Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile wydajecie miesiecznie na obiady?

Polecane posty

Gość gość

Ile przeznaczacie na obiady z domowego budzetu? I jak liczna jest rodzina

Gość gość
3 osoby. Myślę, że około hmm 300 zł może isć. Nie robie dwudaniowych obiadów bo u nas się tak nie jada. Jest albo to albo to. Zupy robię na 3 dni. Kolejne 3 dni gotuję tylko 2 dania. W niedziele nie jadamy w domu, a u rodziny. Zawsze przy wypłacie jedziemy i kupujemy mięso (mięso mielone, schab, karkówke, kurczaka) dzielę na porcję i mrożę . Zupy zawsze na bieżąco kupujemy. Dodam, że moja córka ma 2 lata więc w sumie z tych obiadów mało je. (je często, ale mało).

Gość gość
nie mam pojecia :D nigdy nie dzielilam wyzywienia na poszczegolne posilki

Gość gość
U mnie rodzina 3 osobowa, miesiecznie na żywność przeznaczamy równe 1.500zł, tak wiec w ta kwote wliczam także pieczywo, serki wszystko co jemy. I jest ciężko sie zmieścić w tej kwocie.

Gość gośćówka
Rodzina czteroosobowa i wychodzi miesięcznie niecałe 1 000 zł. Dużo bo czasami jadamy w restauracji ale stać nas na to, a oboje z mężem nie mamy czasu gotować.

Gość gość
Dużo? Żartujesz prawda, jak to możliwe że macie o 1 dziecko wiecej a wydajecie o 500zł mniej???

Gość gość
Jak już pisałam 3os/1500zł mies Każdego dnia kupujemy chleb za 4zł do tego 2 kajzerki, jemy masło kosztuje 6.80zł pijemy liptona. Kazdego dnia kupuje winogron, 4 pomidory 2 jabłka banany, pietruszke i koperek ziel. Jadamy serki np łaciaty, robie sałatki z serem feta do tego ogórek pomidor oliwki mix sałat. Obiady gotuje na 1 dzień, czesto jemy schab zapiekany, karczek, kurczaka, Zupy: rosół pomidorowa ogórkowa koperkowa etc wiec żadnej przesady nie ma .Nie rozumiem jak Wam może wyjść o tyle mniej majac wiecej dzieci, to absurd,

Gość gość
4 osobowa rodzina i 2000 tys, no ale ja w domu mam 3 chłopów

Ja nie wiem ile wydaje, nie prowadze takich satystyk ale 300zl na miesiac na 3 osobowa rodzine to ciezko mi uwierzyc. Sama mam 3 osobowa rodzine (w tym dwulatek) .

Gość 1JacekPlacek
2000 euro miesiecznie plus placki od dziewczyny co 2 dni nie narzekam na brak jedzenia jestem zawsze syty :)

Gość gość
Ok 400/500e na mc. Obiady dwudaniowe, duzo nabialu, warzyw, owocow. Sama czesto pieke ciasta. Oprocz tego maz jest koneserem dobrego piwa a ja wina. Mamy 3letnie dziecko

Gość gość
okolo 500zł na msc ale sporo żywności zamawiam za darmo tutaj http://free.amciu.com/news.php są to bulionetki, przyprawy i suche produkty. Można sporo zaoszczędzić

300 czy 500zl miesiecznie, daje kwote 10-16zl dziennie na obiad dla kilkuosobowej rodziny. Napiszcie dziewczyny jak to robicie?

Gość gość
Normalnie spaghetti bolognese dla 3 osob (2 dorosle i malutkie dziecko) -> mięso mielone ok 7 zł (jak trafisz na tydzien promocji w Lidlu np to mozesz kupic na zapas i zamrozic paczka za 5,50 chyba) + makaron pełnoziarnisty 3 zł paczka( z Lilda, bardzo dobry jak wolisz to Lubella 4 zł) + 2 x puszka pomiodorków bez skórki 6 zł (lub przecier pomidorowy w butelce np 700 ml za 5zł) + troche przypraw to nawet nie liczę =16 zł a mamy taka porcje że jeszcze któreś z nas je sobie na kolacje drugą sytą porcję a obiad dobrej jakości i smaczny i wiele jest takich propozycji.

