Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Spowiedź przedślubna a spirala POMOCY

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie. Dostaniemy rozgrzeszenie ? Zależy nam na tym bardzo zwłaszcza jemu :( A inna forma antykoncepcji niż spirala czy gumka nie wchodzą w grę bo hormonów nie mogę. Bardzo chcemy mieć razem dzieci ale jeszcze jesteśmy młodzi i chcielibyśmy skończyć studia i zasmakować życia bez dzidzi. Co z tą spiralą ? Tabletki zażywałam a kościół też nie akceptuje. W sumie kościół to mnie nie obchodzi tylko raczej Bóg. Ona 21 lat

Gość gość
Skoro nie obchodzi Cie kosciol to nie wspominaj o tym...proste

Gość gość
Hym myśłam że spirale zakłada się tylko kobietom po porodzie, A reszcie ewentualnie krążek.

Gość gość
Jakąkolwiek antykoncepcję byś stosowała, jeślibyś tego nie żałowała i zamierzała to robić dalej, nie otrzymałabyś ważnego rozgrzeszenia. Jeśli to ukryjesz, Spowiedź i tak będzie nieważna. Nie ogarniam, dlaczego Sakrament Małżeństwa jest dla Was taki ważny, skoro nie jesteście wierzącymi katolikami.

Gość gość
dlatego nie jestem już Katolikiem, jest mi z tym dobrze. szczerze współczuje, kiedyś brałem ślub katolicki.. masakra.

Gość gość
Myślisz, że włądce wszechświata obchodzi Twoja spirala, masz go za takiego maluczkiego?

Gość gość
czegoś tu nie rozumiem jemu bardzo zależy na rozgrzeszeniu, ale nie przestrzega tego, co kościół nakazuje i wali cie równo, a nie tylko w celu prokreacji

Gość gość
większego trola nie czytałam jak możesz!!! spirala i kościół albo jedno albo drugie

Gość gość
Niektórzy przesadzili ale w końcu to tylko kafeteria więc się tego spodziewałam. To nie żaden troll. Po prostu chcielibyśmy być w porządku wobec własnego sumienia i Boga, któremu zawdzięczamy tak wiele. A sam kościół i większość księży z nim związanych robi nam wodę w mózgu, zabrania wszystkiego, a sami nic sobie nie robią ze swojego "urzędu" i samego Wszechmogącego i niestety wyprawiają gorsze rzeczy niż ta nasza spirala i i tak nic sobie z tego nie robią. Nie lubię i nie ufam kościołowi jako instytucji, ale Boga kocham i szanuję. Lubię się modlić, ale msze i te całe gadaniny wydają mi się bardzo zakłamane. Przykre ale prawdziwe... Ona 21

Gość gość
marne provo a wy lykacie jak mlode pelikany :O:D