Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusiaadopcyjna

adopcja czy jest tu ktoś kto adoptowal dziecko?

Polecane posty

Gość mamusiaadopcyjna

Witam.wlasnie wspólnie z mężem podjęliśmy decyzję o zaadoptowaniu dziecka i chciałam zapytać czy jest tu ktoś kto już to zrobił? Jeśli tak, to jak to wygląda, co jest potrzebne itp

Moja kuzynka zaadoptowała dziecko.Więc trochę się orientuję. Na początek będziesz miała parę spotkań w ośrodku adopcyjnym , spotkania z psychologiem , zostanie też przeprowadzony wywiad środowiskowy , sprawdzony stan konta,warunki mieszkaniowe , nie możecie być karani , musicie być zdrowi. A potem cóż ....czekać :)

Gość gość
no oczywiscie ze tak! no na spoko 333 www.youtube.com/watch?v=aNC-LLh2dn4

Gość mamusiaadopcyjna
Monia R 83 a ja długi staż małżeński miała twoja kuzynka? To prawda że trzeba być 5 lat małżeństwem minimum

Kuzynka wtedy była 10 lat mężatką. I starali się parę lat o dziecko ( ile dokładnie,nie wiem - nie wypada się pytać ) . Mieli niemowlę.Dziecko do nich trafiło jak miało 6-8 tygodni. Na początku ciągle mieli wizytację. Ale to że maluszek był u nich nie czyniło ich jeszcze rodzicami , gdyż były problemy z biologiczną matką dziecka. Prawnie dziewczynka stała się ich córką dzień przed 1 urodzinami ;) Dziś "mała" ma 9 lat i każdy za nią szaleje :)