę z tą całą gromadką-a czwórka dzieci i więcej wcale nie musi oznaczać patologii,bo wszystkie dzieci są chciane i kochane(choć niektóre z nich to "niespodzianki") Pozdrawiam wszystkie mamuśki 4 i 4+ :D

Gość gość
Oczywiscie ze Mops jest dla ludzi .Nigdy nie wiadomo co bedzie jutro. Nie oznacza to patologii czy nieudacznictwa tylko brak pracy !