Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

swoje 4 kąty

Polecane posty

Gość gość

chciałam zapytać czy warto zadłużać sie na dlugie lata tylko po to zeby miec wlasne mieszkanie? czy lepiej jest wynajmować mieszkanie i miec czyste konto kredytowe? bo ja sie strasznie boje takich zobowiazan z bankiem. Skad ja mam wiedziec co mnie spotkaz za 10 lat.

Gość gość
to weź małe mieszkanie szybciej spłacisz i mniejsze zobowiązanie na początek jak jesteś sama to z 30m kawalerkę - to już nie jest klitka a ciągle łatwo sprzedać, albo tam 36m to już jest pokój z aneksem i sypialnia super rozwiązanie ja żałuje że kupiłam kawalerkę zamiast włałaśnie dwóch małych pokoików - mam problem ze ścieleniem łóża a osobna sypialnia to osobna sypialnia z łózkiem a nie jakimś magicznym rozkładanym czymś. Aczkolwiek ja mam w planach budowe domu więc kawaleke mniejszą szybciej sprzedam za jakieś 5 lat.

Gość gość
Ja wychodzę z założenia, że rata kredytu, którą płacę będzie relatywnie mniej uciążliwa za kilka, czy kilkanaście lat. Bo nawet przy dzisiejszej niewielkiej inflacji ceny wynajmu pójdą w górę, a moja rata może się zmienić tylko o wahania wiboru. I to moje 1500 teraz za 20 lat będzie jak 700 np. Inna sprawa oczywiście, czy nadal będę chciała żyć w tym mieszkaniu, w tym mieście, kraju itd. Ale tego się nie przewidzi :)

Gość gość
możesz znaleźć naprawde ciekawe oferty mieszkan z rynku wtórnego. Ceny są nizsze niż u developera a czasem to można i z meblami ladnie wykończone mieskzanie znaleźć. Nam się dzieki pomocy pośrednika http://www.radzinskinieruchomosci.pl/3,oferta.html udało takie ladne wyposażone mieszkanie znaleźć. Wole mieć wlasne niż placic prawie taka sama kase komus innemu.

Gość gość
mysle ze koszty będą podobne, my kupiliśmy tu mieszkanie http://gor-pis.pl/oferta.html rata kredytu to 1032zł miesięcznie plus czyns i rachunki wyjdzie coś w tych okolicach 1500-1700zł. A świadomość ze place za swoje jest lepsza niż ze komus splacam kredyt.

Gość gość
Oj ja się nie mogę doczekac kiedy firma Pajo od ktorej kupilam mieszkanie, skonczy budowe żebym mogla się urządzić na swoim. Już przegladam gazety i strony o aranżacji, żeby znaleźć jakies ciekawe rozwiązania.