Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

związek na odległość już nie wytrzymuje

Polecane posty

Takiej wiadomości nie powinnaś napisać i od razu wysłać. Napisz to co chcesz mu "powiedzieć" prześpij się z tym przemyśl , zmień , dodaj, ponieważ to powinna być jedna jedyna wiadomość. Tak będzie najprościej , nie będziesz mu robiła złudnych nadziei dalszym pisaniem ew. dzwonieniem , rozmowami na emat związku, jego zmiany itd.

Gość gość
On jest taka osoba, która najpierw pisze jak mu zle, potem milczy, potem przeprasza i uważa, ze on zawinił, a potem z kolei zupełny odwrót i to on jest ten święty i stoi na piedestale tej kłótni i to on wykorzystany i pokrzywdzony. Także jestem niemal pewna, że będzie mi spamowal. Czy napisać wypowiedź i ignorować, czy wdawać sie w pisanie z nim?

Gość gość
No to jeśli jest tak jak piszesz, to właśnie może być ta osobowość narcystyczna. Bo nawet jak już wydał na Ciebie, to żałuje. Już nie wypada się o to sprzeczać, zwłaszcza że to tylko sok. To zmienia to, co pisałam, bo on rzeczywiście poza tym, że naprawdę nie ma pieniędzy, to tutaj pokazał właśnie klasyczne skąpstwo. To w takim razie możesz bez problemu zakończyć z nim mało elegancko - przez telefon lub sms. Tak się nie robi, ale skoro on nie pokazuje szacunku wobec Ciebie, to nie musisz się wysilać.

Gość gość
Dziękuję, mysle ze rano jakos wezme sie za napisanie mu takowej wiadomości, i dam tu znac jak to sie potoczylo. Proszę o podanie gdyby ktoś mial cos jeszcze do powiedzenia bo wszystko jest dla mnie ważne

Konsekwentnie pozostać przy tej jednej jedynej wiadomości. Spamować może, przez pierwsze dni będzie to zapewne lawina spamu , z każdym dniem będzie go coraz mniej aż w końcu będzie to na 0 poziomie . Chociaż możliwe jest też , że uniesie się dumą i nie będzie nic pisał ani dzwonił, to by było lepsze dla Ciebie. Jednak pamiętaj by nic Cie nie podkusiło wdawać się z nim w rozmowy po TEJ KONKRETNEJ wiadomości.

Gość gość
już ci 100 razy napisali co masz zrobić a ta jak nienormalna ciągle "jak to zakończyć, jak to zakończyć" normalnie - piszesz, że teraz nie masz czasu się spotykać a jak będziesz miała czas to się odezwiesz i finito śmieci wyrzuca się do kosza!!!

Gość gość
I tak jest za każdym razem. Mial jakas kwotę przeznaczona na przyjazd, miał powiedzmy te 100zl na przeżycie tutaj na jedzenie (bez noclegu) to potrafił trzymać je w ręce i mówić, że nie kupi sobie tego obiadu, bo nie ma kasy. Tak jakby wzbudzal we mnie litosc, brał mnie na litosc ze sie ugne i ja mu kupie. Ale na piwko z kolegami sobie nie zalowal nigdy. Przykro mi sie robilo zawsze jak to ja byłam jego sponsorka, a on narzekal, ale kiedy koledzy przyszli to wiedział gdzie ma hajs.

Gość gość
Nawet nie musisz go przepraszać, skoro on tak się zachował. Po prostu napisać, że z nim kończysz, możesz podać jakiś powód jeśli chcesz, a odpowiadać potem nie musisz na jego pytania. Chyba że chcesz i masz siłę. Broniłam go wcześniej, ale po prostu nie napisałaś na początku wszystkiego, co istotne. Bo osoby z takich domów są po prostu pokrzywdzone na wstępie, ale zwykle o tym wiedzą i próbują potem coś w swoim życiu zmieniać, pracować nad sobą. Ale jeśli ma zaburzenie osobowości, a na to wygląda, to niczego z tym nie zrobi ani po studiach ani za 20-40 lat. Istnieje jeszcze drobna szansa, że może to jeszcze niedojrzałość i z tego wyrośnie, ale raczej nie.

Gość gość
jakie zaburzenia???to zwykły leń, cwaniak i manipulant!!!

