Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lakiekie

Kiedy ciąża po poronieniu ?

Polecane posty

Gość lakiekie

Jak w temacie.

Gość gość
wtedy, kiedy zaleca lekarz

Gość lakiekie
każdy mówi co innego.nie ma takiego lekarza, który powie wtedy i wtedy, szczególnie, że książkowe zalecenie-6 miesięcy dotyczy stanu psychicznego, a nie gotowości organizmu do kolejnej ciąży.Pytam kobiet, które były po poronieniu i zaczęły starania o kolejne dziecko

Gość gość
wypowiedziałam się jako osoba po poronieniu, to TWÓJ lekarz ocenia stan i gotowośc TWOJEGO organizmu do kolejnej ciązy, minimum to 3 cykle ponieważ macica musi się zregenerować

Gość lakiekie
dziękuję za odpowiedź

Gość gość
Po zabiegu min 3cykle jak poronienie było samoistne to dwa spokojnie

Gość lakiekie
dziękuję za odpowiedź. czy któraś z Was postarała się wcześniej niż 3 cykle po poronieniu ?

Gość gość
Ja po łyżeczkowaniu mialam odczekać 3 cykle i tyle odczeklam a zaszłam w pierwszym cyklu starań czyli 4 po poronieniu. Urodziłam zdrowego.syna:-)

Gość gość
w którym tygodniu poroniłaś? miałaś zabieg?

Gość lakiekie
w 6 tygodniu, miałam zabieg łyżeczkowania. właśnie kończę 1 miesiączkę

Gość gość
więc daj się odbudowac endometrium, bo w przeciwnym razie może się skończyć podobnie z drugą ciążą

Gość lakiekie
dziękuję za odpowiedź.pozdrawiam serdecznie

Gość gość
Ja zaszlam w ciaze zaraz po pierwszym okresie czyli po 1,5 miesiaca. Poronilam w 19 tygodniu bylam po zabiegu lyzeczkowania. Lekarz powiedzial ze jak wszystko dobrze to moge juz sie starac. Teraz jestem w 38 tygodniu i czekam na nasze Malensto:)

ja poroniłam w 8 tyg i mialam zabieg. Po 4 miesiącach zaszłam w ciąże, ale niestety znowu to samo :( dziś dostałam krwawienie, beta spadla:/

Organizm jest gotowy już po pierwszej miesiączce po poronieniu, ale lekarze zalecają odczekać 3-6 miesięcy głównie ze względu na psychikę kobiety. Moje samoistne poronienie trwało 5 dni (pierwsze 4 dni bardzo bolesne), 6go dnia poszłam na usg i byłam czysta - endometrium 4mm. Moja historia na melisalis.blog.pl

Czesc Dziewczyny. Prosze pomozcie mi. Byłam w 6 tygodniu ciąży. 05.04.2015 trafilam do szpitala z silnym krwawieniem. Okazalo sie, ze poronilam :( Niestety mimo tabletek nie zdolalam sie sama oczyscic i musialam zostac wylyzeczkowana. Po zabiegu czulam sie dobrze, nie krwawilam tylko lekko plamilam do 3 dni po zabiegu. Mialam juz owulacje (bolesna). 26 dni po zabiegu dostalam okres. Z Mezem wspolzylismy okolo 1,5 tygodnia od zabiegu. Nie zabezpieczalismy sie w tym czasie. Czy jest to mozliwe zebym zaszla w ciaze a pozniej dostala @?? Prosze o podpowiedzi. Nie robilam testu bo nie chce sie zawiesc, ale bardzo bym chciala miec juz dzidzuilka :(