Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie wiem co mi jest. Nie wiem nawet do jakiego lekarza się udać. PORADŹCIE!

Polecane posty

Gość gość

Jestem facetem. Nigdy nie byłem gruby, wręcz przeciwnie jeśli już to miałem lekką niedowagę, mimo braku jakichś specjalnych diet. Mam jednak wrażenie że większość tego co jem jest spalana tj zamieniana na ciepło. Jem tyle co inni. Mam takie odczucie jakby w moim ciele zachodziły głównie reakcje kataboliczne

Gość gość
Do zadnego. Lekarze to konowaly. Zrób sobie badania tarczycy. Oczy ci nie wyszły na wierzch? Boli cie szyja pod broda?

Gość gość
masz poprostu taki metabolizm, szybszy niż inni. polecam jeść w mc donaldzie, jedzenie wjest naprawdę super i poprawia wage juz po kilku tygodniach wyglądałam o wiele lepiej ;)

Gość gość
Masz biegunki? Zbadaj TSH bo można umrzeć na przełom tarczycowy

Gość gość
Badania tarczycy: ft3, ft4, tsh i z tym do endokrynologa

Gość gość
A tryb życia? Może duzo się ruszasz?

Gość gość
Ale czy to nie będzie mi się z kolei odkładać w ścianach naczyń krwionośnych? Czy jeśli mi się nie odkłada w formie tkanki tłuszczowej to i tam też nie będzie?

Gość gość
Jakie masz tętno?

Gość gość
Nie odłoży się w ścianach raczej

Gość gość
Nie mam wytrzeszczu oczu, ani bólu pod brodą ani biegunek.Tetno w normie. Może ciśnienie nieznacznie poniżej normy. Ruszam się mało. Może to mieć związek z moją nerwicą?

Gość gość
To raczej nerwica może mieć związek z tarczycą.

jedz piec posilkow dziennie (male porcje, bez przesady, zadne fastfoody), cwicz normlanie, chociaz godzinke dziennie. I po miesiacu, dwoch zobaczysz zmiany. Wtedy sie zastanowisz czy to cos dziwnego itd. W miedzyczasie faktycznie zrob podstawowe badania i tyle.

a szybki metabolizm to akurat jest bardzo dobrze posiadac, sama tez tak mam. Kto sie nie zna, to czasem posadza o niedowage, a badania robilam i jestem zdrowa jak ryba.

najwyzej wzbogac diete o owoce i warzywa,aby ewentualnych niedoborow witaminowych i mineralnych uniknac. Jak sie czujesz ok,to wlasciwie nie masz sie czym martwic.

Gość gość
ale kolega chyba zdrowy nie jest, bo występują u niego reakcje kataoliczne...

Gość gość
Też myślę że powinieneś zrobić badania w kierunku nadczynności tarczycy. Ale właśnie może jesteś aktywny i jest za mało kaloryczne posiłki

Gość gość
odpowiadam na pytanie: do ENDOKRYNOLOGA

Gość gość
"a czytanie ze zrozumieniem to gdzie? " x no właśnie - panience zabrakło :)

kazdy z nas (pomimo,ze niby podobny), to jednak jest inny. Sprawdz co jest Twa norma, czyli : jesli masz podstawowe badania w normie i czujesz sie ok, to wystarczy wprowadzic regularne posilki (5sztuk) i cwiczenia. Wtedy, po miesiacu, dwoch, organizm Twoj dojdzie do tej Twej normy i bedziesz mial jasnosc sytuacji.

Gość gość
też tak mam wpieprzam jak górnik a mam stałą wagę jem codziennie tabliczkę czekolady, parówki, żółty ser ktoś kto mnie nie zna myśli że jestem ciągle na diecie bo jestem szczupła a ja po prostu tak mam, szybka przemiana materii

Gość gość
"szybka przemiana materii " x albo chora tarczyca (nadczynność)

dobra dobra :D nic mi nie braklo :P widze , co gosc pisze :) nic mu sie nie dzieje, to tylko kwestia postrzegania, bo na wadze nie przybiera (czego u niego nigdy nie bylo zreszta), a ocenil sie na podstawie porownan z innymi,a nie ze swoja norma, a to bez sensu akurat. Jesli cos go niepokoi (nawet irracjonalnie), niech dla spokoju walnie podstawowe badania i jak wsio ok, to niech przetestuje swoja norme. Niewazne czy jest sie chudym czy grubym, to jak sie wprowadzi jedzenie regularne i troche ruchu - to przy robieniu dokladnie tego samego - chydy zgrubnie, a gruby schudnie (w zaleznosci od tego jaka to jest ta zdrowa norma oczywiscie, bo niektorzy pozostana przy swej wadze i budowie i tak) A jesli po prostu chce byc masywniejszy, to sa od tego diety (czyli musi zmienic swoja norme) A aby zmienic, to warto odkryc najpierw jaka to ona niby jest (5 wartosciowych posilkow regularnie, troche ruchu, dobry sen) Miesiac , dwa i wsio jasne, mozna diete ustalac,aby np. sie rozbudowac, jesli ta :"naturalna norma:" nie spelnia oczekiwan. A tu jest wlasnie kwestia oczekiwan u autora,a nie zaburzen zdrowotnych, przynajmniej to sugeruje pierwszy jego post.

Gość gość
Prawie masz rację. Prawie... hej, spadam :)

a masz zdiagnozowana ta nerwice, czy sam do takich wnioskow doszedles? badania podstawowe (tak, tarczyca tez), a jak sie wezmiesz za cwiczenia i regularne papu, to i z nerwicowaniem nie powinno byc problemu *(chociaz to juz zalezy na jakim tle wystepuje)

Gość gość
nie każdy z szybką przemianą materii ma nadczynność tarczycy zresztą nadczynność daje objawy: nerwowość, potliwość, przyspieszony puls, biegunki, chudnięcie autor nie skarży się na to że nagle schudł ale na to że jest szczupły

przykladowo ja od malego mialam szybka przemiane materii i akurat fakt,iz pozniej zaczelam intensywniej sporty uprawiac wcale tej sutuacji nie zmienilo, tak samo jak i pozniejszy kompletny brak cwiczen tego nie zmienil,zeby byla jasnosc. U mnie jest ona naturalna caly czas. Niewane jak jem i jak cwicze. Aczkolwiek wracam do normowania, czyli 5 posilkow i cwiczenia, a jakbym sie chciala jakos dodatkowo wyrzezbic, to wystarcza konkretne cwiczenia na dana partie miesni i ewentualna wzbogacona dieta, w zaleznosci od efektu, jaki bym chciala uzyskac.