Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sposoby na samodzielne zasypianie pomocy

Polecane posty

Gość gość

Witam córka ma 10 miesięcy do tej pory usypialam ja w bujaczku jak zasnesla twardo to przenosilam ja do łóżeczka chciałam bym ja nauczyć samodzielnego zasypiania w łóżeczku ale nie wiem jak się do tego zabrac jak ja daje do łóżeczka to ona stoi i ani myśli sie położyć po jakimś czasie konczy sie to płaczem

Gość gość
ale po co?przyjdzie czas ze zacznie samo usypiac

Gość gość
Myślisz ze sama sie oduczy ze juz koniec bujania?

Gość gość
Dokladnie mojen kuzynki corka skonczyla 13 miesiecy i sama zaczela zasypiac z dnia na dzien.

Gość gość
A ty masz dzieci? :)

Gość gość
Mam Syna 4 miesiecznego. Zasypia sam tylko przed spaniem nocnym w ciagu dnia pobujam go z 5 minut w wozku i spi. Robi sobie 3 drzemki.

Gość gość
Mojs córka w wieku twojego synka też zasypiala sama w łóżeczku bez bujania ale później jej to przeszlo i trzeba bujac

Gość gość
Zobaczymy moze tez sie przestawi u syna. Narazie zasypia sam. Sa rozne metody jakis tam poloznych i specjalistow. Ale czy sluchanie placzu swojego dziecka przez godzine i wchodzenie do pokoju co 3-5-7 minut jest dobre to ja nie wiem. Czytalas moze jezyk niemowlat? Hoggan.

Gość gość
ja kładłam się z synkiem w dużym łóżku i udawałam, że śpię. On oczywiście wstawał, odkładałam na poduszkę znowu i tak czasem 40 razy, szlag mnie trafiał, szczerze mówiąc. Ale w ten sposób odzwyczaił się od bujania (niestety jak pracowałam, to babcia i tata bujaniem własnie usypiali i z tym był problem). Zawsze też puszczałam tę samą muzyczkę. Takie baby music- prosta muzyczka instrumentalna. Z czasem zaczął zasypiać w ciągu kilku minut, potem dopiero przy tej muzyczce kładłam go w jego łóżeczku, często musiałam go kłaść, wstawał itd. Czasem był płacz, ale nauczył się wyciszać i zasypiać bez bujania. Ja siedziałam w tym samym pokoju z laptopem np.

Gość gość
moja kładzie się do łóżeczka i chce żeby ją za rękę trzymać ma 2 lata, ale 2 lata była bujana..

Gość gość
Ma swoje kolysanki bez których tez nie zaśnie a ja nie dam rade taka sluchac jak ona placze po prostu mi jej szkoda i nie dam rade czekać siedem minut żeby wejść do pokoju czytałam o tej metodzie

Gość gość
Nie przejdzie jej samo, to masz pewne. Zacznij ja jak najszybciej uczyć samodzielnego zasypiania w łóżeczku. Osobiście polecam metodę Tracy Hogg z 'Języka niemowląt"

mój w ciągu dnia , jak zaczyna marudzić to odkładam go do kojca ( łóżeczko turystyczne) , kładę go daje smoczek + ulubioną zabawkę i wychodzę z pokoju - nauczył się sam zasypiać chwilę marudzi i usypia ale jak np mnie widzi to wstaje i domaga się usypiania na rękach więc schodzę mu z oczu póki nie zaśnie :p

Gość adaw
ja mojemu synkowi daję smoczek do buźki (LOVI - innych nie chciał i wypluwał, a te zassie i zasypia :) po zaśnięciu smoczek wypada. W dzień nie używamy ale na zasypianie najlepszy :) No i tylko LOVI bo inne firmy mają dziwne kształty i moje dziecko nie umie ich ssać

Gość gość
A moze sprobuj takich kolysanek z youtuba. Ja wygrzebalam na youtube ponad godzinna kolysanke w formie pozytywki. Melodie sa sliczne i bardzo delikatne. Moj Franio je uwielbia. Duzy plus ze mozna puscic wlasnie w smartfonie podczas roznych sytuacji np karmienia . https://www.youtube.com/watch?v=2x4YZUyPKSY