Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do pokolenia 2000zl brutto

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, dziś znów zanim znów zacznie narzekać na wszystko i wszystkich w koło.... chciałbym przypomnieć że pomysł na bezrobocie w polsce pod koniec lat 90 był taki: - młodzi ludzie nie będą wchodzili od razu na rynek pracy, ale pójdą na studia, zdobędą umiejętnosci, i większość z nich znajdzie JAKĄŚ pracę, bo no studiach, to można i kopać rowy. sorrki, nasz wspólny dramat jest taki że w polandii, stan rzeczy ma się źle, ale my polaczki... albo z stąd s*********y (za chwile już nie będzie gdzie - przykład szwecji która się już nie daje rady z emigrantami) albo siedzimy i działamy jak w matrixie... Czemu młodzi ludzie nie organizują sie i czemu nie chcą zmian. Czemu tak bardzo odstajecie od pokolenia swoich rodziców, którzy mieli marzenia i walczyli... czemu tak bardzo się nad sobą wszyscy użalamy, zamiast powiedzieć władzy f**k off. czemu dajemy się rządzić przez garstkę apratczyków.... przecież kto chodzi na wybory, pracownicy wszystkich instytucji pańśtwowych... urzędasy, nauczyciele, i oni wybierają ludzi... a pokolenie 1200, lub 2000zł... siedzi po kątach i płacze nad swoim losem, nie patrząc że poziom nauczania ich dzieci w szkołach drastycznie spada... że tworzy się kukły tylko do życia i wykorzystania... a te nie przystosowane, najlepiej eliminować z życia.

Gość gość
panskie oko konia tuczy wiesz co sie dzieje jak nie ma gospodarza na gospodarstwie? wiec pytanie jakie nalezy postawic brzmi raczej dlaczego Polacy z roku na rok wybieraja coraz glupsze i coraz bardziej szkodzace krajowi wladze

Gość gość
ale wiesz co jest najlepsze zadasz takie pytanie komuś z pokolenia 2000 brutto i powie ci że to nie jego sprawa. masakra. jestem 30 latkiem, pamiętam komunę, bo byłem mały. to co się dzieje przypomina to, tylko cały czas się mówi że jest super, że wskaźniki (z ... wzięte) mówią że jesteśmy szcześliwi, radośni, zarabiamy dużo... tylko ja się pytam, gdzie ?? no chyba że pytają tych co wyjechali...