Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdzie szukać pracownika

Polecane posty

Gość gość

Jakie znacie dobre portale, na których można byłoby umieścić ogłoszenie ? Mam obecnie problem ze znalezieniem odpowiedniego pracownika. Miasto 80 tys. , niestety ale większość młodych emigruje do większych. Wymagania nie są niby z kosmosu ale niestety większość ludzi, którzy się do mnie odezwali na tablicy ich nie spełnia. Tak więc wiem,że zmarnują czas zarówno mi jak i sobie.

Gość gość
pracuj.pl koszt tylko 500zł

Gość gość
a jakie to stanowisko i jakie wymagania?

Gość gość
jakie to wymaganie że nikt ich nie może spełnić?

Gość gość
Prowadzę małą agencję marketingową. Zatrudniam już dwie dziewczyny, z których jestem bardzo zadowolona ( one myślę,że zresztą również ). Zleceń mam sporo tak więc chciałabym nawiązać współpracę z kimś jeszcze. Wymagania: obsługa komputera ( raczej podstawy : office, poczta gmail, google docs) kreatywność szybkie pisanie na klawiaturze ( pisania jest sporo tak więc musi być jednak te 10 palców) znajomość zasad języka polskiego

Gość gość
Czyli jak widzicie nie jest tak strasznie ;) Obie dziewczyny, z którymi działam ukończyły dziennikarstwo, bardzo dobrze sobie radzą. I do takich osób chciałabym dotrzeć niemniej mam z tym pewne problemy. Być może po prostu miasto jest małe.

Gość gość
Ja dałem ogłoszenie na tej stronie liderpracy.pl i miałem spory odzew, tylko ludzie tak ściemniają w cv, ze wolałem zatrudnić kogoś z miasta kogo znam.

Gość gość
Za mało płacisz i dlatego masz mało ofert

Gość gość
Autorka pewnie szuka copywritera, który będzie pisał specjalistyczne teksty. Tu konkurencja jest duża. Poza tym dobry copywriter sam na siebie zarobi i nie musi pracować na etacie.

Gość gość
W ofercie nie podałam wynagrodzenia. Po prostu wymagania, które tutaj wypisałam. Niestety ale większość osób wysyłających cv z mojej miejscowości ich nie spełnia. Dla zaspokojenia Waszej ciekawości: jedna dziewczyna zarabia 2,5 tys. na rękę, druga 2 tys. Co jak na niewielką miejscowość w tak zwanej Polsce B nie jest chyba złą pensją.

Gość gość
Pensja jest zależna od stanowiska i tego czego wymagasz od pracownika. Branża IT nie jest dla amatorów. Chcesz kogoś dobrego to płać dobrze. Dobrzy copywriterzy wyciągają i po 5 tys na rękę. Wiem, bo jestem zleceniodawcą.

Gość gość
idź na jakiś uniwersytet na którym są kierunki humanistyczne w twoim mieście albo gdzieś obok na tablicy przypnij ogłoszenie z wymogami i pensją oraz godziny pracy

Gość gość
Praca polega na pisaniu i rozsyłaniu ofert handlowych od naszych partnerów. Nie jest to spam, bo oferty nie wysyła automat, tylko pracownice. Pensja 1200 brutto.

Gość gość
Znam osobę dla Ciebie po polonistyce. Jaki region Polski?

Gość gość
Sprawa jest trochę bardziej skomplikowana ;) Nie piszę tutaj o copywritingu. Nie chcę dokładnie opisywać stanowiska. Po prostu chciałam dopytać się gdzie można skutecznie szukać pracownika. Sama nie jestem orłem ale 30% cv zawiera błędy ortograficzne ( nie karalność, czytanie ksiąrzek ). 2/3 osób nie umie obsługiwać poczty gmail, nie wie co to google docs. 90% osób pisze na klawiaturze 3 palcami na krzyż. Tak więc może umieściłam ogłoszenie w złym miejscu.

Gość gość
Ten temat mi przypomina o moim dawnym pracodawcy, który szukał doświadczonych handlowców i oferował minimalną krajową. Dobry handlowiec zarabia na firmę. Ty szukasz kogoś kto będzie wysyłał oferty handlowe. Jeśli to ma być robione profesjonalnie i przynosić efekty, to musi to robić ktoś z doświadczeniem a ktoś taki nie będzie robił za minimalną. Jaka płaca taka praca.

Gość gość
Jest to województwo podlaskie .

Gość gość
gość dziś Praca polega na pisaniu i rozsyłaniu ofert handlowych od naszych partnerów. Nie jest to spam, bo oferty nie wysyła automat, tylko pracownice. Pensja 1200 brutto. TO NIE MOJA WYPOWIEDŹ. autorka

Gość gość
Ok

Gość gość
problem jest taki, że pewnie na początku nie zapłacisz nowemu pracownikowi tych 2000 netto, tylko mniej. młodzi są niedouczeni w podstawach, ale tylko młoda osoba, bez większego doświadczenia może podjąć się pracy za grosze. nieco starsi ludzie, z pokolenia, które spełniało twoje wymagania niestety na ogół mają już rodziny, kredyty, rachunki do płacenia, mniej niż 2000 netto po prostu nie spełnia ich wymogów życia codziennego, do tego pierwszą umowę pewnie dajesz na okres próbny, więc nawet nie bardzo można pracę zmieniać na etat u Ciebie, bo jest niepewny. a bank nad głową wisi jak czarna chmura.

Gość gość
Problem jest inny. To branża IT, tu trzeba fachowców, nie gimnazjalistów prowadzących blogaska. Tu trzeba inwestować w pracownika, bo konkurencja duża.

Możesz spróbować na forach webmasterskich, dla freelancerów lub tam gdzie udzielają się ludzie co piszą teksty. Poza tym jak chcesz kogos kto się zna na pisaniu na klawiaturze i potrafi obsługiwać pocztę to dodaj takie ogłoszenie na oferia.pl Tam jest pełno osób, które spełnia oczekiwania i wywiążą się z umowy, ale do głupich z pewnością nie należą i znają swoją cenę bo są z tematem obeznani :) -- Czas na wakacje http://splywy.pl/krutynia/

Gość gość
pracują u ciebie dziewczyny które skończyły dziennikarstwo ? :O to po co studiować taki kierunek żeby taka gófnianą robote robić ? przeciez to tyle co na ubogiej Białorusi gdzie są chaty lepianki i baby w chustach, ja pierdziu :O studia skończyły

Gość gość
ta ostatnia wypowiedź to prowokacja

Gość gość
nie to nie jest prowokacja, nie rozumiem po co studiować , uczyć się, zdawać egzaminy i robic magistra po to żeby wykonywac czynności biurowe które potrafi każdy zdolniejszy szóstoklasista z gimnazjum

Gość gość
właśnie ludzie nie umieją

Gość gość
Nie umieją niedoświadczeni którzy są skłonni do pracy za marne grosze. Umieją Ci, którzy się cenią ale Ty nie chcesz im odpowiednio płacić więc mają oferty gdzieś.. Do kogo więc pretensje?

Gość Magda035
Różnie jest z tym szukaniem pracownika i różne są powody przez, które nie można znaleźć tego odpowiedniego. Ja bardzo długo szukałam pracownicy do swojego sklepu, ale udało się jakoś. Ją znalazłam przez portal http://pracastala.pl/. wrzuciłam tam ofertę pracy. Myślę, że trzeba być cierpliwym i szukać, gdzie się da.