Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mąż pieniądze kłótnie potrzebuje obiektywnej opinii

Polecane posty

Gość onaonazzz
przeczytałam wszystko drugi raz tak na spokojnie i powiem tak chciałabym zamienić role tylko w mojej sytuacji to nie takie proste prościej byłoby jeśli bylibyśmy sami a tak na forum rodziny wstyd mi,

Gość berenka
prz\estan sie przejmowac opinia innych, bo bedziesz nadal w d.. Faktycznie daj mu gospodarowac na dwa miesiace, mozesz wypisac co ma byc placone,aby sie problemy z tego nie porobily. I musisz byc konsekwentna, nie pomagac mu w tym zbytnio. Miej jakis zapas gotowki w razie w,ale ogolnie, to niech on zarzadza. Pr\zeciez jakby sie tak zdarzylo,ze np. odpukac - zachorujesz, to co wtedy? kto dom ogarnie? Danie mu tej mozliwosci, to sie nazywa dbanie o siebie, higiena domowa, no mysl :) to jest dobre na dluzsza mete. I nikt nie powiedzial,ze bedzie gladko. A jakby mu n ie wyszlo,to dwumiesieczny bajzel pomozesz mu naprawic i beda kolejne miesiace. To tez zalezy co chcesz osiagnac, bo jesli tylko uznanie racji, (rozwiazanie na krotka mete), to 2m stykna, a jesli byc chciala uzyskac rownorzednego partnera, na ktorego mozna liczyc zawsze i wszedzie, to pasuje sie przemeczyc pol roku nawet,ale warto :)

a nie lepiej zrobisz jak mu na kartce wypiszesz wydatki i spokojnie zapytasz "z czego?" Ja tak zrobiłam- też dla siebie, bo naprawde nie wiedziałam gdzie my kasę przepuszczamy. I wyszło czarno na białym:)

Gość gość
Czytam to i jestem szczęśliwa że nie kłocę się o pieniądze z moim facetem.

Gość gość
Arecki446 dziś 11.04. W miesiąc się tego nie nauczy. Ale przecież miał na to 13 lat. szanując innych-szanujesz siebie, xxxx byc moze nie nauczy sie nawet w trzy i pol roku ALE przynajmniej zrozumie ze jak sie zarabia piec zlotych to wydawanie z tego cztery piecdziesiat na to by wyzej srac niz d**e miec nie jest najgenialniejszym pomyslem na zycie

Gość gość
Pomysł z podliczeniem wydatków- niezły. Pomysł z zamianą ról-nie, bo? Bo facet jest nieodpowiedzialny! Narobi wam długów i co zrobisz? Poza tym to oddasz mu najważniejszą rolę w małżeństwie- trzymanie kasy. I wyjdziesz na tym jeszcze gorzej. Facet weźmie sobie kieszonkowe a nie opłaci rachunków i co wtedy zrobidz? Skąd weźmiesz pieniądze na długi? Wszystkim się łatwo radzi oddaj i już a jaj ktoś jest nieodpowiedzialny to wtedy nikt stąd już ci nie pomoże tak szybko..,