Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile wydajecie miesiecznie na obiady?

Polecane posty

Gość gość
Rodzina czteroosobowa i wychodzi miesięcznie niecałe 1 000 zł. Dużo bo czasami jadamy w restauracji ale stać nas na to, a oboje z mężem nie mamy czasu gotować. x dużo? nie wiem co wy jecie za te pieniądze, mortadele i okrawki chyba. I jeszcze w tym restauracje??? chyba bar mleczny z porcją pierogów za 7 zł. my wydajemy 2 tys, dużo gotuję i piekę ale staram sie wszystko jakoś planować i rozsądnie wydawać. Skłądniki kupuję raczej z górnej pólki ale bez gotowców. w restauracjach rzadko jadamy bo nie nie mam zaufania do wyrobów zbiorowego żywienia.

Gość gość tego forum
Rodzina 3 osobowa w tym dziecko 4 lata. Na jedzenie wydajemy ok 2000 ale nie jemy standardowo typu schabowy/mielony. Jemy bardzo dużo ryb 5razy w tyg. w tym 2 razy łosoś co trochę kosztuje w mcu. Poza łososiem kupuje dorsza tez do tanich nie należy. Nie używam nic co jest z białej mąki za to idzie u nas sporo komosy razowej, nasion chia czy jagody goji itp co też swoje kosztuje. codziennie robimy świeży własny sok wiec owoce typu jabłka, marchew, buraki, seler naciowy, szpinak idą w ilościach hurtowych (jabłka, marchew, buraki kupuje u zaprzyjaźnionego rolnika wiec wychodzi trochę taniej za worek np 10 kg marchwi). Takze u nas schabowgo nie uświadczysz.

Gość gość
Nie mam zielonego pojęcia ile na obiady, nie dzielę zakupów na posiłki. Na 3 osoby (dziecko 4 lata) wydajemy na samo jedzenie ok. 350-400 euro miesięcznie.