Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pompa ciepła

Polecane posty

Gość gość
U mnie w domu jest pompa ciepła i jest to bardzo opłacalne. Na początku chcieliśmy ogrzewać gazem ale jak się okazało nie ma takiej możliwości stąd taki wybór i na szczęście na plus. Ważne tylko żeby była dobrej firmy. Swoja kupowaliśmy w Topac www.topac.pl więc jak ktoś jest ze Szczecina to polecam.

Gość gość
Pompa ciepła zapewnia czyste i efektywne ogrzewanie, u mnie montowała firma z Wrocławia http://instaltechnik.pl/ najbardziej podoba mi się możliwość chłodzenia, szczególnie latem świetna opcja.

Co do chłodzenia pompa ciepła to rzeczywiście ciekawa opcja i bardzo przydatna, służą do tego rewersyjne pompy ciepła. W przypadku tzw. funkcji „natural cooling” solanka lub woda gruntowa akumuluje ciepło i odprowadza je na zewnątrz. O aktywnym chłodzeniu („active cooling”) mowa jest natomiast wtedy, gdy zasada działania pompy ciepła jest odwrotna i – jak w przypadku lodówki – w sposób aktywny wytwarzane jest chłodne powietrze. Polecam produkty firmy Viessmann do grzania i chłodzenia!

Gość gość
najlepiej zapytac u ekspertow, moim zdaniem jedna z najlepszych firm tego typu na polskim rynku jest www.metalteres.com.pl powodzenia

Gość Drimer
Zacząłem w tym roku budowę domu i dopiero teraz zacząłem się interesować takimi sprawami. No i powiem wam, że pompy ciepła, jak o nich poczytałem zrobiły na mnie spore wrażenie. Co to teraz ludzie nie wymyślą. Oczywiście, w tym pozytywnym sensie. Rozważam bardzo poważnie instalację pompy ciepła i myślę, że dobrym wyborem byłaby marka Junkers http://www.junkers.pl/produkty/pompy-ciepla/ Co sądzicie? Nie wiem tylko, czy lepiej się sprawdzi gruntowa, czy powietrzna. To poważna inwestycja, dlatego nie chciałbym popełnić błedu.

Gość prawictwo pospolite 152
ciężka sprawa , dlatego ze zelezy wiele od wykonania .. Jednak jest to ryzyko .. Ja bym w pompe ciepla sie nie bawił .. Zle wykonana instalacja sprawi ze nie bedzie dzialac wlasciwie

Do Pana prawictwo pospolite 152 Tak jest ze wszystkim.... wszystko można łatwo zepsuć.... samochód, dach, chodnik.... Mimo wszystko może trochę więcej zaufania do instalatorów i dostawców.... To od ciebie zależy jaką firmę wybierzesz i jakie będziesz miał przez to warunki gwarancji i serwisu....

Gość Marynka41
Ja sobie zachwalam takie rozwiązanie, możesz przeczytać ten artykuł magicfood.pl/zaopatrz-sie-w-nowoczesne-rozwiazania-grzewcze-takie-jak-pompa-ciepla/ żeby dowiedzieć się więcej szczegółów. Jak dla mnie jest to świetne rozwiązanie grzewcze.

Gość aminka2
Moim zdaniem warto sobie zerknąć tutaj http://sklep.kominki-vector.pl . Mają tam duży wybór pomp ciepła w atrakcyjnych cenach. Plusem jest też to, że można w tym sklepie zrobić naprawdę kompleksowe zakupy. Uważam, że jest to świetne i bardzo praktyczne rozwiązanie.

Gość gość
Według mnie opłaca się zainwestować w dobrej jakości urządzenie, to przecież inwestycja na lata. Poza tym koszt eksploatacji pomp ciepła jest znacznie niższy niż np. kotłów kondensacyjnych. Jakie są jeszcze plusy powietrznej pompy ciepła? Na pewno takie, że montaż jest bardzo sprawny i szybki, co pozwala oszczędzić czas i pieniądze. Zdecydowanie polecam takie rozwiązanie dla każdego, kto stoi przed wyborem ogrzewania do swojego domu. A jeśli poszukujecie specjalistów którzy wam doradzą, to polecam Ecotherm.

Gość gość
Jestem już po kilku rozmowach z ekipą z A-pic Design i odczucia mam bardzo – na tak. Prawdopodobnie to im zlecę wszystkie prace. Produkują pompy ciepła w Polsce, co już mi daje duże poczucie bezpieczeństwa, że w przyszłości nie będę miał problemu z dostępem do części czy serwisu. Rzetelna informacja, dokładny kosztorys. Warto sobie przejrzeć ich stronkę – www.a-pic.pl

Gość Maszka8899
Ja osobiście uważam że pompa ciepła jest to inwestycja dla wszystkich tych którzy szukają oszczędności w pozyskiwaniu ciepłej wody oraz ogrzewania do domu. Sama się na to zdecydowałam parę lat temu i skorzystałam z usług firmy takiej jak http://www.hewalex.pl/oferta/pompy-ciepla/ To liderzy na naszym rynku w montaży pomp ciepła. Wystarczy wejść na ich stronę aby samemu się o tym przekonać. A co Wy sądzicie ?

