Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poradźcie coś...Rodzina chce zniszczyć naszą miłość i związek. Nie przeżyję tego

Polecane posty

Gość gość

Poznałem moją dziewczynę już rok temu, jest między nami duża odległość i ten związek napotyka na wiele trudności. Jesteśmy w sobie bardzo zakochani, ona jest dla mnie aniołem i całym moim życiem, naprawdę dobra dziewczyna, jedyna wartościowa jaką poznałem w życiu. Niestety już wszyscy są przeciwko nam i nie daję już sobie z tym rady. Problem tkwi w tym, że dowiedzieli się o różnicy wieku, ja 22 lata, ona 16. Jej rodzice jeszcze jakoś to akceptują i nawet mnie polubili, ale moi dowiedzieli się o tym trzy dni temu, bo jechałem do niej i powiedziałem im, że się spotykamy, a oni po prostu zrobili mi piekło, przed wyjazdem nawet nie zasnąłem, a gdy wyjechałem i wróciłem to już okazało się, że cała rodzina jest przeciwko mnie i mówili, żebym już tam nie jeździł. Ona nie może do mnie jeździć, chociaż chciała, ale matka jej zabrania, gdyż nie ma jeszcze pełnego zaufania. Nie mam już siły. Wreszcie znalazłem kogoś z kim jestem szczęśliwy, a wszyscy chcą to zniszczyć. Nawet jeśli jakoś to przeżyję to świadomość, że ją skrzywdziłem już nie da mi spokoju, a ona jest bardzo zaangażowana w to wszystko... Chcielibyśmy mieć tylko trochę czasu dla siebie i spokoju, ale nikt nam tego nie daje. I tak było nam ciężko, a rodzina już tylko wszystko dobiła. Wszyscy zebrali się przy stole jak mnie nie było i rozmawiali o nas. Z mojej dziewczyny zrobili puszczalską szmatę, jak to usłyszałem to myślałem, że nie wytrzymam z bólu, bo ona jest dobrą, porządną i uczciwą dziewczyną. Ze mnie zrobili nieodpowiedzialnego casanovę, który chce się zabawić kosztem głupiej małolaty, a wiecie jak jest naprawdę? Leżeliśmy razem w łóżku i uzgodniliśmy, że jest za wcześnie na seks, i że ja nie chcę jej przymuszać i krzywdzić, więc poczekamy z tym, aż będzie gotowa, bo jest dziewicą. Nikt mi nie wierzy i tak i nie uwierzy. Jak ja mam z nimi walczyć? Jak sprawić, żeby zrozumieli, że traktujemy to poważnie i jest to dla nas wszystko? Co zrobić, żeby ktoś nam wreszcie pomógł, a nie stawiali ostrza między nami i uprzykrzali życie?

Gość gość
może jak przestanie Ci grozić prokurator to się wyluzują?

Jeżeli uważasz że jest tą jedyną i że jest warto o nią walczyć to nie słuchaj co ci rodzina mówi. To jest TWÓJ ZWIĄZEK NIE RODZINY. ONI NIE BĘDĄ ŻYĆ Z TWOJĄ DZIEWCZYNĄ TYLKO TY. Więc jest to twój wybór. Uważam że jesteś bardzo mądry rozmawiając z nią szczerze i nie naciskając na seks. Powiedz ze nie zależnie od tego co wymyślą i tak z nią będziesz. Po czasie dadzą sobie spokój. :) życzę powodzenia !

Gość gość
Wczoraj już nie miałem siły i musiałem pójść spać po podróży, ale dziś znów jestem. Dziękuję za wszystkie rady i proszę o więcej. Zawsze mogą się przydać. Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś jeszcze się wypowiedział.