Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czwarta ciąża czwarte dziecko

Polecane posty

Gość gość
My mamy trójeczkę i staramy się o czwarte:-)

Gość gość
ale baby wytrzymałe, nie do z***bania, nie wspominając o tym, ze 4 dzieci to trzeba mieć tez kupę forsy

Gość gość
a kiedy kolejne, za rok, królice

Gość jullkamamaczworki
Też mam czwórkę dzieci. Z własnego wyboru nie z wpadki. Dzieci są w wieku: 17, 14, 9 lat i najmłodsze(synek) 6 msc. Synka urodziłam w wieku 39 lat. Wszystko układa się super. Niektóre baby, że tak to nazwę są wkurzajace bo pytają o pieniądze. Czy zawsze duża rodzina musi mieć pieniadze? Jesli chodzi o mnie to niezdecydowalabym się na czworeczke gdyby nie było pieniędzy, ale są one i na wszystko wystarczają więc jest ok. A jesli chodzi o relacje to są różne. I nie chodzi tu o wiek, ale o klotknie tzn. Najstarszy syn z corke o różne rzeczy się sprzeczaja, no ale to taki wiek, natomiast 9 letnia corka świetnie potrafi zająć się bratem. Więc to różnie jest, ale ważne że jest :). Tobie autorko życzę dużo szczescia i zdrówka :)

Gość gość
"... Czy zawsze duża rodzina musi mieć pieniadze?.."' kolejna co miłością wychowa dzieci, co za głupie myslenie

Gość gość
kolejna krowa rozpłodowa co się daje zalewać tym obrzydliwym męskim płynem. to obrzydliwe. głupie c/i/p/y

Gość gość
nie zesraj się z tej zazdrości, że jedne mogą mieć dzieci, a ty jesteś bezpłodna - natura wie, co robi - takie chore psychicznie osoby nie powinny się rozmnażać

Gość gość
a ciekawe, kto zapracuje na emerytury tych z podwiązanymi jajnikami.

Gość gość
A co Was obchodzi ile kasy zarabiają te mamy co mają po 4 dzieci ? Ty im ze swoich pieniedzy coś dokladasz ? Nawet jeżeli dostają coś z MOPS to wolę aby te pieniądze poszły na te dzieci których i tak coraz mniej w Polsce niż na pijaka.... nie wiem skąd przekonanie ze jak ma się więcej niż jedno czy dwoje to już musi być MOPS czy bieda.... są rodziny -może to dla Was niepojęte które stać Ja sama wychowuje 2 dzieci . Mąż super zarabiał i mogłam siedzieć w domu z nimi dopóki nie poszły do przedszkola. Moglibyśmy mieć jeszcze spokojnie 3dziecko (może z czasem) ;)

Gość aga_mama
A ja mam 29 lat i jestem w czwartej ciąży którą chciałam jak wszystkie poprzednie bo mam już trzy córeczki i mam nadzieję że teraz będzie synek:-) Ale narazie nie wiem bo to dopiero 13 tydzień... Nic mnie bardziej nie wkurza niż równanie przez niektórych patologii z wielodzietnoscia. My z mężem zawsze chcieliśmy mieć dużą rodzinę i świetnie sobie radzimy choć nie jesteśmy bogaci.

Gość gość
29 l i 4 dzieci ...szkoda zycia

Gość gość
Masakra..

Gość gość
A ja mam 37lat i w 3ciazy (6tc). Czy są podobne wiekowo mamy?

Gość gość
ja mam 38 lat i za miesiąc spodziewam się 4 dziecka

Gość gość
Mam 41l i spodziewam sei drugiego dziecka. Bardzo chcialam miec duza rodzine, ale niestety, dzis ciesze sie, ze przynajmniej z tym drugim mi sie udalo. Zal mi bylo strasznie mojej coreczki, ze nie ma rodzenstwa, teraz obie bardzo sie cieszymy, ze malenstwo w drodze. Gratuluje wszystkim wielodzietnym, ja tez bym tak chciala...

Gość gość
14:12 gratulacje !ja zostałam mamą czwartego dziecka gdy miałam 44 lata . Najstarszy ma 23 lata :) pozdrawiam

Gość gość
dzieki dziś :) Czyli jeszczez trzecim bym sei wyrobila ;) teoretycznie...

