Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

potrzebuje pomocy waszych facetów

Polecane posty

Gość gość

wiem, że temat nie z tej bajki, ale w tej kategorii najłatwiej o odpowiedzi. A wiec chodzi o to, że potrzebuje opinii facetów, pisalam już na forum motoryzacyjnym, ale nie doczekalam sie odpowiedzi. Więc do rzeczy: proszę powiedzcie mi jakie mogą być skutki zatankowania benzyny do diesla? W sobote zatankowalam wlasnie przez pomylke benzyne do diesla i wgl sie nie zorientowalam, wiec pojechalam dalej. W baku byla juz naprawde resztka ropy, benzyny wlalam za 80zl, po czym przejechalam jakies 50km. Po drodze przy wiekszych predkosciach auto zaczelo delikatnie szarpac, a po 6 godz, kiedy chcialam wrocic do domu juz nie odpalilo. Przyczyny domyslilismy sie dopiero, kiedy holowalismy auto do domu. Mechanik powiedzial, ze cos pękło w silniku ( tylko nie pamietam jak sie to nazywalo) i przez ta szczeline ropa teraz dostaje sie do oeju silnikowego i przez to w kazdej chwili silnik moze calkiem szlag trafic i nic nie da sie juz zrobic. Ale moj ojciec upiera sie ze to NIEMOZLIWE, zeby silnik sie zepsul od tego co zrobilam i wmawia mi, ze moj chlopak mnie oklamuje, ze silnik zajechalam. Prosze pwoeidzcie mi kto moze miec racje.

Gość gość
aha, auto to bmw e60 2007 rok

Gość gość
potwierdzam, silnik do remontu

Gość gość
Facet Cie nie okazuje, zjechałaś silnik.

Gość gość
wiem, to straszne co zrobilam, ale to po prostu z przyzwyczajenia, bo zawsze tankuje tylko swoje auto, a mam na benzyne i zawsze jezdze na ta sama stacje, podjezdzam w to samo miejsce no i tankuje benzyne, wiec teraz odruchowo tez tak zrobilam...

Gość gość
od zatankowania diesla benzyną nic nie pęka. mechanik cię robi w ch.. będziesz miała do wymiany pompę wtryskową i wtryski .. nie wiem jakie auto ale pewnie z 3000zł to będzie razem kosztowało.

Gość gość
pęknąć w silniku to może uszczelka pod głowicą, ale na pewno nie od zatankowania diesla benzyną.

Gość gość
doczytałam, że to bmw 2007 rok.. no to musi mechanik wyczyścić układ paliwowy i wymienić filtr paliwa, odpowietrzyć układ i to wszystko. Nie daj się zrobić mechanikowi, bo prawdopodobnie chce zarobić na tobie.

Gość gość
ten mechanik nie chce nic zarobic, bo to znajomy, ktory wie, ze nie chcemy tego auta naprawiac tylko je sprzedac bo nie stac nas w tej chwili na remont silnika ani jego wymiane