Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czwarta ciąża czwarte dziecko

Polecane posty

Gość gość
kobiety trzeba mieć klasę nie wdawajcie się w pyskówki z trollami to nie ma sensu :) ja rozumiem że ktoś chce mieć jedno dziecko inny nie chcę wcale a oni niestety nie rozumieją czemu ja mam piątkę dzieci nie znaczy to wcale że mnie to w ogóle obchodzi :)bo mam w swoim otoczeniu matkę która jedynakiem nie potrafi się zająć bieda i smutek więc o czym mowa niedostatek może być wszędzie tyle że ja bym się nie ośmieliła zapytać o pewne sprawy bo nie wypada ale to tak jak podkreślam liczy się klasa i takt dziś wiele kobiet nie wie co to jest no bo ja się pytam no jakim cudem wpadłam w piątą ciążę jakkkkkkkkkkkkkkkkkk trzeba być odpowiedzialnym nie usunęłam nie zabiłam kocham je nad życie i co wam do tego to ja biorę z mężem za to odpowiedzialność nie jedna może mi pozazdrościć bo wszystkie są ZDROWE ŚLICZNE I MĄDRE tak że pozdrawiam i zastanawiajcie się dalej nad moimi jajowodami:)

Gość gość
up

Gość melaancholia
Autorko ja dowiedziałam sie o ciazy dopiero w 29 miesiacu ciazy mialam wtedy 45 lat, byla to moja druga ciaza, ale wszytsko bylo ok. urodzilam zdrowa sliczna coreczke. miedzy moimi dziecmi jest 18 lat roznicy, i niestety moja starsza corka nie interesuje sie młodsza siostrą, wiec ciesz sie, ze twoje dzieci zareagowaly pozytywnie na rodzenstwo.

Gość gość
ja mam dwojke i roboty jest od groma, ten cos potrzebuje, ten czegos nie ma. ale na czworke sie rzucic, to musisz byc odwazna, pewnie dziadkowie pomoca słuza a pamietasz ten powiekszajacy rodzine seks?

Gość grazynkaaaaaaaa
a imie dla malenstwa już masz? dla dziewczynki sa ladne Patrycja, Róża, Gaja, Lidia, Judyta, Wiktoria dla chlopca: Maksymilian, Krzysztof, Piotr, Łukasz, Szymon, Jacek i tak jak ja dałam na imię synkowi czyli Kajetan :)

Gość autorkategopostu
No tak czworo dzieci sporo kosztuje , ale najstarsza córka pracuje i studiuje wiec juz troch e lżej. Dziadkowie niestety nie pomoga bo mieszkaja daleko a nawet bardzo daleko. No i nie ten wiek juz :( Imie juz mamy wybrane , wybierał tata :) własnie takie z Twojej listy .Byłam dzisiaj na wiyzcie kontrolnej i wszytsko wg lekarza jest jak najbardziej pozytywnie a nawet bardzo dobrze . Ale jakas obawa zawsze jest i o to wyzwal mnie delikatnie lekarz :)

Gość autorkategopostu
Kobietki pozdrawiam Was serdecznie i życze miłego wieczoru i spokojnego snu :)

Gość gość
A ja mam jedno pytanie: co to znaczy, że kogoś NIE STAĆ na dziecko? To ile Wy, mamy jedynaków zarabiacie, skoro piszecie, że 1 dziecko to taaaaaaaaaki wyyyyyydatek? Ja mam bliźniaki i szczerze? Mamy na jedzenie, ubranie, zabawki, drobne przyjemności typu basen, kino, restauracja. A że nie jeździmy co roku na Kanary, co z tego? Szczerze- jak się zarabia odpowiednie pieniądze, to chyba nigdy się nie mówi, że nas nie stać na dziecko, no chyba, że zarabia jedna osoba i to najniższą krajową, albo pisze to jakiś straszny egoista, który żyje tylko po to, aby mieć,mieć i mieć.... A kobietkom piszącym tutaj: gratuluję:) Sama mam koleżankę z czwórką dzieciaków- gdyby wszystkie mamusie jedynaków widziały jak im się żyje, jak są szczęśliwi, zgrani i WYCHOWANI, to nie pisałybyście jedna z drugą durnych komentarzy:)

