Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego trzymiesięczne niemowlę ciągle ma katar, wymiękam

Polecane posty

Gość gość

Nie mam już siły. Moja córka po ukończeniu 1. miesiąca życia dostała kataru. Lekarz zalecił inhalacje solą fizjologiczną, witaminę C i wapno. Nic to nie dało. Po szczepieniu (mimo trwających kataru i kaszlu), w wieku 2,5 miesiąca, córka dostała zapalenia płuc. Po zakończeniu leczenia w szpitalu kaszel i katar zniknęły. Od kilku dni córka znowu ma katar i pokasłuje:( Jak zaniosę ją do przychodni to pewnie rozłoży się na amen. Wyć mi się chce, nie mam pojęcia co z nią robić:(

Gość gość
Czy ma refluks???

Gość gość
Moja córka z refrefluksemm ma katar od 3 tygodnia życia a ma 6 miesiecy

Gość gość
Tak, ma refluks. Lekarka rodzinna też wskazywała go jako przyczynę kataru i kaszlu (i dlatego zaszczepiła dziecko). Ale... jeśli to refluks to dlaczego po leczeniu tego zapalenia płuc w szpitali katar ustąpił? Refluksu tam przecież nie wyleczono... I ten kaszel mnie martwi, choć lekarz mówił że może kaszleć nawet 2 miesiące. Strasznie się o nią boję, a wiem, że wycieczka do przychodni w listopadzie moze pogorszyć jej stan:(

Gość gość
Może przegrzewasz dziecko?

Gość gość
Dlaczego lekarz pozwolił na szczepienie dziecka ktore ma katar i kaszel ?

Gość gość
Jakie cudem przy katarze szczepisz???? Ona ma zielony katar czy wode???

Gość gość
Karmisz piersia ?

Gość gość
Jesli to wodnisty to na bank od refluksu I nic nie poradzisz.

Gość gość
szczepienie przy katarze i kaszlu??? i ty i lekarz bez rozumu chyba jesteście. może masz suche powietrze w mieszkaniu i jest gorąco

Gość gość
Katar jest przezroczysty albo biało - przezroczysty i ma konsystencję wodnisto - żelowo - stałą. Zielony nigdy nie był. Lekarka stwierdziła że katar i kaszel jest z powodu refluksu, a refluks nie jest przeciwwskazaniem do szczepienia. Po to do cholery przed szczepieniem idę do lekarza żeby zbadał dziecko i stwierdził, czy można szczepić, czy nie. Ja lekarzem nie jestem i jeśli lekarz po badaniu dziecka mówi mi: szczepimy, to szczepię.