Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chudzinka23

czy jem za mało?

Polecane posty

Gość chudzinka23

Witam ważę 52 kg przy 167cm (mam 23 lata), wyniki hormonalne i krwi mam dobre bo niedawno musiałam zrobić ale wszyscy mi mówią, że jestem strasznie chuda i mam zaczać więcej jeść. Owszem jestem dość chuda, ale problem w tym że ja jem i to wydaje mi sie odpowiednie ilości. Co wy o tym sądzicie? Na śniadanie (około godziny lub 1,5 po przebudzeniu) przeważnie jem dwie kanapki (masło wędlina, pól plastra sera na każdą i pomidor, ogórek albo keczup), potem gdzieś za 4/5 godz (ale w miedzyczasie wypije jakiegoś kubusia lub zjem owoc) jem przeważnie zupę zazwyczaj zjem z 1,5 talerza lub drugie danie normalna porcja np kotlet, z dwa/trzy średnie ziemniaczki i warzywa albo talerz spaghetti itp No i do kolacji zjem moze jakis jogurt a potem juz kolacja albo z dwa tosty/ dwie kanapki czasem jedna ale za to podjem sobie potem przed tv czipsy czy coś słodkiego z mężem ( nie jakoś dużo ale np 50 g czipsów albo z 4 ciasteczka czy pasek czekolady). Czy jem za mało? Bo ja byłam pewna że normalnie, ale ostatnio ciągle chudnę po troszku, mam dużo ruchu w ciągu dnia to fakt no i często bywa że jak jest zajeta to np jem posiłek a potem mija pół dnia i dopiero jem, sporo pije raz wode raz soki czy cole. Ile wy jecie? Proszę o poważne opinie.

Gość gość
Ważę tyle samo, a jestem starsza i wyższa i uważam, że mam swietną figurę. Skoro jesz normalnie, to w czym problem? Jeszcze zaczniesz tyć za parę lat, więc nie ma sensu tuczyć się na siłę. Jedyne co mogłabyś zrobić, to uprawiać sport, bo fakt, że jesteś taka lekka moze wynikac z tego, że masz malutko tkanki mięśniowej, chociaż równie dobrze możesz być po prostu drobna. No i poprawić dietę dla zdrowia, a nie sylwetki, czyli wyrzucić bezwartościowe kubusie, ciastka i chipsy, ale nie jest, to jakaś konieczność, w końcu ludzie tak jedzą i nie każdy musi być eko wariatem..