Gość gość
Pierwszy poród miałam wspaniały bo wspierał mnie mąż i mogłam chodzic do samego porodu, gdy inne same rodzace godzinami leżały jak kłody!!!!Zawsze podczas badań nawet na fotelu u ginekologa powinnien być partner.Bo czesto dochodzi do zakazeń pochwy bo rękawiczki chronią Tylko lekarza nie pacjenta bo czesto dotyka coś w gabinecie potem pcha łapy do pochwy leżac nie widzimy i same będac się obronimy się.A do tego waze jest by ojciec dziecka nas wspierał podczas porodu anwet cesarki bo mamy Prawo przy blokadzie gdy nie ma znieczulenia ogólnego.Ust 2008 r art 21 Prawo Pacjenta pozwala na obecnosc osoby bliskiej nawet w Szpitalu podczas badań i zabiegów.Licza sie b ardziejz nami gdy mamy Świadka!!!A gdy wyproszą to nagrywamy i możemy otrzymac wysokie odszkodowanie bo decyduje Pacjent o obecnosci i do tego ubezwłasnowolniono nas decydując za nas!!!

Gość gość
to dobrze że u ciebie wszystko ok, u mnie też, a jestem w 7 miesiacu :)

Gość gocha89
Autorko cieszę się że wszystko ok☺ ja idę dopiero za tydzień I mam nadzieję że zobaczę bijące serduszko☺ na kiedy masz termin?

Gość gość
po co komu kolejny polski bachor wychowany na mentalu komunizmu 333 www.youtube.com/watch?v=aNC-LLh2dn4

Gość LAURALAURALAURA
moja siostra jest w 30 tygodniu ciąży, ma 44 lata i problemy z wysokim ciśnieniem, bobas jest zdrowy, ale za to ona skarży się na bóle głowy. lekarz mówi, że w tym wieku to problemy z ciśnieniem ma 3/4 kobiet, chociaz ja sie o nia boje, dodam, ze to jej piate dziecko. czy wy - mamy po czterdziestce mialyscie podobne problemy? moze warto wczesniej zaplanowac rozwiazanie, po co ma sie biedna męczyc. co myslicie?

Gość autorkategopostu
U mnie 31 tydzien , wczoraj tez mialam podwyzszone cisnienie .Lekarz mówil by kontrolowac . Dzisiaj mierzylam i mialam 135/75 . Co do szybszego rozwiazania to nie mam pojecia choc mnie biora na cc juz w 39 tyg , wiec pewnie teraz tez tak bedzie i urodzi sie w grudniu:)

Gość gość
ja mam 25 tydzień i strasznie sie boje cc, a Ty co o cc myślisz? dodam tylko, ze mam 40 lat i bede miala 3 dziecko, dwoje rodzilam naturalnie, ale moj lekarz teraz mowi mi ze cc bedzie najlepsze