Gość gość
więc ogólnie wychodzi porcja spaghetti tak na prawde na 4 osoby bo my to jesteśmy w dwójkę (synek wiadomo zje niedużo) obżarci i mamy jeszcze jedzenie na wieczór

Gość gość
Ja mam pania ktora mi gotuje! Daje jej dziennie 30zl i robi mi obiad dla 3 osob! Nie gotuje w domu bo nie lubie!

To ze spagetti jest tania potrwa, to ja rozumiem. Ale chyba nie jadacie tak na codzien? A gdzie jakies warzywa na surowki? Mieso? Schab, wolowina? Rozumiem ze raz na jakis czas moze wyjsc taka kwota, ale codziennie? Zupy tez sa w miare tania opcja, ale nie wiem ile moj maz by pociagnal na takch zupach ;)

Gość gość
300zl na 3 osoby? To mnie rozbawilas:D Ja na siebie na obiady wydaje ok. 500zl, ogolnie 900zl miesiecznie na jedzenie.

Gość gość
grillowane kotlety z piersi kurczaka z ziemniaczkami i sałąta lodowa z feta i pomidorem i sosikiem lub brokuł gotowany lub marchewka z groszkiem zmieścisz się w 15 zł/ domowa chińszczyzna typu ryż, pierś, warzywa mrożone do chińszczyzny i własny sosik z imbirem (przyprawa sypka), chili i innymi wyjdzie też do 15 zł a jest pycha żurek baardzo pożywna zupa jak zrobisz z jajkiem i kiełbaską a też tanio klopsiki w sosie z kaszą np gryczaną i różne warzywa gotowane bądź buraczki bądź sałątka też do 15 zł naleśniki z twarogiem na słodko i do tego zupa warzywna zdrowo i tanio śmieszy mnie jak ktoś mówi że nie da radę robić obiadów za ok15 zł na 3-4 osoby to wszystko są smaczne i pożywne obiady

grillowane kotlety z piersi kurczaka z ziemniaczkami i sałąta lodowa z feta i pomidorem i sosikiem lub brokuł gotowany lub marchewka z groszkiem zmieścisz się w 15 zł/ x Naprawde jestes w stanie kupic ser feta, salate, piesri z kurczaka, ziemniaki, pomiodor za 15zl? To chyba malo jecie ;)

Gość gość
aha i ja któa wymieniałąm te obiady to nie ja pisałąm że można wydać 300 zł na obiady na 3 osoby ale w 400 zł to sie spokojnie zmiescisz i jesz różnorodnie zdrowo i smacznie, a tyle może wyjść, bo nie raz obiad wychodzi na 2 dni jak się mięsko w sosie robi np.

Gość gość
oczywiście że tak, a mało nie jemy ale na pewno nie 2 kg ziemniaków na obiad ani nie 1kg pomidorów do sałatki.

Gość gość
zresztą to jest takie czepianie się o szczegóły na moje bo tu zapłacę 18 zł np za obiad a za drugi wyjdzie mi np 12 i tyle, chodziło o pokazanie że jest wiele pomysłów na obiad który jest niedrogi, smaczny i zdrowy. I tyle w temacie :) jak ktoś chce to znajdzie sposób a jak nie to znajdzie powód ;) pozdrawiam

Gość gość
jak się nie chce robić to np knorr sos francuski plus trochę oliwy i wody ;) a jak sie chce samemu to troche soli, pieprzu, oliwy,soku z cytryny można dodać też zioła zależy czy lubisz.

Gość gość
2 osoby dorosłe i 5 letnie dziecko Wyżywienie 1000zl miesięcznie Jemy wszystko i nie muszę kombinować bo jestem gospodarna i umiem planować. Mogłabym wydawać więcej ale po co? Tak mogę oszczędzać na coroczne wypasione wakacje za granicą. Wszystko sie da

Gość gość
pytanie dotyczy przecież tylko obiadów a nie całego wyżywienia