Gość gość
Ja sie glupia ludzilam, ze mnie poznał, ze będzie chcial ze mna jakos zmienic swoje życie, uwolnić sie od tej matki, od domu, stanąć na nogi. Ale on liczył na to, ze ja bede workiem treningowym do rozładowania jego frustracji za wszelkie niepowodzenia życiowe jego i jego matki, ze najlepiej bym nic nie odpowiadała ani sie nie broniła, nie mówiła nic, tylko dawała kasę i moze jeszcze wysylala mu w kopercie

Gość gość
Dziewczyny, lecę spać bo jutro mam do pracy na rano, ale dziękuję za wszystkie dotychczasowe odpowiedzi. Tak jak wspomniałam, jeśli ktoś mialby cos do powiedzenia jeszcze, ja tu jutro wrócę i napisze jak sprawa wygląda. Na pewno jutro to zakończę, klamka zapadla. Dziękuję jeszcze raz i licze na sensowne odpowiedzi

Gość gość
Wiesz, ja rozumiem, że ktoś może oszczędzać nawet na jedzeniu, gdy ma mały budżet. Jak już Ci pisałam, sama tak muszę robić. Ale to nie oznacza, że potem idę i wydaję majątek z koleżankami np. w restauracji, tylko że szukam rzeczy, z którymi zmieszczę się w zakresie swojej pensji. A nie że łypię tęsknym okiem, że ktoś mi coś kupi. A potem jeszcze bez podziękowania. To właśnie jest różnica między gospodarnością a skąpstwem i wychodzi po Twoich dalszych postach, że w jego przypadku to rzeczywiście skąpstwo.

Gość gość
Bedziesz miala same klopoty z tym facetem. Nie wyniosl z domu zadnych pozytywnych wartosci i sam tez nie dazy do niczego. Moim zdaniem, powinnas mu napisac, ze niestety ale nie chcesz dalej kontynuowac tego zwiazku, ale zyczysz mu jak najlepiej. Na Twoim miejscu nie robilabym mu wiekszych wyrzutow, poniewaz facet ewidetnie nie mial latwo w zyciu i to nie jest tez do konca jego wina. Nie obrazaj go i nie ran niepotrzebnie.

Gość gość
"gość dziś jakie zaburzenia???to zwykły leń, cwaniak i manipulant!!!" To zaburzenie osobowości właśnie powoduje, że jest się cwaniakiem i manipulantem. I wiele innych cech. Tylko jeszcze mało widocznie w życiu widziałeś.

Gość gość
Tłumaczenia powodów w przypadku osobowości narcystycznej są zupełnie niepotrzebne, bo bezcelowe. I tak tego nie zrozumie, bo nie chce. Szkoda Twojego czasu na wyjaśnianie mu powodów.

Gość gość
gość dziś "gość dziś jakie zaburzenia???to zwykły leń, cwaniak i manipulant!!!" To zaburzenie osobowości właśnie powoduje, że jest się cwaniakiem i manipulantem. I wiele innych cech. Tylko jeszcze mało widocznie w życiu widziałeś. xxx co? ty też masz takie "zaburzenia", że tak na siłę szukasz usprawiedliwień?

Gość gość
tak jasne! teraz wszyscy biedni zaburzeni, cwaniaki, złodzieje, g/w/a/łciciele, oszuści - wybaczmy im, pomóżmy, poświęćmy im siebie, naszą przyszłość i przede wszystkim nasze pieniądze!

Gość gość
Nie, nie szukam usprawiedliwień, tylko wyjaśniam, bo znam takich ludzi. Chyba widzisz, że wyraźnie piszę, że nie ma co sobie zawracać głowy narcyzem i nawet mu wyjaśniać powodów rozstania, bo i tak tego nie będzie chciał zrozumieć. I piszę, że się nie zmieni, bo jemu tak dobrze, to cecha osób z takim zaburzeniem. Broniłam jedynie normalnych ludzi, którzy byli wychowywani przez nadopiekuńczych lub obojętnych rodziców i potem chcą i wprowadzają w swoim życiu zmiany, uczą się tego, czego nie nauczono ich w domu. Czytaj dobrze.

