Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

żarówki w domu

Polecane posty

Gość gość

jakie macie żarówki w domu, energooszczędne, czy te stare, szklane których już nie produkują?

Gość gość
żarówki energooszczędne dają ładne, jasne światło, jasnej barwy. Kupiłem sobie żarówki energooszczędne ledowe w sklepie internetowym https://www.24sklep.pl/ i jestem zadowolony. dają ładne światło.

Gość gość
Ja mam ledowe i rachunki są znacznie mniejsze ;)

Gość gość
Ja też ostatnio wszystkie żarówki w mieszkaniu wymieniłam na nowe ledowe, wszyscy mi doradzają ze sa znacznie oszczędniejsze i rachunki za prad przychodza o wiele mniejsze. Starych zarowek troche się uzbierało wiec oddałam je do recyklingu firmie www.elektrosmieci.warszawa.pl , co by się nie rozkładały i nie wytwarzaly niebezpiecznych substancji chemicznych.

Gość gość
Żarówki ledowe to nieporozumienie. Mają nieprzyjemną barwą światła co może być przyczyną depresji gdy się długo siedzi w domu. Energooszczędne tak ale tylko świetlówki kompaktowe, koniecznie z tych droższych. Najtańsze mają bardzo niską trwałość.

Gość gość
Ledowe są dobre, pod warunkiem że kupujemy firmowe, a nie jakieś tanie chińskie badziewie. Bo co z tego, że zaoszczędzimy na rachunkach za prąd, jak popsujemy sobie wzrok? Tyle, że jakość niestety kosztuje

Gość gość
Jak to nie produkują, dalej można kupić 100 W, 75 W itd tylko na opakowaniu nie są opisane jako zwykłe żarówki a jako np. żarówki antywstrząsowe albo wkłady do sygnalizatorów

Gość gość
albo zarówki warsztatowe :) Tak sie obchodzi głupie unijne dyrektywy :)

Gość gość
Ledowe i inne "oszczędne" psują wzrok. Są blade, nawet te najbardziej "naturalne" po kilkadziesiąt zł. lat parę temu zacząłem wymieniać, zwykle na te z górnej półki. teraz wracam do zwykłych żarnikowych halogenów, które montuję sobie razem ze ściemniaczami. Regulowane oświetlenie sprawia miłą atmosferę w domu. Łazienka, sypialnie, salon, regulacja wydobywa z kolorów różne odcienie. Nareszcie w domu ładne, naturalne światło. Ledy może i są ok, ale w miejscach gdzie się mało przebywa. Ja tamte powywalałem do garażu, kotłowni, piwnicy, jako pomocnicze oświetlenie.

Gość gość
Ja wymieniłam ostatnio całe oświetlenie na ledowe , dzieki firmie www.przemyslowelampyled.pl . Wszystko dokladnie mi wytłumaczyli na czym polega roznice i ze się o wiele bardziej opłacają i powiem wam ze jestem zadowolona.