Gość gość
nie ma z czym się zapoznawać , to jest droga zabawa

Gość gość
Z pompą ciepła to jest tak, że najbardziej opłaca się ją zamontować wraz z ogniwami fotowoltaicznymi. Wtedy masz prawdziwą oszczędność. U mnie coś takiego wykonywała firma Biomar i przyznam szczerze, że takie firmy to ze świecą szukać. Bardzo dużo doradzili i widać było, że pracują na najnowszym sprzęcie :)

Gość gość
Pompa ciepła w tych czasach to jedno z lepszych rozwiązań. Ktoś wcześniej wspominał o pompach z Ecotherm - Water Furnace. Rzeczywiście dobry wynalazek.

Gość gość
To pompa ciepła rzeczywiście jest ekologicznym rozwiązaniem. Zupełne przeciwieństwo węgla. Tu możecie sobie poczytać o sprawdzonych rozwiązaniach http://andre-tech.pl/

Pompa ciepła to niewątpliwe ekologiczne urządzenie wykorzystujące prąd z największą efektywnością. A gdyby ten prąd był wyprodukowany z własnej instalacji fotowoltaicznej? Okazuje się, że Twój dom jest wyposażony w darmowe ciepło i energię elektryczną! Więcej szczegółów zasosowania takiego rozwiązania możesz przeczytać tutaj: http://www.viessmann.pl/pl/prasa/prasa-codziennapublicystyczna/wlasna-elektrownia-sloneczna.html

Oszczędności to nie tylko pieniądze. Warto wziąć pod uwagę zyskany dodatkowy czas spędzony z rodziną, czy choćby aspekty zdrowotne. Ogrzewając domem pompą ciepła, nie tylko dbamy o własną kieszeń, ale także o zdrowie naszych bliskich ponieważ podczas eksploatacji takiego urządzenia nie produkowane są jakiekolwiek zanieczyszczenia. A prąd przez nas zużywany jest wykorzystywany w najbardziej efektywny sposób. Więcej szczegółów można zapoznać na stronie http://www.viessmann.pl/pl/budynki-mieszkalne/pompy-ciepla.html

Gość tomek3333s
Z tych firm które teraz są na rynku i produkują systemy ekologiczne do ogrzewania to myślę, że Sunex jest optymalnym rozwiązaniem. U nich kupowałem swoją pierwszą pompę ciepła i mija już chyba 4 rok jak cała instalacja działa. Bez awarii, bez problemów technicznych, ogrzewanie jest szybkie, wydajne i faktycznie można sensownie zaoszczędzić.

Gość Eryk9999
Mnie długo trzeba było namawiać na takie ekologiczne ogrzewanie ale w końcu żona wygrała i się na coś takiego jak pompa ciepła zdecydowałem. Teraz z perspektywy czasu widzę że jednak było warto. Pompa jest od polskiego producenta Sunex. Po pierwsze jest bezpieczna, a dwa, że wyjątkowo wydajna. No i ostania sprawa jest taka, że teraz będą promowane takie rozwiązania i myślę, że za jakiś czas większość ludzi się przerzuci na takie eko ogrzewanie. Przepisy będą to stopniowo wymagać w związku z ochroną środowiska.

Gość gość
To zdecydowanie poleam zajrzeć do http://andre-tech.pl/ firma 100% dobra, fachowa. Bardzo dobrze się z nimi współpracuje. No i oczywiście znają się na rzeczy.

Gość gość
W kwestii pomp ciepła, skorzystałem z usług DTSSERWIS - był to strzał w 10!

Gość gość
Rzeczywiście warto skorzystać z usług tej firmy, sam miałem okazje rok temu pod względem co prawda założenia klimatyzacji, natomiast godna polecenia.

Gość gość
Właśnie szukam firmy, która zajmuje się tego typu usługami!

Gość fajnooooo
Bardzo mi się fajnie sprawuje pompa ciepła jaką kupowałem od firmy Sunex. Ja bym u nich sprawdził ofertę. Ogólnie to produkują praktycznie wszystkie możliwe systemy bazujące na odnawialnych źródłach energii w tym też solary. Mnie bardzo kusiła instalacja hybrydowa, ale póki co musiałem zrezygnować z różnych względów. Oferta jest na stronie http://sunex.pl poza tym mają też kompetentnych ludzi na obsłudze, także można zadzwonić i się dopytać o warunki.