Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego kobiety bezpodstawnie przypisują przystojnym facetom inteligencję?

Polecane posty

Gość gość

jest to tak naciągnięte, że ludzkie pojęcie przechodzi...w jego łbie może być pustka, ale parę ładnych słów powie.

Gość gość
Nie wiem, ale ja uważam ze każdy przystojniak jest pozbawiony mozgu

Gość gość
Przypisywanie dobrych cech osobom estetycznym to nie nowość, efekt aureoli czy jakoś tak.

Gość gość
Jestes tak tepy ze nie masz pojecia o wplywie atrakcyjnosci na ludzi? Szczegolnie wyrazne to u facetow

Gość gość
to jest tzw aureoli.. ladnej tez sie przypisuje dobre cechy i nie wnika czy to prawda czy nie...:p

Ja jestem przystojny i inteligentny, więc bardzo słusznie mi przypisują inteligencję.

Gość gość
Akurat ty siorbet jestes wyjątkowym bezmozgiem, to by potwierdzało ta zaleznosc

Gość gość
Puszą się jak pawie, uważają ze każda laska powinna się zsikac w majtki i dac mu d**y na jego widok.

Gość gość
Ja jestem facetem i nigdy nie przypisywałem kobiecie inteligencji na podstawie wyglądu. Wręcz przeciwnie, jak jest ładna to automatycznie kojarzy mi się to tępotą i płycizną.

chwilunia, może nie jestem skromny, ale inteligentny na pewno w 4 klasie podstawówki byłem wicemistrzem w szachy w mojej grupie wiekowej w 80- tysięcznym mieście.

Gość gość
No i uwazasz ze to jest dowód na inteligencję? Mój facet odgrywa wszystkich w szachy, ma 156 IQ a jest debilem emocjonalnym. Zerowa zdolność do autorefleksji i do zmiany nawyków. Jak u zwierzęcia, czysty automatyzm. Po 10 latach mojego gadania dopiero zaczal rozumieć co do niego mowie.

Gość gość
A ja myślę, że to raczej Ty z czystej zawiści przypisujesz bezpodstawnie atrakcyjnym osobom brak inteligencji. Większość atrakcyjnych facetów, których znam jest inteligentna; trudno o przystojnego głupka- co najwyżej może być z nim coś nie tak pod względem charakteru, ale inteligencja na poziomie przynajmniej przeciętnym. Poza tym nie jest, to bezpodstawne, tylko biologicznie uzasadnione- zdrowie, uroda idą w parze z innymi pozytywnymi "parametrami" i nie jest, to stereotyp, tylko prawa doboru naturalnego.

Gość gość
Ja jednak spotkała się z tym ze brzydsi są inteligentniejsi. Przystojni owszem wyglądają na inteligentnych ale oni ulegają popedom, łatwo ich wykolowac, zrobić w konia bo są nieuwazni i przekonani ze są najlepsi.

Gość gość
Mnie dziwi dlaczego brzydkim facetom z kafe wydaje się, że są inteligentniejsi od przystojnych. Wystarczy poczytać , to forum i widać , że 99% męskich użytkowników portalu jest mało inteligentna, niezaradna życiowa, upośledzona emocjonalnie i społecznie, z zaburzeniami psychicznymi przynajmniej w stopniu lekkim, ale zyje w przekonaniu, że jedyne czego im brakuje, to uroda..

Gość gość
Ja mam iq powyżej 141, a w szachy przegrywam praktycznie ze wszystkimi, bo stresuję się ewentualnością porażki i nie mogę się skupić, brak mi opanowania.

Gość gość
"Mnie dziwi dlaczego brzydkim facetom z kafe wydaje się, że są inteligentniejsi od przystojnych. Wystarczy poczytać , to forum i widać , że 99% męskich użytkowników portalu jest mało inteligentna, niezaradna życiowa, upośledzona emocjonalnie i społecznie, z zaburzeniami psychicznymi przynajmniej w stopniu lekkim, ale zyje w przekonaniu, że jedyne czego im brakuje, to uroda.. " Mniej atrakcyjne fizycznie osoby prawie zawsze są inteligentniejsze, bardziej oczytane i rozwinięte, ponieważ ich ubytki w atrakcyjności sprawiają, że koncentrują się na innych rzeczach, jak nauka, rozwój intelektualny, książki. Za inteligencję tylko po części odpowiadają geny, ale ma na nią wpływ także nasza praca.

Gość gość
Przystojni nie mogą być inteligentniejsi, z prostego powodu . Są tak osaczeni laskami i skoncentrowani na tym żeby było ich coraz wiecej, ze nie myślą o tym o czym powinni. Ich uwaga cały czas koncentruje się na cyckach i ******iu. Pracuje z przystojniakami i np.nie maja precyzyjnych ruchów bo maja za wielkie łapy, wolniej myślą od tych małych i chudych.