Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

surrender96

Szkoła

Polecane posty

Mam dość poważny problem ,otóz w klasie niejestem lubiana,niewiem może to z powodu stylu i ogólnie"urody" bo takowej nieposiadam,jest koleś który z niewiadomych przyczyn mnie niecierpi i niemam pewności ze to on ale na kazdym kroku próbuje mnie upokorzyć ,gadałam z kilkoma i zdziwiło mnie jak na drugi dzień przyszłam i zaczeły mnie mierzyć,potem zaczeły się wyśmiewać ,obrażać ,ogólnie się"śmiały" z poczatku niewiedziałam o co chodziło dopóki nieprzyprowadziły swojej grupki koleżanek ,ktoś nagadał im że ja powiedziałam że są p******e czy coś i ze wogóle je obrażam,straszą mnie swoimi 20 lat starszymi kolesiami że mi cos zrobia ..starałam sie niereagować ale niewiem jak sb z tym poradzić i jak to załatwić bo jak próbowałam sie wytłumaczyc to było jeszcze gorzej aż sie boje wyjść z domu ,macie jakieś rady jak to załatwić?

dziwni ludzie i ich podejscie,ale nie martw sie nauka jest dla ciebie i na tym sie koncentruj;))Jezeli chcesz w zyciu osiagnac swoj cel;)))Zadne z "Kolezenstwa"szkolnego nie pomoze tobie w zyciu;)

Gość gość
współczuje, też wiem jak to jest być szykanowaną w szkole, ale z zastraszaniem mnie, starszymi kolegami, nie miałam styczności, ale powiem Ci, ze jakbym miała przechodzić to jeszcze raz, zmieniłabym klasę/ szkołę, nawet bym się nie oglądała, nastolatki są okrutne, chcą się dowartościować kimś innym lub gnoić kogoś dla własnej przyjemności, bo ktoś jest inny (inny styl, odbiega od ich gustów itp), poradziłabym Ci pogadać z rodzicami, wychowawcą, wiem, że miałabyś obawy, że nic nie zrobią lub klasa będzie się mściła, tak, to jest tego ryzyko, ale nie możesz pozwolić wejść sobie na głowę i dać się gnoić, zwłaszcza, że mają obecnie liczebną przewagę, to nie jest normalne.

Gość gość
idź do pedagoga albo do wychowawcy mnie raz zwyzywała jedna głupia p***a poszłam do wychowawczyni a ta z nią porozmawiała i kazała mnie przeprosić ta przy przeprosinach znowu coś dorzuciła więc ja z nów poszłam do wychowawczyni dziewucha mnie potem omijała wielkim łukiem :D wiem że ktoś to może nazwać donosicielstwem ale co w łeb miałam jej strzelić? jak bym skuliła ogon to by mi weszła na głowę

Gość gość
tzn. muszę coś jeszcze sprostować, bo doradziłam Ci jednak "walkę" i nie dać się gnoić, podczas gdy sama napisałam na wstępie, że zmieniłabym klasę. Chodzi mi o to, że ja swoją zażartą walkę wygrałam z klasą, ale z perspektywy czasu, jak na to teraz patrzę, to nie było warto, ani mojego czasu, ani moich sił. Ale sam zdecydujesz, ważne, żebyś pamiętam, że liczy się głównie nauka :)

zmieniałam już klase ,wszyscy twierdzili że jestem inteligentna ale odrażająca ,dużo w sumie w życiu przeszłam bardzo dużo i praktycznie ciagle życie kładzie mi kłody pod nogi.... mam nadzieje ze to sie kiedys zmieni ,dzięki bede "walczyć" dopóki starczy sił:)