Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

starania o drugą ciążę czy tak samo dlugie jak o pierwsza?

Polecane posty

Gość gość

Pytanie kieruję głównie do kobiet które miały problemy z zajciem w pierwszą ciążę. Czy starania o drugie dziecko też trwaly tak długo?

Gość gość
nadal trwają.. znów wraca ten koszmar...

Gość gość
Właśnie takiej odpowiedzi się bałam. . O pierwsze dziecko staralam sie dwa lata i teraz mysle o kolejnym .

Gość gość
ale nie załamuj się, ja znam wiele przypadków, kiedy drugie było juz przy pierwszym czy drugim cyklu

Gość gość
Nie zalamuje sie :-) tylko jak sobie przypomnę starania to az mi źle. W pewnym momencie ciaza byla dla mnie wręcz obsesją. Teraz mam juz jedno dziecko wiec myślę że nie będę sie az tak nakrecac. Uda sie to super, nie trudno.

Gość gość
o pierwszą ciążę, starania 1 rok, monitoring cyklu, bromergon itd, w drugą zaszłam w 1 cyklu starań. Lekarz twierdzi, że czasem po 1 ciąży organizm wraca do równowagi i dlatego łatwiej zajść, choć nigdy nie wiadomo. Powodzenia!

Gość gość
chyba nie ma zasady, jak przy każdej kolejnej, czy pierwszej ciąży...ja w pierwszą pozamaciczną zaszłam dopiero po roku niezabezpieczenia się, później szybko w 3 cyklu z jednym jajowodem, teraz kilka miesięcy znów się nie zabezpieczamy i ciąża jeszcze nie ma, zobaczymy...