Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pęcherzyk ciążowy

Polecane posty

Gość gość

Poroniłam 2 razy. Wiec jak w poniedziałek dowiedziałam sie że jestem w ciazy to wczoraj zaraz poleciałam do ginekologa po cos na podtrzymanie, Ale nie w tym jest problem. Wczoraj była to prawie polowa 5 miesiaca a gdy zrobił mi USG powiedział ze obraz jest typowo ciązowy ale nie ma pęcherzyka ciążowego. Zapisał mi Acard 150 mg, duphaston 4x2 i Pabi-Dexamethason 0,5 mg i powiedział ze mam przyjść za 10 dni zeby zobaczyć czy coś tam sie rozwinęło. We wczesniejszych ciązach test pozytywny wyszedł dopiero po tyg od terminu okresu a teraz juz dzień po wyszły wyraźne 2 kreski. Martwie sie czemu nie ma pęcherzyka. Co o tym myślicie?

Gość gość
polowa piątego tygodnia*

Gość gość
Mimo testu, jeszcze poziom HCG mógł nie osiągnąć poziomu 1000 a dopiero od tego poziomu widać pęcherzyk, :) będzie dobrze, wiem co czujesz. Skoro test wyszedł pozytywny to dobry znak, robiłaś badanie beta HCG?

jeśli ciąża ma 5 tygodni to może jeszcze nie być widać pęcherzyka. Wyraźne dwie kreski to dobry znak:) ja miałam jedną bladą po 5 dniach od spodziewanej miesiączki i niestety poroniłam:( wiecej na melisalis.blog.pl

Poczekaj też byłam w 5 tyg i nie było pęcherzyka . Po dwóch tygodniach już był zarodek a ciąża się rozwinęła. Dobrze ze lekarz dał ci leki po twoich poroneniach.

Gość gość
Za wcześnie poszłaś do lekarza.W piątym tygodniu nie ma pęcherzyka.Czy lekarz tego nie wie?

Gość gość
melisalis po co wyciągasz stare tematy?