Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie prawdziwe maslo

Polecane posty

Gość gość

j.w. z jakiej firmy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
osełka 82 % tłuszczu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a jaka cena? jaka gramatura i na ile osob i na ile wam starcza?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Osełka górska 82%. Mniej wiecej 7.50 za CHYBA 250gr

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Prawdziwe maslo zawiera 82,5 % tluszczu mlecznego, reszta to powinna byc woda. Lubie oselke gorska, ale ona sie zbyt dobrze rozsmarowuje, jak na prawdziwe maslo. Opakowania oselek to ok 300 i 100 gram (i jeszcze takie wielkie, nie wiem ile wazy) Prawdziwe maslo jest twarde jak kosc, jesli nie jest, znaczy ze ma domieszke tluszczow roslinnych. Ja zawsze macam, bo czasem w sklepach sa podroby masla ekstra, w opakowaniach do zludzenia przypominajacych maslo ekstra.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja lubię garwolińskie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Najlepiej z niepasteryzowanego mleka, wtedy ma prawdziwy, pyszny smak "jak u babci". Ale takie w Polsce nie wiem, gdzie jest, w supermarketach nie widziałam (u mnie też na całą półkę w markecie jest takie jedno), może w sklepach eko, u jakichś lokalnych producentów nabiału... Poszukaj, bo naprawdę warto :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×