Gość gość
Jak kogoś stać na wychowanie kilkoro dzieci w dzisiejszych czasach, bez ciągłego korzystania z Mopsu to proszę bardzo. Ale jak widzę rodzinę, gdzie nie ma co do garnka włożyć, a ona w 5-6 tej ciąży to mi się słabo robi. A dlaczego? Bo sama pochodzę z wielodzietnej rodziny. W czasach moich rodziców to było normalne 4-5 dzieci, ale nastał potem taki okres, że nie było co do gara włożyć. I to nie tylko w mojej rodzinie. Nie mam za co kupić butów dwójce, trójce dzieci to robię tak, aby tego kolejnego nie mieć. Oczywiście może zdarzyć się wypadek przy pracy, bo tabletki zawiodą, czy inne metody, ale wtedy zaliczam wpadkę jeden raz, a nie 4. Co do tego Mopsu jeszcze, to większość z was nagminnie z tego korzysta, tylko się nie przyznaje. Przy niepełnoletniej 5-tce dzieci, aby nie otrzymać zasiłku rodzinnego trzeba mieć ponad 4 tys. dochodu. Rzadko, który ojciec takiej gromadki tyle zarabia do ręki. Z racji rodziny wielodzietnej rodzice otrzymują oprócz zwykłego zasiłku na dzieci po 80 zł na każde dziecko czyli dodatkowe 400zł. Czyli w sumie jakieś 750zł. Do tego obiad w szkole, co też daje minimum 300-400 zł, dodatek mieszkaniowy, tona węgla, zapomoga na odzież i tym sposobem można nawet 1500 zł można ściągnąć, w zależności od wieku dzieci i ilości zapomóg. Ale jest jedno ale. Ojciec raczej 4 tys nie zarobi, Niech przyniesie 2,5. Większość matek nie pracuje. Na osobę w rodzinie trzeba liczyć ok 300 zł na jedzenie i środki czystości, czyli Mops w większości te koszty pokryje. Jeśli ojciec zarobi 3 tys to matka na 100% do pracy się nie wybierze, bo najniższa krajowa spowoduje utratę wszystkich świadczeń, to po co, jak z zasiłkami z Mopsu, właściwie starcza na podstawowe potrzeby. xx Teraz matki wielodzietne możecie po mnie pojechać, bo pewnie zaboli takie wyliczenie kasy :) Może to i sposób, po co się zabezpieczać, opieka pomoże, a starsze rodzeństwo się młodszym zajmie. Nie wiem na jakiej zasadzie działa mops, bo jak moja mama straciła pracę, ojciec też, to opieka pokazała figę z makiem, a każdy żul dostał zasiłek.

Gość gość
gość 2014.11.03 A ja mam jedno pytanie: co to znaczy, że kogoś NIE STAĆ na dziecko? To ile Wy, mamy jedynaków zarabiacie, skoro piszecie, że 1 dziecko to taaaaaaaaaki wyyyyyydatek? Ja mam bliźniaki i szczerze? Mamy na jedzenie, ubranie, zabawki, drobne przyjemności typu basen, kino, restauracja. xxxx Nie rób sobie śmiechu tylko sama napisz jaki masz dochód. Ja mam też dwójkę i jakoś mnie na wypad do kina nie stać. Samego czynszu to ja mam 850zł, a zbyt wysoki dochód na to, abym dostała dodatek. A gdzie reszta? Ciuchy, bilet na dojazd do pracy. Szkoła? Zasiłku rodzinnego nie mam, bo mam na miesiąc 3 tys. Jakbyś dobrze policzyła, to tak naprawdę żyję za tyle samo co te rodziny wielodzietne korzystające z opieki. Mnie się nie należy nic, bo za bogata jestem. Jak poszłam do pracy 9 lat temu to mi z mojej wypłaty zostało 100zł. Straciłam rodzinne, dodatek mieszkaniowy, a przedszkole było pełnopłatne.

Gość jolkaajak
Autorko, a stosowalas antykoncepcje? bo ja pomimo stosowania tabletek zaszlam w ciaze w wieku 49 lat! glupio mi bylo tylko na porodowce wsrob mlodych kobiet, ale i tak sie zdarza. teraz mam 55 lat i nie wyobrazam sobie zycia bez mojej slicznej kochanej coreczki.