Gość gość
14:35 :) he he pewnie tak , ale nie ryzykuj :) u mnie to była " wpadka " nie lubie tego słowa :( ale jaka słodka !!! teraz ma dwa lata i nie wyobrazam sobie by mogłoby go nie byc . Taka kinder niespodzianka ! Dzieciaki juz dorosłe maja swoje zycie a my jak młode małzenstwo a maluchem :) Wszystkiego dobrego i zdrowia dla Was :) pozdrawiam

Gość gość
Ja jeszcze 37 i czwarta ciaza,ale urodze juz jako 38-latka:-) po prenatalnych,wszystko ok. oboje pracujemy,nie korzystamy z Mops. I troche dziwnie sie czuje,ze musze sie z tego tlumaczyc....

Gość gość
A ja mam 35 lat i pierwsze dziecko dopiero. Chcemy mieć jeszcze jedno, marzyłam o 2+3 ale raczej nie zdążę do 40. Potem to już będzie późno i dla mnie i dla męża bo on starszy ode mnie o 10 lat. Choć wygląda młodziej niż moi rówieśnicy.

Gość gość
no wydaje mi się , ze tu jest dużo kobiet ,które po prostu nie mogą mieć dzieci bądź mają jedno i przerosło je to więc gdzieś muszą wylać frustracje Sama mam dzieci i mojego męża bratowa mieć ich w ogóle nie może dlatego wiem do czego taka kobieta jest zdolna w życiu , a co dopiero w internecie gdzie jest bezkarna i może napisac co chce . Co najlepsze wini za swoje niepowodzenia kogoś kto najzwyczajniej jest szczęśliwy i spełniony w roli rodzica , pisząc szkoda życie Ja bym tu zadała pytanie mojego czy cudzego życia ??

Gość gość
15 22 święta prawda moja sąsiadka też bezpłodna non stop mi dokucza bo mam troje dzieci Kiedyś wykrzyczałam jej że ja jej nie bronię parzyć się jak królik bo ona za mną tak docinała to mi z płaczem wykrzyczała że oni dzieci mieć nie mogą A niby co mnie to obchodzi to nie moja wina :-o ale to fakt że to sa frustratki

Gość gość
to ja 11:57 u nas 3 było planowanych, to czwarte nie za bardzo, ale nie wykluczaliśmy posiadania jeszcze dziecka, na zasadzie, że jak się trafi, to ok. Ale jak zaszłam w ciążę, to zaczęłam się czuć bardzo niefajnie ze względu na durne ludzkie komentarze. Chociaż g...wno to powinno ludzi obchodzić, bo nikomu swoimi dziećmi głowy nie zawracamy i finansowo stoimy całkiem nieźle.

Gość gość
Ja na poczatku 4-tej ciazy,po euforii,bylam przybita wlasnie przez ludzkie spojrzenia....

Gość gość
Boże gdzie wy żyjecie ja mam pięcioro dziec***ięć ciąż i w życiu mi nikt w OCZY słowa nie powiedział nie skomentował ani dokuczył Z wyjątkiem mojej teściowej która jest sama matką 7 dzieci :-o od niej owszem nasłuchałam się jaka to ja jestem :-o

Gość gość
Smiesza mnie te opowiadania wielodzietnych jak to bezpłodne im dokuczają ble ble ble . Sama jestem matka ale mam w swoim otoczeniu kilka kobiet które nie chcą lub nie mogą mieć dzieci . . To ona sa najczęściej atakowane przez matki. Wiem ze same unikają tego tematu jak mogą. W pracy mam 4 matki które maja 3-4 dzieci i powiem szczerze ,ze to sa najgorsze suki . Własnie nie te bezdzietne tylko te cudne mamusie którym niby to inni tak dokuczają .

Gość gość
ja pieprze, ale królice,

Cześć dziewczyny. My też spodziewamy się czwartego dziecka. Tak, świadomi kosztów, trudu i radości wychowania podjeliśmy decyzję o powiększeniu rodziny. Nawet wiek nie był dla nas utrudnieniem.

Gość gość
o ja pieprze, ale baby wytrzymałe

Gość gość
mnoży sie to to jak królice bez głębszego myślenia i jeszcze neptyk jedna z drugą siedzi i kontempluje nad swoim rozpłodowym żywotem