Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nieszczepiące mamy jak sobie poradzilyście z przychodnią

Polecane posty

Gość gość

Podpisywałyście oświadczenie o nieszczepieniu , czy nie odbierałyście telefonów od przychodni? A może zapewniałyście, że zaszczepicie, ale jak dziecko "wyzdrowieje" ( mimo, że w rzeczywistości zdrowe jak rydz). Szczepiłam dziecko normalnie, ale po drugiej dawce hexy dziecko miało nieutulony płacz, na 3 tygodnie zrobiło się bardzo apatyczne. To już wzbudziło moje wątpliwości, zaczęłam czytać na temat szczepień, jednak mój mąż nadal chciał szczepić. Kolejną dawkę hexy, odwlekałam, bo mała zachorowała, a w tym samym czasie synek mojej szwagierki wylądował w szpitalu, po szczepionce dostał ataku drgawek, teraz jest sparaliżowany i prawdopodobnie nigdy nie będzie mógł normalnie żyć. Tragedia siostry, przekonała męża do tego, by naszego dziecka nie szczepić.

Gość gość
CHyba jesteś osobą dorosłą i boisz się kobiet z przychodni ? Nie chcesz nie szczep, podpisz im papierek, a nie będziesz odwlekać. I co potem z każdą infekcją będziesz leciała na pogotowie bo przychodnia Cię w końcu złapie? Nie zapomnij, że na początku zgodziłaś się na szczepienie i tym odwlekaniem możesz dostać karę. Zależy od przychodni.

Gość gość
Przychodnia nie ma prawa wlepiać mi żadnych kar, podobnie jak skorumpowana instytucja o nazwie na S. Pytam, bo spotkałam się z opiniami, że lepiej nic nie podpisywać , bo to idzie od razu do sanepidu. Do lekarza i tak jeżdżę prywatnie, bo pediatra w przychodni nie zna się na niczym.

Gość gość
Rób jak uważasz. Jak będziesz unikać sprawę mogą skierować chociażby do mopsu bo nie odbierasz, bo unikasz zamiast powiedzieć o co chodzi. A szczególnie, że ostatnio coraz więcej zaniedbanych dzieci.

Gość gość
Ok, chętnie ugoszczę Panie z mopsu , zwłaszcza , że mam bardzo dobre warunki mieszkaniowe ;). A Ty nie szczepisz i masz w tym temacie doświadczenie , czy tak po prostu, gdzieś coś usłyszałaś i piszesz?

Gość gość
Piszę Ci tylko, że jesteś osobą dorosłą i abyś spojrzała kobietom w oczy i powiedziała jaka jest sytuacja, a nie unikała bo tym nigdzie nie dojdziesz, rozumiesz ? Po co masz unikać ? Zadzwoń i powiedz, że Twoje dziecko miało powikłania i w tym czasie dziecko siostry po szczepieniu jest sparaliżowane i nie chcesz już szczepić, wolisz uniknąć. Po prostu jak przestaniesz się stawiać to mogą zacząć się interesować Twoją rodziną, bo to wiadome, że niby 'dbałaś' o zdrowie dziecka, a nagle mimo ich informacji masz to 'w nosie' :) Powodzenia.

Nie podpisuj oświadczenia, to bezprawne żadanie. Po za tym są w tym oświadczeniu zawarte nieprawdziwe informacje (m.in. o tym, że zostałas poinforomowana o wszystkich ryzykach szczepień). Ja na ten czas mówię, że córka albo choruje, albo ma katar, ale do mnie dzwoniły tylko raz. Jak dzwonią częściej, to powiedz że to nękanie i nie życzysz sobie telefonów.

Ja podpisałam oświadczenie z trzy lata temu. Ostatnio jak byłam z synem, dopisałam z aktualną datą, ze wciaż nie będę szczepić na świnkę, odrę i różyczkę. Tylko z tej szczepionki zrezygnowałam. Na reszte szczepiłam później, brałam szczepionki pojedyncze i jedna szczepiłam. Jak podpiszesz oświadczenie będziesz miała spokój.