Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy dziecku będzie wygodnie w za dużym kombinezonie zimowym

Polecane posty

Gość gość

Dziecko ma 4,5 miesiąca. Nosi ubranka 62. Dostała w prezencie kombinezon zimowy 74. Jest na nią dużo za duży. Nogawki jeszcze pół biedy, ale rączki ma w połowie rękawa. Szczerze to kombinezon ten ledwo mieści się w gondoli ... Niestety kombinezonu nie mogę oddać ani wymienić (brak paragonu). I tak się zastanawiam czy kupić dziecku nowy, czy może będzie jej wygodnie w tym za dużym? Bo za rok to będzie za mały?

Gość gość
Kochana, zima sie jeszcze na dobre nie zaczela. Sadze, ze jeszcze w tym roku twoj maluch dorosnie do kombinezonu. A za dlugie rekawki nie powinny przeszkadzac. Prynajmniej bedzie cieplo w raczki. Takie maluchy bardzo szybko rosna i raczej nie kupuje sie dopasowanych kombinezonow. Wlasnie w dopasowanym byloby niewygodnie. Ja dla swojej cory mialam pierwszy kombinezon taki noworodkowy, w ktorym przyjechala ze szpitala i byl taki duzy, ze mala sie w nim utopila :-P Nie starczyl nawet na dwa miesiace. Nastepny byl na okolo pol roku.

Gość gość
Piszac o tym, ze kombinezon byl na pol roku, mialam na mysli oczywiscie polroczne dziecko :-)

a ty byś chodziła w kurtce xxl nosząc na codzień rozmiar xs bez wkurzania się że nadgarstek masz w połowie rękawa a dół kurtki w okolicy łydek? No właśnie. Więc czemu dziecko ma się wkurzać?

Gość gość
wiem, że zima się nie zaczęła. Na razie mała ubierana jest w bluzę. Na razie się wstrzymam.

Gość gość
Z dzieckiem jest inaczej bo ono leży. Lepiej chyba w za dużym niż gdyby dziecko miało być opatulone i pościskane.

Gość gość
Takiemu malcowi jest wszystko jedno bo leży, moje tez mialy za duże i pod koniec zimy juz byly takie prawie akurat. Są też plusy za dużych kombinezonów - jak ubierzesz dziecko i będziesz wsadzać do kombinezonu to przynajmniej latwo je tam wsadzisz a nie będziesz wpychać ;) zostan z tym co masz, przykryjesz kocem i nie będzie widać a dziecku będzie cieplo w rączki

Gość gość
Kombinezon musisz mieć co najmniej do marca, wiec będzie ok, ja synkowi kupiłam na 80 a ubrania ma na 68,74, kombinezon zawsze musi być luzniejszy

Przeciez zima trwa do marca wiec na pewno twoje dziecko będzie nosilo ciuszki 74. Mój obecnie nosi rozmiar 68 i kupiłam mu kombinezon na ten rozmiar ale dostałam od teściowej 80 i jak tylko maly wyrośnie z 68 to wskoczy do tej 80 i będzie to mial juz do konca zimy. Przeciez takie maluchy bardzo szybko rosną, ani sie obejrzysz i będzie nosił 74. A za duże rekawki zawsze można podwinac :)

Gość gość
lepiej za duży niż taki na styk. ja leżącemu dziecku też ubierałam za duży kombinezon i dziecko przynajmniej się nie denerwowało, że za ciasno