Gość gość
O jeju

Gość gość
o w mordę, też słyszałam opowieści, że jakaś ciotka mojej mamy urodziła 4 czy 5 w wieku 49 lat ...zdrowe itd, ale ponoć się trochę wstydzili, no bo jak to? młodzi nie są, a tu bam, taki cud ;P Gratuluję takich gromadek :) ale dla mnie, było by to jednak zbyt wiele ;D fizycznie także, no i finansowo, bo pewnie kolorowo nie jest, poza tym ciężko teraz o porządnego faceta, najczęściej płodzą i spadają :(

Gość autorkategopostu
gość wczoraj ja mam 25 tydzień i strasznie sie boje cc, a Ty co o cc myślisz? dodam tylko, ze mam 40 lat i bede miala 3 dziecko, dwoje rodzilam naturalnie, ale moj lekarz teraz mowi mi ze cc bedzie najlepsze ja miałam trzy cc i niedługo czwarte . Pierwsze cc na narkoze bo córka sie dusiła , potem w 39 tyg znieczulenie w kregosłup . Nigdy nie miałam skurczy , bóli itp A każa cesarke wspominam mile :) najgorsza pierwsza doba a potem juz z górki . zawsze troche boli , nie mozesz sie wyprostowac ale to normalne w końcu brzuch cięty :)Po dobie bez problemu mozesz opiekowac sie dzieckiem , u mnie pokarm był troche opózniony ale czeste przystawianie daje dobre rezultaty.stanowczo wole miec " kontrole " nad tym co mi tam grzebia niz spać :) MOPS - nigdy nie korzystałam ale nigdy nie mów nigdy :) jesli bede musiał to skorzystam i żaden wstyd :) Antykoncepcje stosowałam i jestem w ciąży :) po trzeciej ciązy lekarz proponowal mi podwiazanie jajowodów ale nie zgodzilam sie bo tak troche myslelismy z mężem o drugim dziecku ( z drugiego małzenstwa ) ale potem zrobiła sie 40 wiec ze wzgledu na wiek zrezygnowalismy . jolkaajak - oczywiscie ze to najwiekszy Skarb ! A wiek ? na poczatku było mi troche głupio ale nie czuje sie staro ! A opinie ludzi mnie nie interesuja . To moje dziecko i ja bede wychowywac:)

Gość autorkategopostu
Podwiązanie tez nie daje 100 % gwarancji :) A najstarsza córka śmieje sie ze to będzie jej synek :) dobrze , że męża mam młodszego co bedzie na wywiadówki chodził :) :) :) Dla mnie najwazniejsze by dziecko urodziło sie zdrowe :)

Gość gość
a jaka stosawalas antykoncepcje jesli mozna wiedziec ?

Gość gość
ja mam 44 lata, mam córkę ktora ma 23 lata, ja jestem w 5 miesiacu ciazy, a ona w 2 miesiacu, ciesze sie tylko, że jej brat nie bedzie mlodszy od jej malenstwa ;)

Gość gość
na cholerę wam tyle bachorów? a potem nie macie za co utrzymywać, a gęby wykarmić trzeba, ale pewnie przeciez państwo da, sąsiedzi dadzą, chrzestnych się weźmie bogatych to sypną kasiora. ech, niektórym ciężko się zabezpieczyć

Gość gość
Witam :) mam małą prośbę do przyszłych mam :) jestem studentką dietetyki i piszę pracę magisterską na temat żywienia kobiet w ciąży, jestem na etapie zbierania ankiet i jeszcze mi ich trochę brakuję więc chciałabym wstawić tu link i prosić o wypełnienie ankiety :) ankieta jest anonimowa i posłuży tylko do celów naukowych. Z góry ślicznie dziękuję za pomoc :) http://www.ankietka.pl/ankieta/162811/ocena-prawidlowosci-zywieniowych-kobiet-ciezarnych-ze-szczegolnym-uwzglednieniem-suplementacji-kwasem-foliowym.html

Gość gość
na cholerę się zastanawiasz po co nam tyle "BACHORÓW" -śmieszne też kiedyś nim byłaś i gil wisiał do pasa :)

Gość gość
a ja leżę do góry doopą i z twoich podatków doję dzięki :)

Gość autorkategopostu
gośc 7.11 godz 12:59 pozdrawiam 44 letnia wkrótce mamusie i niedługo babcie :) super ! gratulacje dla Was . zyczę zdrowia dla mamus i dzidziusiów :)

Gość autorkategopostu
Zazdrosnych od bachorów tez serdecznie pozdrawiam :) :) :)