Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czwarta ciąża czwarte dziecko

Polecane posty

Gość gość
tak bo życzliwe kobiety mają KLASE a nieżyczliwe takowej nie mają niestety :) i wychodzi samo kto kim jest :)

Gość autorkategopostu
A mnie czeka czwarta cesarka :( ale poboli poboli i sie zagoi :) aby dziecko było zdrowe .

Gość gość
bo kobietki ,które urodziły parę dzieci już trochę w życiu przeżyły i więcej widziały,niż np kobitki o ograniczonym rozumku zakładające tematy w stylu" ja chcę cc" wałkowane codziennie,co naczytały się pierdołów w necie... z tego co widzę tutaj można pogadać o wszystkim a i nawet inwektyw nie ma:D Zapraszamy:) może tak założymy jakąś stronkę podnosząc na duchu???Bo każda z nas już nie pierwszej młodości hehe:):)

Gość gość
Do autorki-ja tam wszystkie rodziłam sn-ale pierwszy poród to był koszmarek-cięcie takie że poł pośladka mi rozcięli-ale tak jak mówisz,zagoiło się i przestało,choć 2 miesiące na d***e nie siadłam:D

Gość gość
Bardzo bym chciała mieć taką gromadkę dzieci. Ale narazie mamy jedną córkę 16 miesięcy więc jeszcze wszystko przede mną. Już teraz czasami mąż namawia mnie na kolejne ale nie wiem czy to juz odpowiedni moment. Bo ja sama już czasami myślę o kolejnym. A was dziewczyny podziwiam za taka gromadkę :)

Gość gość
kochana tu nikt Ci nie powie czy już czas czy nie czas sama musisz wiedzieć :)

Gość gddhjjgt
Hej my mamy czterech synów 12,9i 2letnie bliźniaki i sajgon w domu:)

ja tez za bardzo nie rozumiem, czemu sie tak oburzacie, kuedy ktos pyta, czy was na to stac. dzis wiele osob stac ledwo na jedno, a wy twierdzicie, ze utrzymac i wyksztalcic 4 to pikus ;). moze i tak, choc mnie tez sie do konca wierzyc nie chce, ze tak swietnie wam sie powodzi i waszym dzieciom.

Gość gość
Czy to jest temat o pieniądzach ? NIE wiec po co pytacie o kasę ?

Gość gość
No są rodziny żyjące w biedzie ale też są takie które dobrze żyją. U nas na wsi jest parę takich gdzie pracuje tylko ojciec. Pewnie pobierają coś od państwa ale czy to źle? Od tego jest państwo. Jak nie chcesz to nie masz dzieci ale jak się pojawi to kocha się i wychowuje. A to czy rodziców stać żeby wysłać potem dzieci na jakieś studia lub do lepszych szkół to już ich sprawa. Są niektórzy po studiach a pracy ni ma, są z bogatszych domów a dwie lewe ręce i podejście do życia,, bo mi się należy,,. Różnie jest i nie ma co oceniać jak kto żyje bo g****a was to obchodzi. Dzieci się nie morduje a gumki to nie 100 % ochrona. Ja jak bym miała warunki to bym już chciała ze 3 ale nie wiadomo co będzie z praca i zdrowiem męża. Mam sąsiadke Celinę która urodziła córkę w wieku 44 lat. Ma też 4 dzieci. Kiedyś jej pomagała taka dziewczyna niania bo były z niewielką różnica wieku te dzieci. Dziś jej córka ma z 11, 12 lat.. A najstarszy syn ma z 23 lata i od roku gdzieś tam pracuje. Także wszystko się da.. I tez na rodzinę zawsze robił tyko ojciec. pozdrawiam G.