Gość ototot
Kobieto wykaż się klasą i zadzwoń do niego. Zerwanie przez smsa czy maila, to chyba najgorsza droga. Powiedziałabym mu ,że ze względu na jego sytuacje finansową nie chciałam go narażać na koszty i dlatego przekazuje mu to informację przez telefon. Uważam ,że niestety nic nas nie łączy . Mamy zupełnie inne piorytety w życiu , kompletnie czego innego chcemy od życia , a przy tym uczucia gdzieś po drodze wygasły, dlatego nie chcę tego ciągnąć dalej. I tyle . Nie wyciągałabym ani niezaradności , ani rodzinki bo i po co. A później konsekwentnie nie odbierałabym telefonu i tyle.

Gość gość
Tylko że jeżeli on jest narcyzem, a na to wygląda, to gdy ona zadzwoni i powie że zrywa, on zacznie nią manipulować, próbując jej wmówić, że wszystko przecież między nimi było ok. Dlatego i celowo doradziłam jej zerwanie sms-em, chociaż sama napisałam, że to nieeleganckie. Ale w rozmowie on może ją przekonać manipulując nią, żeby z nim nadal była albo wpędzi ją słowami w poczucie winy. A możesz mi wierzyć, że taka osoba nie doceni załatwienia czegoś z klasą. Za to będzie próbował sztuczek. Dla tej dziewczyny po prostu jest lepiej, kiedy utnie to bez rozmowy telefonicznej. Normalnie zachęcam do zrywania osobiście lub wyjątkowo przez telefon, ale tutaj oba rozwiązania obrócą się przeciwko niej.

Gość gość
No i jak tam autorko? Wyslalas SMSa?

Gość gość
marne prowo

Gość gość
Cześć, tu autorka. Napisałam tak jak zapowiedziałam mu smsa rano, przed pracą. Napisałam dość obszerną wiadomość, w której napisałam, że nie jest to dla mnie łatwe, że nie robię tego pochopnie. Że bardzo dużo o tym myślałam i że postanowiłam to zakończyć w zgodzie i bez zbędnych wyjaśnień. Napisałam, że uczucie w którymś miejscu wygasło, że nie dogadywaliśmy się już od pewnego czasu itd. Że życzę mu powodzenia w życiu, że ten 'związek' był dla mnie nauczką, przestrogą i wiele mnie nauczył, żeby nie pisał do mnie więcej, ponieważ piszę ostatni raz.

Gość gość
Cześć, tu ja, ta która pisałam o narcyzach. Dobrze jednak zrobiłaś, że się z nim rozstałaś po tym, co potem napisałaś. Przykro mi bardzo, że to Cię spotkało. Ale jesteś dobrą, młodziutką dziewczyną i powinnaś szukać kogoś, kto doceni Twoje starania i odwzajemni uczucie. To nie pieniądze się liczą, tylko jak Cię ktoś traktuje, zapamiętaj to sobie. Musi mieć dla Ciebie serce. Powodzenia!

Gość gość
Właśnie, ja wykazałam się zainteresowaniem, wsparciem, starałam sie być wyrozumiała, nie oceniałam go przez pryzmat jego rodziny, ale to on sam doprowadził do tego.

Gość gość
Bardzo dobrze to napisalas. No i on cos odpisal?

Gość note avec profonde
Współczuję bardzo takiego faceta, sama się kiedyś z takim spotykałam. Nie dość że związek na odległość, on bez kasy bo wiecznie bez pracy, jedyne źródło utrzymania to renta matki, na utrzymaniu 3 osoby więc to ja jeździłam. Ja robiłam zakupy, ja mu kupowałam jak głupia. Wzięłam sobie prawie na utrzymanie darmozjada, który nie miał żadnych zainteresowań poza world od tank czy jak to się tam pisze, oczywiście do tego miał jedynie na piwo. Facet niezaradny życiowo, nic nie załatwi, też nawet nie wiedział do którego autobusu ma wsiąść, dużo by opowiadać. Także wzięłam nogi za pas! Z takimi nie ma przyszłości, i tak długo wytrzymałaś :) w jaki wy w ogóle sposób się specjaliście? Jak kontaktowaliscie? Jak często? Pytam bo to dla mnie niewyobrażalne zęby przez 2 lata widzieć się raptem 5 razy, to dla mnie niewyobrażalne. Tym bardziej na początku związku, co innego gdyby was sytuacja zmusiła do rozłąki. Mimo wszystko Cię podziwiam :)