Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile czasu w dniu slubu zajmują przygotowania?

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, o której miałyście ślub i ile zeszło z makijażem, ubraniem, fryzurą, błogosławieństwem, bramami, itd. Bardzo proszę o wypowiedzi, bo my chcemy ślub na 15 ale przyszlym tesciom ta godzina się nie podoba i chcą wczesniej i jest wielki kłopot (sic!), a ja tak bardzo boję się, że się nie wyrobię lub będę musiała bardzo wcześnie wstać. Już nie mam sił i nerwów do tego. Proszę rozpiszcie mniej więcej godzinowo jak to wygląda :/

Gość gość
Ślub będzie w czerwcu. U nas śluby zazwyczaj robi się w godz. 15-16.

miałam ślub o 17 wykapałam się fryzjer był o 13 ale potem nie miałam co robić pomalowałam paznokcie potem koło 15 zrobiłam makijaż nałożyłam suknie i całą resztę, siadłam na fotelu i czekałam.

Gość gość
No kolejna godzina mi wyleciała właśnie na spokojną kąpiel :/

Gość gość
Ja miałam ślub na 14.00 - wstałam przed 8, szybki prysznic i śniadanie, o 10 miałam fryzjera, chwilę po 11 byłam w domu, wypiłam herbatkę, o 11.30 byłam malowana, potem się ubierałam. Nie powiem dokładnie ile co trwało, ale wiem że mąż przyjechał trochę przed 13.00 bo wtedy miało być błogosławieństwo a ja już byłam gotowa. Błogosławieństwo zajęło może 15-20 min a potem pojechaliśmy do kościoła, który był niedaleko więc byliśmy na jakieś 20 min przed 14.00. Ale ja jestem z tych, które nie lubią się "guzdrać" typu godzinna kąpiel, kawka po śniadanku itp. Suknia była prosta do ubrania - luźna, bez koła, zapinana na zamek, fryzjera miałam po drugiej stronie ulicy a do kościoła na dobrą sprawę mam 10 min piechotą.

Gość gość
Ślub miałam na 16:00. O 9:00 miałam fryzjera. Po fryzjerze zdążyłam nawet wyprasować koszulę mężowi :D i zajęłam się malowaniem paznokci. O 13:00 miałam makijażystkę, w tym czasie mąż odebrał mój bukiet z kwiaciarni i zawiózł nasze rzeczy do hotelu. Wróciliśmy do domu po 14:00, fotograf już czekał - parę zdjęć z ubierania się i przygotowań. Ze zdjęciami ubieranie się zajęło nam godzinę. Potem plaplapla czyli gadanie dla zabicia czasu do przyjazdu auta i na ślub :D Błogosławieństwa nie mieliśmy - rodziców spotkaliśmy dopiero na ceremonii. Bram też nie mieliśmy - musieliby zatamować ruch uliczny żeby zrobić bramy :D

Gość gość
Dzięki dziewczyny :)

Gość gość
Ja mialam ślub na 14, wstalam o 6 rano, po 8 mialam makijaz, o 10 mialam robione wlosy, pozniej do rodzicow to bylo po 11, a po 12 trzeba było się ubuierać bo na 13 byl juz mlody, tak mi sie wydawalo, ze 14 to spokojnie sie wyrobie, a niestety, pomylilam sie

Gość gość
ślub mieliśmy o 12.00. Wstałam jakoś koło 7.00, śniadanie, prysznic, fryzura, makijaż łącznie 2 godziny. O 10.00 tak naprawdę byłam już gotowa. O 11. przyjechał A., błogosławieństwo, kilka zdjęć i do kościoła... Paznokcie robiłam dzień wcześniej.

Gość gość
Wydaje mi się, że nie ma jakiegoś uniwersalnego planu na przygotowania. Widzę, że są dwie panie, które miały ślub na 14 i ich relacje się różnią. Dla jednej to było w sam raz, dla drugiej za mało czasu. Wszystko zależy od wielu czynników - czy fryzjer/kosmetyczka przychodzi do domu? czy trzeba gdzieś jechać? czy fryzura jest prosta czy skomplikowana? czy my jesteśmy z takich co robią wszystko szybko i sprawnie, wręcz machinalnie czy raczej powoli? czy suknia jest łatwa do założenia czy też może jest szeroka, sztywna z kołem i gorsetem? Czy jest błogosławieństwo czy go nie ma? Czy może musimy np. na to błogosławieństwo gdzieś dojechać? Czy do kościoła jest daleko? Np. ja mieszkam na starówce i do kościoła mam 5 min na piechotę, gorzej za to jest z dojazdem samochodem, bo w sobotę po południu dużo ludzi na mieście, nie ma gdzie parkować. Ale przynajmniej bramy odpadają, bo jakby ktoś zablokował drogę jednokierunkową na starym mieście to by go żywcem ludzie zjedli :P

Gość gość
To zależy... Ja u fryzjera siedziałam 3 godziny ale mam długie włosy więc trochę zeszło, nie pamiętam chyba o 8 wstałam, kąpiel, fryzjer, potem pół godz przerwy na małe śniadanko, kosmetyczka i potem przygotowanie się i jakoś tak zeszło o 15 pare chyba przyjechał mój mąż mieliśmy jedną bramkę pojechaliśmy do fotografa i 17 jakoś już byliśmy pod kościołem, a sam ślub był na 17.30