Gość gość
Nie wierzę aby każda miała bardzo dużo kasy na tyle dzieci. Sama planuję ale max dwójkę ( mam jedno). Tak na prawdę przy jednym uważam że kasy wciąż mało, przy drugim będzie ciężej , chociaż myślę ze za duzo wydajemy na głupoty teraz a wówczas wtedy będzie sie wydawało na dziecko a nie na głupoty. Ale nigdy nie chciałabym jedynaka. Ale tak samo i czwórki dzieci. Ale powiedzenia :-) moja mama nas tez miała czworo, kasy nie było dużo ale byl to wspaniały czas :-)

Gość gość
Te dzieci będą bardziej bogate od nie jednego jedynaka, poradzą sobie w życiu o wiele lepiej od takiego co mamusia cale życie podstawiała wszystko pod nos. Uczą się z najlepszymi średnimi, potrafią współżyć z innymi, uczą się pokory, szacunku, dzielenia się z innymi, i wiele innych rzeczy które sprawiają ze są znacznie bogatsze niż takie dzieci co miały wszystko na wyciągniecie rąk. Pisze to jako osoba która jest bardzo zamożna, ale mnie kompletnie nie cieszą rzeczy materialne, na które mogę sobie pozwolić praktycznie bez ograniczeń, bo jako dziecko mieliśmy nie wiele. Teraz cieszy mnie ogród, przyroda, dobre zdrowie to jest dla mnie najważniejsze. Fakt nikt nie chce być biedny, i mega biedy klepać ale bogactwo wcale szczęścia nie daje, a właśnie rodzina i zdrowie, wszystko w granicach rozsądku, jeśli żyje się godnie to luksusów do szczęścia nie potrzeba.

Gość gośćbezdzietna
A co wy robiłyście że tyle dzieci wam wyszło? pytam szczerze bez obrazy, bo jestem ciekawa

Gość gośćbezdzietna
no ale ja też mam sex:classic_cool: co własciwie robicie kobiety ze tyle wpadek zaliczacie??

Gość gość
Tez uprawiam seks i mam 1 dziecko. Nie wyobrazam sobie miec gromadki dzieci. Od tego jest antykoncepcja, jak sie jest takim mega plodnym mozna uzywac pigulek i gumek jednoczesnie, albo nawet jajowody podwiazac, koszt 2000zl i spokoj. Po co Wam to. Zycie macie jedno i chcecie je spedzic wiecznie z nosem w pampersie???

Gość gość
Moze marzyly o tym. A moze wpadły bo tak lubia. Co was to obchodzi

Gość gość
Faktycznie wpadka ekscytujaca przygoda.

Gość gośćbezdzietna
w polandzie nie podwiążesz jajowodów, za to mężczyzna w polszy może się ubezpłodnić tj. podwiązać nasieniowody - czyli wazektomię, kobieta może sie wypchać i ma być inkubatorem we własnym kraju. Uważam że zaostrzenie prawa aborcyjnego jeśli płód jest wynikiem gwałtu uważam za bzdurę niesamowitą: dla małowiedzących uściślam: najpierw było tak że jak kobieta została zgwałcona to może sobie usunąć obcego i koniec, kropka a po paru latach pod naciskiem czarnych w sukienkach i konserwantów zmienili to prawo tak ze kobieta może usunąć ciążę w wyniku gwałtu tylko do 12 tygodnia życia płodu - p**********e co?

Gość gość
Ja, na razie matka jedynaka, ale plany na powiększenie gromadki mamy... Mam sąsiadów z siódemką dzieci - warunki mieszkaniowe bardzo dobre, materialne dobre, czwórka starszych w wieku szkolnym . Dzieciaki uczęszczają do szkoły muzycznej, biorą udział w zawodach sportowych, konkursach plastycznych, historycznych, udzielają się w życiu szkoły. Trójka młodszych?- zobaczymy., ale znając rodzinę jestem pewna, że też osiągnięcia będą mieć. I cóż, że starsza dziewczynka oddaje ubranie z którego wyrosła młodszej siostrze? Cóż złego w tym, że starszy brat własnoręcznie tworzy piękne latawce, którymi bawią się młodsi chłopcy? [na zakup zabawek rodzina nie przeznacza wiele pieniędzy] Dzieciaki są czyste, najedzone, szczęśliwe. Łączy ich STÓŁ - kuchenny, duży stół, przy którym odrabiają lekcje, pomagając sobie wzajemnie, jedzą wspólny posiłek przygotowany przez babcię [matkę gospodarza], przy którym rodzice i dzieci rozmawiają o wszystkim, snują plany. Tylko na czas ćwiczeń muzycznych dzieci są odsyłani do swoich pokoi, trochę ciszy od jazgotu rodzicom i babci się należy. On, głowa rodziny prowadzi warsztat szkutniczy, ona - rehabilitantka, od wielu lat pracuje w prywatnej firmie. Lubimy u nich bywać w tym radosnym, pełnym miłości domu. Jesteśmy dopiero 3 lata po ślubie, nasze dziecko ma 2 miesiące, ale patrząc na tę rodzinę z chęcią widziałbym w swoim domu pokaźną gromadkę dzieci.

Gość gość
Zazdroszczę wam dziewczyny, kiedyś marzyłam o czwórce, teraz marze o chociaż dwójce, póki co jedno poronienie, ale walczę dalej by mieć tak cudowne rodziny jak wy!

Gość autorkategopostu
Wpadka to jest na dyskotece a nie w małzeństwie ! Ja mam dwoje dzieci z pierwszego małzenstwa ,po 10 latach dziecko z drugiego małzenstwa i teraz jestem w czwartej ciąży dzieki antykoncepcji hi hi Szczerze mówiac rozmawiałismy z męzem o dziecku ale obawiałam sie ze wzgledu na mój wiek . Taka niespodzianka :) Nie uwazam bym była czegos pozbawiona , wrecz uwazam ze mam coraz wiecej cierpliwosci i miłosci do dzieci . KLtos napisal : podwiazac jajowody i spokój ? spokoj z czym ? gdy dowiedziałam sie o czwartej ciąży była ogromna radosc całej rodziny . Kazdego dnia dzieci przykladaja mi rekę do brzucha i "rozmawiaja "z bratem a przed snem caluja mój brzuch :) jest to niesamowicie miłe :)

Gość mamaczwóreczki
Po 4 dziecku przecięłam jajowody ;) taki zabieg mozna zrobic za 2tys w polskiej klinice 50km od szczecina w Niemczech:P Ja sama pochodze z rodziny wielodzietnej łatwo z kasą nie jest to fakt ale nie korzystam z MOPS nawet już w tym roku nie kwalifikuje się do rodzinnego :P

Gość mamaczwóreczki
W Polsce wychować taką gromadę to naprawde wyczyn :) ale nie ma rzeczy niemożliwych tym bardziej że większosc krajów Europy takie rodziny profituje a polska nie.

Gość autorkategopostu
Mnie lekarz prowadzacy zaproponował podwiazanie po trzeciej ciązy ale nie zgodziałam sie . A Mops jest dla ludzi , dzisiaj jest dobrze jutro mozesz byc zmuszona by iśc po pomoc . A oni własnie po to są . Nie korzystam ale rozumiem wiele sytuacji zyciowych bo w zyciu wiele przeszłam . Miłego dnia życze wszystkim :)

Gość mamaczwóreczki
Rozumiem tych co nie chcą mieć np więcej niż jedno dziecko. Mają prawo sobie tak myśleć i żyć. Dlaczego te kobiety nie potrafią uszanować mojego życiowego wyboru?? Wiem co to antykoncepcja ale nie miała ochoty z niej korzystać.

Gość mamaczwóreczki
Łączy ich STÓŁ - kuchenny, duży stół, przy którym odrabiają lekcje, pomagając sobie wzajemnie, jedzą wspólny posiłek przygotowany przez babcię [matkę gospodarza], przy którym rodzice i dzieci rozmawiają o wszystkim, snują plany. x Też mam taki stół w domu :) kocham to miejsce

Gość gość
po co komu kolejny polski bachor wychowany na mentalu komunizmu 333 www.youtube.com/watch?v=hKlbr5Ip8nY

Gość gość
22:51 to moze zaszyj sobie pochwe i nie uprawiaj seksu, moze wtedy juz wiecej nie wpadniesz :O a jak to nie pomoze to zglos sie do nasa, bo byc moze kosmici Cie zapladniaja telepatycznie :D